Gebeurd

28 before 29: maand 2

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 28 before 29 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 28 before 29 lijst.

Nummertje 13: Een game uitspelen
Ik ben begonnen aan twee games: Starfy op de Nintendo DS en Ni No Kuni op de PS3. Jawel. Twee. Starfy is een platformer met het schattigste zeesterretje EVER (move aside, Patrick) en dat is tof om zo af en toe eens een level te spelen. Ni No Kuni is een heel ander verhaal. Dat is een game in samenwerking met Studio Ghibli. Als die naam je niets zegt: Studio Ghibli is zowat de Disney van Japan. Ze brachten onder andere films als My neighbour Totoro, Spirited Away, Howl’s Moving Castle en Ponyo uit en ja, die moet u allemaal zien, ja. Ik ben behoorlijk fan van die films, dus toen ik Het Vriendje schoorvoetend door de spelletjesafdeling van een winkel volgde en dat spel zag staan, wist ik dat ik het kost wat kost wilde spelen. Ik zit er absoluut nog niet ver in, maar het is echt een adembenemend mooi spel!

Nummertje 14: De 1000ste blogpost hier schrijven
Dit is blogbericht nummertje 948. Er werd wat minder geschreven deze maand omdat ik weer even begon te twijfelen aan mijn blog. Dat komt in vlagen, maar ik zet me daar altijd over. Soms zou ik over andere dingen willen schrijven dan “kijk wat ik doe en maak en lees”, maar uiteindelijk doe ik dat nooit. Er zijn onderwerpen waar ik al lang over wil schrijven, waarover ik feedback zou willen, maar die misschien gewoon niet hier passen. Wat wel goed lijkt te werken bij mij zijn challenges of projecten. Daar schrijf ik graag en regelmatig over. Misschien moet ik dus nog een keer een challenge verzinnen of zo. Suggesties?

Nummertje 20: Een cursus volgen
Het was Plutomeisje die me wees op het bestaan van Skillshare en ik was verkocht. Calligrafie en typografie zijn twee dingen die ik echt onder de knie wil krijgen en Skillshare biedt een paar zeer interessante cursussen aan rond die onderwerpen. Maar het was een andere cursus die mijn aandacht trok. Character design. Ik kan er niets aan doen, maar character design, dat is iets wat mij eindeloos boeit. Ik kan uren (u mag dat vrij letterlijk nemen) aan een stuk naar prachtige illustraties van personages kijken. De leerkracht van dienst is een jongedame wiens DeviantArt pagina is minstens een uur of twee heb bewonderd. Minstens. Het was pas nadat ik me had ingeschreven voor de cursus dat ik zag dat de aanvangsdatum pas 8 oktober is. Ik gromde en mopperde even, maar ik heb geduld. Yup.

Nummertje 22: Experimenteren met lunch
Intussen ben ik een maand bezig met Project Brooddoos en dat gaat wonderbaarlijk vlotjes zolang ik maar een planning op stel en me daar enigzins aan hou. Ik moet zeggen dat dit echt wel een geslaagd experiment is en dat ik het nog heel lang ga proberen te doen.

Voor de rest is er nog behoorlijk wat werk aan de winkel, maar alles op z’n tijd. Ik heb nog tien maanden. Pfuh. Zeeën van tijd. Oceanen van tijd. Of dat probeer ik mezelf toch wijs te maken. 😉

You Might Also Like

 • la merlette blanche

  Oh, die Skillshare ziet er inderdaad interessant uit! Schrijf je daarover nog eens van zodra je ermee begonnen bent? Ik ben zeer benieuwd naar hoe dat evolueert 🙂 (maar nu zelf geen tijd om het allemaal te bekijken)

 • Lily

  Hoi,

  Ik heb vroeger graag computergames gespeeld maar heb er nu geen tijd meer voor. Het lijkt mij wel leuk om nog eens te doen tijdens mijn zwschverlof. Die ni no kuni spreekt me wel aan, vind jij het een leuk (en niet al te moeilijk) spel?

 • Nele

  Kath,
  Altijd weer inspirerend!
  x

 • Karoeza

  Niet twijfelen…altijd fijn om hier te lezen 🙂
  Dat skillshare ga ik ook even bestuderen..

 • Pin It on Pinterest