Gebeurd

Project Life: Hema Style

Nummertje 3 op mijn 28 before 29 lijst (zijn jullie de verwijzingen naar die lijst intussen nog niet beu?) is een fotoalbum maken van de afgelopen vijf jaren. Er worden behoorlijk wat foto’s genomen op een jaar tijd, hier ten huize Verbeelding. Geen massa’s, natuurlijk, maar toch wel meer als een handvol. En die staan ergens digitaal stof te vergaren op een harde schijf. Allemaal leuk, zo’n schijf, maar toch, een fotoalbum, dat is zoveel plezanter.

Een opgefleurd fotoalbum met washi-tape, leuke kaartjes, funky lettertypes en illustraties, dat is zelfs nog leuker. Ik was in de richting van een scrapbook aan het denken voor dit album, maar dat is nogal veel werk. Dus tijdens mijn rondje scrapbook-research kwam ik Project Life tegen en ik was verkocht. Het is een album met daar in allemaal plastic hoesjes waarin je foto’s kan steken. Je kan er ook kleurrijke kaarten bij kopen met leuke illustraties, teksten en kaarten waar je zelf herinnering op kan schrijven. Lui-wijven-scrapbooking met andere woorden.

Dat zag ik volledig zitten, lui wijf dat ik ben. Dus begon ik mijn winkelmandje vol te laden op een scrapbooksite en viel omver van het bedrag dat er bij kwam te staan. Ik had nogthans niet al te hard overdreven: een album, wat plastic hoesjes met verschillende templates en een leuke kit met kaarten. “Nope,” dacht ik, “met alle chinezen, maar niet met de portofeuille van den deze,”. Hoe graag ik het ook wilde, ik ken mezelf intussen wel een beetje. Hobby’s dat kan al eens van voorbijgaande aard zijn bij mij. Dus een behoorlijk bedrag neertellen als beginkapitaal voor een hobby waarvan ik niet weet of het iets voor mij is, nope. En dan had ik de foto’s nog niet eens besteld. Nope.

Maar toen begon het te dagen dat ik mijn eigen Project Life kon beginnen. Een map of album met plastic hoesjes kan ik kopen bij de Hema samen met nog wat leuk-maak-prul (washi, stempels,…). Leuke kaartjes kan ik zelf ontwerpen en afprinten, want I’ve got them mad skillz of ik kan superleuke papiertjes gebruiken die je ook bij de Hema kan vinden. Dus zo geschiedde. Ik begin aan Project Life: Hema Style.

Wat heb ik gekocht?

 • Een ringmap
 • Foto insteekhoesjes horizontaal (2 pakjes)
 • Foto insteekhoesjes verticaal (1 pakje)
 • Fotobladen wit (1 pak)
 • Kleurrijke papiertjes
 • Verf stiften (ok, dat was misschien niet helemaal nodig, maar… het zijn verf stiften! Komaan!)

En uhm… Dan nu nog het belangrijkste: foto’s selecteren en bestellen!
Iemand die een goede online fotoservice kan aanraden? De laatste keer dat ik online foto’s bestelde was negen jaar geleden, toen ik terug kwam van IJsland. Dus… Ja. Ik heb geen idee waar ik terecht kwam, hoe het zit met de prijs en de kwaliteit, etc.

Fotoalbums samenstellen, volgens mij lijkt dat een prima herfsthobby. Yup. En winterhobby. Yup. Yup. To be continued dus.

You Might Also Like

 • Evi

  Oh! Die papiertjes! Die had ik daar nog niet gezien! *rent naar de Hema*
  En oh ja, ik bestel al mijn fotoproducten bij Pixum en zeer content van de kwaliteit en service daar.

 • marieke

  in alle eerlijkheid: het ‘echte’ project life heb ik nooit goed begrepen. één dubbele pagina voor elke week van het jaar… ik heb weken waarvoor ik 20 pagina’s zou nodig hebben en weken die zo saai zijn dat het echt niet interessant is er iets over bij te houden 🙂

  dan vind ik jouw project life hema style al een pak leuker, al maak ik zelf liever digitale boeken (die ik bestel bij blurb).

  voor prints gebruik ik pixum, ik ben daar wel content van, maar zou niet kunnen zeggen of ze beter of slechter dan een ander zijn. wat wel geldt voor (volgens mij alle) fotoservices: die doen regelmatig kortingacties, op voorhand inschrijven op een nieuwsbrief om promoties te ontvangen of wat googlen op kortingscodes is dus zeker aan te raden

 • Kathleen

  @Marieke: ik walg vooral een beetje van de pure commercie die Project Life is. De gedachte er achter is super: meer bezig zijn met foto’s, herinneringen bewaren voor later,… Maar ze slaan er een behoorlijk duit uit. Iedere week een dubbele pagina? Dan moet ik ook foto’s gaan maken van hoe ik mijn was en mijn plas doe om het een beetje te kunnen vullen. Overal van die kleurrijke kaartjes tussen steken? Leuk én peperduur. Nee, nee, ik ga gewoon aan de slag met de algemene gedachte achter Project Life en andere kleurrijke papiertjes. Ik zal er wel wat van maken. 😀

  Een Blurb fotoalbum heb ik ook even overwogen, maar ik weet niet, die hebben iets afstandelijks vind ik. Misschien ligt dat gevoel gewoon aan mij. 😉

 • Ollie en Wallie

  oh, die papiertjes heb ik ook al gekocht bij de Hema, en in de hollandse hema nog een andere pak van 1 kilo voor maar 2,5 euro 🙂

  foto’s bestellen wij thuis meestal bij extrafilm, goede kwaliteit en ze drukken ook zonder probleem andere formaten af

 • de la Meringe

  Ik doe het ook al jaaaren zo (in ring-boeken). Concerttickets, kattebelletjes, leuk kindertekeningske, stempeltjes, krantenartikels, adreskaartjes, stukje stof, … alles kan erbij. Ik plakte ze in meer dan 10 ring-albums van de Hema, met fluwelen kaft. Plots stopten ze met die kollectie : dat was balen ! Nu dus een formaat groter, en hopen dat ze die nog jaren houden. Ik wissel af van afprintcentrum, maar wil wel altijd mijn fotos met een wit randje. Dat maakt het af vind ik.

 • ilse

  Ik bestelde juist afgedrukte foto’s van bijna een jaar. Het was een redelijke doos die vanmorgen bij de deur stond. Besteld bij Extrafilm, er is momenteel een actie met tot 30% korting. Heb vroeger nog voor ‘t werk bij Extrafilm gezeten. De foto’s worden wel makkelijk naar de donkere kant afgedrukt maar voor de rest ça va. Heb vandaag al eens geprobeerd een eerste dun boekje te maken. Ik maakte alleen een voorblaadje verder allemaal foto’s met een witte boord: http://instagram.com/p/erYoR3IJIo/# Ben al blij als ik iets gebundeld krijg en ik merk dat de zonen dan ook makkelijker daar eens tussen kijken dan als ze staan te stoffen op een harde schijf.

 • Ellen

  De HEMA heeft toch ook een fotoservice? 😉 Kwestie van in thema te blijven!

 • Lucie

  Ik print ook alles af bij Pixum en ben daar heel content van. De foto’s daar hebben niet zo een “digitale look” zoals ik bij andere zie. Ze doen inderdaad regelmatig acties, wat er meestal op neerkomt dat je de verwerkings- en verzendingskosten niet moet betalen (zo’n 3 euro korting bij mij meestal). Maar 1 keer per jaar doen ze 100 foto’s voor 10 euro, dat is echt wel de moeite, maar dan moet je geduld hebben.

 • Plutomeisje

  Ik bestel ook altijd bij Pixum, met andere heb ik niet echt ervaring. Ben wel content, heb onlangs nog foto’s van de laatste twee jaar besteld en alles werd snel in een grote doos aan huis geleverd. Ze printen ook verschillende formaten, ik heb wat Instagram foto’s laten printen voor een photo wall en die werden netjes tot vierkantjes bijgesneden. 🙂

  ‘k Vind Project Life ook erg leuk! Momenteel maak ik van iedere reis die we doen een apart photo journal, maar dat is veel werk + niet ideaal, want die boekjes puilen snel uit (en mijn foto’s van tijdens het jaar blijven gewoon rondslingeren). Ben benieuwd wat je er van gaat maken, maar met tapejes en vrolijke papiertjes en zelfontworpen kaartjes kan dat eigenlijk al niet misgaan. ^-^

 • Femke

  aaah, dat was je gaan kopen 🙂

 • Liesbeth

  Ik wens je veel succes bij het selecteren van je foto’s, want daar stranden mijn pogingen om een album te maken altijd al bij …

 • Anne

  Leuk idee! Bij de HEMA kan je toch vaak goedkoop zulk creatief materiaal kopen om dit soort projecten te maken. Ben benieuwd hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Wel veel werk hoor, ik heb er meestal het geduld niet voor 😉

 • Fenne

  tof! Op mijn lijst staat ook een album, maar ik heb nog geen aanvalsplan voor de massa aan foto’s die ik heb dus ben cerieus naar jouw resultaat.

 • LJ

  Waaa ik ben keibenieuwd naar het resultaat! Daar ga je toch wel iets van laten zien? He? Hier liggen de foto’s van de afgelopen 7 jaar stof te vergaren. Dus alle inspiratie welkom 🙂

 • Pin It on Pinterest