Gelezen

The Ocean at the End of the Lane

The Ocean at the End of the LaneNa Stoner had ik nood aan iets helemaal anders. Iets lichter, iets met meer fantasie, iets met spanning en avontuur. Dus nam ik een paar uur de tijd om uit te vissen welk mijn volgende boek zou worden. En uiteindelijk ontdekte ik dat het nieuwste boek van Neil Gaiman voor maar $3,08 in de Amazon Kindle store stond. Ha! Keuze gemaakt!

Het avontuur begint wanneer een huurder van de familie van het naamloze hoofdpersonage dood wordt aangetroffen in hun mini. Ik blijf er trouwens bij dat het hoofdpersonage George heet, maar dat wordt nergens officieel bevestigd. Dus. Ja. Een eeuwenoud kwaad is los gebroken en samen het Lettie Hempstock, een meisje van elf die misschien wel ouder is als ze er uitziet, probeert de zevenjarige George (Ja! Nah!) dit kwaad, dit monster, voor eens en voor altijd vast te binden. Alleen loopt er een beetje iets mis waardoor het monster in het gedaante van een kindermeisje het leven van het hoofdpersonage komt teisteren. Gelukkig zijn de Hempstock dames, de grootmoeder, de moeder en kleine Lettie, van de partij om hem te helpen in zijn strijd tegen dit eeuwenoude kwaad.

En boy oh boy oh boy! Dit is het soort boeken dat ik graag lees! Dit! Andere werelden, monsters, een moord hier en daar, magie, nog meer monsters, een kleine heldin en dingen die niet zijn wat ze lijken. En kittens. Dat ook. Mwah. Ik had verwacht dat ik teleurgesteld zou zijn in dit boek, want alle boeken die gehypet worden zijn meestal niet mijn ding. Maar uiteraard is en blijft Neil Gaiman een meesterverteller zoals er maar weinig zijn en teleurstellen doet hij niet. Het is een vrij kort boek, helaas. Voor mijn part had het gerust dubbel zo lang mogen zijn.

Dit stukje vond ik wel zeer hard van toepassing, want ik stel mezelf regelmatig dezelfde vraag.

Adult stories never made sense, and they were so slow to start. They made me feel like there were secrets, Masonic, mythic secrets, to adulthood. Why didn’t adults want to read about Narnia, about secret islands and smugglers and dangerous fairies?

You Might Also Like

 • Ollie en Wallie

  Dat laatste klopt wel ja! Ik mis wel af en toe de fantasierijke verhalen in volwassenboeken, daarmee grijp ik nog wel eens terug naar de young adult boeken enzo ­čÖé

 • hivernale

  Yup, zoveel liefde voor dit boek.

 • lies

  Meer en meer denk ik dat wij echt wel vaak dezelfde boeken zalig vinden! Behalve Stoner dan, die vond ik subliem! Probeer Tongkat van Peter Verhelst eens! Jaren mijn favoriet geweest.

 • Kathleen

  @Lies: Haha! Jaren geleden aan Tongkat begonnen en ik heb dat boek na twintig pagina’s opzij gelegd, omdat ik het echt maar niets vond. Ik begrijp nog steeds niet waarom zoveel mensen daar zo enthousiast over zijn. Misschien komt dat pas als je verder leest als twintig pagina’s. :s

 • Pin It on Pinterest