Gebeurd

Tienduust dingen waaraan ik liever 42€ zou geven dan aan een onmensch met een schaar

Gisterenavond stonden Het Vriendje in de badkamer ons klaar te maken om te gaan slapen. Ik was mijn haar aan het borstelen, want dat durft zich wel al een keertje in een knoop of twee, drie strengelen.

“Amaai, uw haar is nu wel heel lang hé?” merkte Het Vriendje op.
“Ja, ik moet naar de kapper gaan,” antwoordde ik. Tegenwoordig is dat mijn standaard antwoord als er iemand een opmerking over mijn haar maakt. Want het is ook echt zo. Ik zou eens naar de kapper moeten gaan.
“Maar dat zeg je nu al zes maanden,” grinnikte Het Vriendje en ja, daar heeft hij inderdaad een punt. Ik zit al sinds maart, april te zeggen dat ik naar de kapper moet gaan, maar ik heb daar gewoon geen zin in. Het is dus nu geleden van 19 maart 2012 dat ik laatst naar de kapper ging. Handig toch, zo’n blog hebben? 😉 Soit, ik vind dat al bij al nog wel meevallen.

Ik heb zo’n bloedhekel aan kappers en die ene kapper, de K-Hair uit Leuven, waar ik mij een beetje op mijn gemak voelde en die zeer goed meeviel qua prijs, die is opgedoekt. Dus nu zou ik terug naar een peperduur salon moeten gaan waar ik iemand 42€ betaal om vooral NIET te doen wat ik vraag. Of dat was toch de trend de laatste paar keren dat ik naar een peperduur salon ging. Vraag ik om er vijftien centimeter af te knippen, dan gaat er maar tien af. Vraag ik om er twintig af te doen, dan gaat er zeker dertig af. Vraag ik tot net over mijn schouders, dan krijg ik haar dat net op mijn schouders valt. Vraag ik om mijn haar niet te brushen, dan wordt het toch gebrushed, zelfs al moet je vijf minuten later met de fiets door de gietende regen. Dat soort dingen. Als ik naar de bakker ga en ik vraag een groot grijs gesneden brood, dan krijg ik een groot grijs gesneden brood. Geen klein grijs gesneden of een groot wit. Nee. En ook geen chocoladetaart of sandwichen. Een groot grijs gesneden. Punt. Bij kappers ligt dat helaas anders. Die doen wat ze willen. Dus nee, ik wil niet naar de kapper gaan, hoewel ik weet dat ik zou moeten.

Ik kan met gemak een tiental zaken opnoemen waaraan ik die 42€ liever zou geven dan aan een of ander onmensch met een schaar. Ugh. Een nieuwe broek bijvoorbeeld, want ik zit met een drastisch broekentekort. Of twee etentjes met Het Vriendje bij de ViaVia, want daar krijgen wij vreemd genoeg praktisch altijd een rekening van 21€. Twee Diamond Edition Disney films (Oh mah gawd!!! De Kleine Zeemeermin is uit!!!) of misschien een paar nieuwe boeken, want daar kan je er toch nooit genoeg van hebben. Ik zou die 42€ ook in een potje kunnen steken om bij te dragen aan een nieuwe fiets of aan een citytrip naar een nader te bepalen locatie. Er zijn bepaalde muren in ons huis die wel eens voorzien zouden worden van een schoon laagje verf. En waarschijnlijk zijn de kindjes in Syrië een pak meer met mijn 42€ dan een onmensch met een schaar. Zo kan ik nog wel tienduust dingen verzinnen waaraan ik liever 42€ zou geven.

Ik krijg me er gewoon niet over gezet. Tweeënveertig euro. Of meer zelfs! Voor iets wat je niet vraagt. Niet. Grommel ende mopper. Die hippielook, die is toch terug in? Toch? Of net weer uit? Of hoe zat dat nu net?

You Might Also Like

 • Janina Modaal

  Zo herkenbaar.
  Helemaal terug in dus, die hippielook :).

 • leen

  voor dat bedrag kan ik bij mijn kapper 2x terecht, zij doet precies wat ik vraag, ben steeds tevreden als ik er buiten ga én ik ben er geen minuut langer dan nodig. helaas, indien jij naar de Kempen moet komen om je haar te laten doen, ben je waarschijnlijk ook wel wat aan vervoerskosten kwijt ;-)…

 • Elke

  Wij hebben thuis al heel ons leven een kapper aan huis die niet helemaal een goed idee heeft van wat ‘in’ betekent. Maar ik durf haar hart niet breken door naar een ander te gaan dus blijf ik maar braaf met een bomma-kapsel rondlopen.

 • oon

  Oh, ik ook. Het wordt nu echt wel héél erg lang bij mij, en met al dat zwemmen is dat niet echt praktisch. Ik denk dat ik maar eens een buurvrouw met een kappersschaar inschakel, want €42 (en dat lijkt me dan nog weinig) heb ik er nu ook weer niet voor over.

 • Ollie en Wallie

  amai, wat een dure kapper! ik ga voor 25 euro (wassen inbegrepen). Maar ik probeer ook zo lang mogelijk uit te stellen om te gaan. Maar met een kort kapsel is dat toch om de drie maand echt wel nodig.

 • meike

  Oh jaa, ik haat het ook om naar de kapper te gaan! ik heb het en tijd lang zelf gedaan, maar dat gaat op een gegeven moment ook tegen je werken…

 • Vee

  Zeg, woon jij niet ver van Weerde ? Bij ons is een kapster, die doet wat ge vraagt, die zegt zo : de vrouwen van weerde die willen dat hun haar geknipt is, maar niemand mag het zien…snapt ge, dus zo gene gebrushte kop, gewoon hoe uw haar van zijn eigen valt…en keigoedkoop, ik laat dat nooit brushen en ik denk dat ik vijftien euro betaal

 • Olga

  🙂 €42 is ook echt belachelijk!

 • Ilse

  Zoek een vriendin die mooi recht kan knippen? Of schrijf jezelf en het vriendje in voor zo een Jani restylen op vijf. Ik zit morgen weerbij de kapper om wat grijs te verdoezelen…

 • Elke

  Bij Dirk DeWitte vragen naar Jellie. Dat kost daar inderdaad €42, maar ik heb heel m’n leven hetzelfde gedacht over kappers als jij, tot ik begin deze zomer toch de sprong waagde: voor het allereerst echt tevreden met een kapsel. En tis ook wel een grappige. Beetje stuurs, maar zo’n droge humor!

 • Nele84

  Ik mis de K-hair ook! Misschien moeten we een petitie opstarten voor een heropening ;-)? Ik haat de kapper ook, maar heb zo geen haar dat heel lang kan worden (veel te dun) dus ik hang er ook elke drie maanden aan en het is nu weer dringend tijd.

 • Eva

  Ik woon ook ergens tussen Leuven en Brussel. In K is een goeie kapper (Knip Knap) waar je bijna nooit moet wachten en waar je een lekkere koffie aangeboden krijgt. Als je duidelijk bent over wat je wilt, krijg je ook perfect wat je gevraagd hebt.

 • Lieve Rottiers

  Gelukkig is er hier in Gent nog een K-hair. Ik vind dat ook verschrikkelijk vervelend, naar kapper gaan – en niet leuk daar veel geld aan uit te geven.

 • Lucie

  En toen heb je niet spontaan een schaar in het vriendje zijn handen geduwd? 🙂
  Ik moest vroeger ook gruwen van de prijzen van kappers, maar ik heb nu beseft dat ik een half jaar rondloop met mijn kapsel (of langer) en dat een goed kapsel toch dag en nacht verschil maakt met een slecht kapsel (omdat ik ambetant haar heb). Als een goeie kapper dan een uur aan mij bezig is, dan wil ik daar wel met plezier 42 euro voor neertellen.

 • LJ

  Ik zou zeggen ‘t is zelfs meer dan 42 euro want in principe moet je om de 6 weken naar de kapper (als je ‘t in model wil houden) of om de 3 maanden (voor de puntjes). Dus euhm op dat anderhalf jaar heb je al een mooi bedrag bijeen gespaard. Ik heb geluk dat de schoonmoeder gratis knipt, maar die verpest mijn kapsel al-tijd 🙁

 • Annelies DH

  Oh misschien moeten we eens samen met Nele in het Leuvense een rondje kappersbezoeken doen !

  Ik ben ook nog altijd op zoek naar iemand die luistert en vooral, iemand die zelf goeie suggesties doet en ziet wat er bij mij zou passen. En liefst ook niet wééral commentaar geeft op het feit dat m’n haar zo fijn is, of klit, of gespleten is.
  Want het enige wat ze tegenwoordig nog (op)zeggen is een ingestudeerde reclameboodschap wanneer ze een bepaalde shampoo of conditioner aanbrengen. Eéntje die je haar harder doet glanzen, of bruiner maakt dan bruin.
  En dan op het einde, telkens datzelfde scenario: een geveinsde glimlach en zacht stemmetje dat zegt “ja het is goed”. Maar dat is het niet, nooit!

  Doe mij maar een bezoekje aan de tandarts, bezorgt me een pak minder stress!

 • Kris10

  Ik sluit mij aan bij het groepje dat in Leuven een kappersrondje doet 🙂 Maar eerst ga ik iets meer dan 42 euro investeren in een citytrip Madrid!

 • Abfabulies

  Aan de Duploversie van de Kleine Zeemeermin! En dan hou je zelfs nog wat over! (Man, ik wil die zo graag zelf…)

 • Pin It on Pinterest