Gebeurd

De papierwarenverslaving

Hoewel ik meerdere uren aan een stuk per dag doorbreng pierend naar een computerscherm, blijf ik toch een behoorlijke papierwarenverslaving hebben. Te pas en te onpas steekt die al eens de kop op.

Het begon allemaal vorige week toen ik ziek in bed lag in gezelschap van mijn laptop. Op dat moment kon ik niet veel meer doen dan wat rondklikken op Pinterest en zelfs dat was na een uurtje te vermoeiend. Tijdens het rondklikken kwam ik uit op allerlei gepimpte Filofaxen. Filofax. Dat was een woord dat ik wel eens tegenkwam in een boek, maar waar ik nooit veel aandacht aan had besteed. Het was een soort agenda. Zo ver was ik. Alleen wist ik niet dat het zo leuk was als Pinterest me liet zien. Ik zag agenda’s gepimpt met washi tape, te schattige stickertjes en sticky notes. Ik voelde mijn hart wat sneller slaan. Dit was té perfect voor mij, mijn papierverslaving en mijn voornemen om wat georganiseerder door het leven te gaan.

10-hemaagenda

Sinds augustus plan ik mijn dagen in een Hema schoolagenda. Normaalgezien heb ik er na een maand al genoeg van en vliegt die agenda ergens in de donkerste krochten van mijn bureauschuif. Deze keer niet. Deze keer kan ik na twee maanden al niet meer zonder mijn weekoverzicht. Het ding ligt praktisch constant open op mijn bureau. Er gebeurt veel in mijn leventje. Werk, vrienden, een bijberoep,… Enige vorm van organisatie is dus nodig en het lukt me niet om dit computer of app-gewijs te doen. Blijkbaar is een papieren agenda the way to go voor mij. Na het zien van al die Filofaxen wist ik dat mijn Hema agendaatje zoveel mogelijkheden miste en besloot ik een goedkopere Filofax te kopen. Een goedkopere, ja, want je kan er behoorlijk wat geld tegaan gooien. Maar toch ging ik al aan de slag met washi tape en stickertjes voor deze week.

En toen stak de papierverslaving dus echt z’n kop terug op. Ik wilde schattige stickertjes en sticky notes om mijn eigen filofax te pimpen, maar helaas zijn verzendingskosten een ware bitch. Het geluk stond echter aan mijn zijde toen ik maandagmiddag met Kir naar de Club ging en daar een paar rommelbakken spotte. Na wat rommelen dook ik een aantal schatten op van het Japanse merk Midori. Schattige sticky notes! Aan -75% en -50%! Woehoe! Aaah!

Midori Sticky Notes

Woensdag kwam mijn Filofax toe en boy oh boy oh boy. De Hema agenda is er niets tegen. Ik kan deze Filofax agenda indelen zoals ik wil, omdat het eigenlijk een soort van ringmapje is. Er is plaats voor notities, er zitten gekleurde blaadjes bij en het kriebelt alvast om zelf een paar papiertjes te ontwerpen om er in te steken. Een kerstkadootjeslijstje met mijn lieve Wimpie de Sneeuwman of zo. Aangezien ik de komende dagen niet zo heel veel tijd heb, ga ik waarschijnlijk pas volgende week tijdens mijn weekje vakantie, mijn nieuwe agenda helemaal in orde zetten, met alle onderdelen er in die ik nodig heb. Dan kan de pret dus écht beginnen!

You Might Also Like

 • Wapiti

  Amai, wat supermooie dingen heb je daar! Ik ben eens gaan kijken bij de Japanners, maar ik zie niet goed hoe je daar kunt bestellen. Dus,… help, help, help!!!

 • Elke

  Super mooi gemaakt die agenda. Ik ga direct ook eens snuisteren op de pinterest pagina!

 • Les Mademoiselles

  Helemaal gelijk! Ik blijf ook zweren bij een papieren agenda – die bulkt van de losse blaadjes, post-its en kattenbelletjes – hoeveel apps er ook bestaan. Deze is trouwens mijn nieuwe lieveling, sinds deze week recht uit NY en al helemaal ingewijd: http://www.poppin.com/Black-Poppin-Planner.html

 • Marsha

  Ooohhh! Dit had ik beter niet gezien;-)
  Ik vrees dat ik de komende avonden wat slaap tekort ga komen en te lang achter de computer ga blijven zitten – tenzij jij je ontwerpjes op ons afvuurt natuurlijk;-)
  *rent naar de zolder en plukt haar oude filofax van de zolder*
  Hoe kan dat nu dat ik mijn trouwe maatje zolang heb verwaarloosd???

 • Kathleen

  @Wapiti: geen idee hoe je via hun website kan bestellen. Ik kocht deze spulletje van Midori in de Club in Leuven.

 • Madrina

  Heel leuk!
  En die papierenverslaving, dat ken ik. Ik heb dat vooral mijn schriftjes, I want them all!!!!!!

 • Zjizjipke

  Serieus, ik ben dus niiet alleen? 😉 Ik ben al een paar weken obsessief aan het pinterest-afspeuren en youtube-filmpjes bekijken over filofaxen… Zoeken naar de perfecte agendablaadjes om af te printen en zo. Jep, ik doe het wel met een fake filofax tot ik mezelf bewezen heb van het vol te houden 😉 En die stickertjes zijn too cute!

 • Barbarah

  Zo herkenbaar, die verslaving! En ook: héél schoon. Ik ben zowaar jaloers! 🙂

 • Pin It on Pinterest