Gebeurd

NaNoWriMo

Ik heb lang getwijfeld over wat ik zou schrijven voor NaNoWriMo. De afgelopen drie jaren schreef ik fantasy verhalen en dat ligt me wel, maar misschien was het tijd voor verandering. Misschien was het tijd voor een chicklit of een detective of een thriller.

Maar na uren en uren en uren onder de douche te hebben gestaan en na te hebben gedacht over mogelijke verhaallijnen, kwam ik toch steeds weer uit bij één bepaald verhaal, een fantasy verhaal. Het is een verhaal waar ik jaren geleden aan begon. Ergens heb ik die twee eerste pagina’s nog wel liggen. Ergens. De grote lijnen zaten gelukkig nog vaag in mijn hoofd en dan is het niet moeilijk om daar op verder te breien.

En ja, het is opnieuw een fantasy verhaal. Dat is wat me het meeste ligt om te schrijven. Het zou nogal raar zijn moest er in een chicklit opeens een draak z’n kop opsteken. Interessant, dat zeker wel, maar minder voor de hand liggend. Dus dit jaar schrijf ik over een moedig meisje, een drakenkoning, een woud dat enkel toegankelijk is voor mensen met een zuiver hart, een geheim Broederschap en een eeuwenoude voorspelling. Dat lijkt me alvast een goede basis voor een verhaal. Yup.

NaNoWriMo, here I come. 😀

You Might Also Like

  • fotootje vandaag

    Klinkt als een leuk verhaal idee, met de basis zit het duidelijk goed. Zelf ga ik dit jaar voor het eerst mee doen, reuze spannend vind ik. op het moment schrijf ik voornamelijk voor mijn blog en dan is 50000 woorden opeens wel een heeeeeeeeeele boel! Maar ik ga er voor. Heel veel plezier gewenst de komende tijd!

  • Elke

    Heel veel succes! Ik zit nog steeds vast in het ‘verhaal-zoeken-stadium’;

  • Zelenka

    “na uren en uren en uren onder de douche te hebben gestaan” Toen ik dit las, was mijn eerste gedachte: amai dan ziet uw vel er ook wel als een rozijntje uit. En dan pas dringt het door dat het waarschijnlijk wel meer dan 1 douchebeurt zal geweest zijn…

  • Pin It on Pinterest