Gemaakt

I never promised you a rose garden

De stof lag al zeer lang klaar (van het Stoffenspektakel op 20 februari 2012, blijkbaar), het patroon lag waarschijnlijk ook al een kleine eeuwigheid klaar, maar ik was er nooit aan begonnen wegens een serieuze overlockangst. Jawel. Zo gaat dat dan.

Ik heb een keer bij het afwerken van een naad in mijn kledingstuk gezeten met het mes en ja… Sindsdien doe ik alleen maar hele kleine dingetjes met die overlock. Een t-shirt alleen in elkaar steken was dus absoluut geen optie. Tenzij het natuurlijk een t-shirt voor een klein mensje is, want dat deed ik wél. Maar voor mezelf? Nope. Geen haar op mijn hoofd dat daar zelfs maar aan dacht.

Toen Missy N. onlangs op haar blog schreef over datzelfde patroon dat hier al zo lang rondslingerde en toen ze er enthousiast over vertelde tijdens het Leuvens Stiksel, wist ik dat ik haar expertise moest inschakelen om dit t-shirt in elkaar te steken en daarbij mijn overlockangst te overwinnen. Blijkbaar heeft zij al wat aanpassingen gedaan aan het patroon om de shirtjes yoga-vriendelijker te maken, maar ik besloot het patroon stap voor stap te volgen. Variaties en aanpassingen, daar is later nog genoeg tijd voor.

En uiteraard kan ik me nu wel op mijn kop slaan. Waarom heb ik dit nu toch zo lang uitgesteld?! Het hele proces verliep zo gesmeerd als het maar kon en het resultaat mag er zijn. De t-shirt is zeker niet perfect, maar wel perfect draagbaar en dat is uiteindelijk toch het belangrijkste? En het leukste van al was dat het eigenlijk poepsimpel is om zo’n t-shirt in elkaar te steken. Ik zag Missy N. er zelfs eentje in elkaar steken in recordtijd. Volgens mij duurde het bij haar niet langer dan een uur of anderhalf uur. Dus misschien moet ik nog wat oefenen en dan lukt me dat ook wel. Mijn kleerkast kan wel een paar leuke shirtjes gebruiken. 😀

Met andere woorden, een geweldige aanrader die Renfrew top van Sewaholic!

Extra toevoegingen bij deze blogpost:

 1. Foto’s van uzelf trekken met een kleine compact camera, het blijft een kunst die ik nog niet helemaal onder de knie blijk te hebben. Miljaar, wat een gepruts. Dit was de enige foto die min of meer op iets trok.
 2. I beg your pardon… I never promised you a rose garden! De rest van de dag zit dat liedje in uw hoofd. Beloofd!
 3. Als u over mijn schouder kijkt op de foto, dan kan u daar zowaar een deur ontwaren. Een deur! In ons halletje! Oh my! De kader moeten we er nog wel rond zetten, maar details. Details.

You Might Also Like

 • Wapiti

  Ziet er super uit!!!
  En kijk: de Yogi-tea-spreuk van mijn laatavondbekertje gisteren:

  ‘Don’t be afraid to fail. Be afraid not to try’.

  Eentje om boven de overlock te hangen 😉

 • Flexje

  Sjieke dinges!

  En zo’n deur zonder kader… Zo hebben we er hier euhm… Even tellen… 7… :p En gaten waar nog een deur in moet… euhm… 4…

  Verbouwingen… ‘t heeft zo zijn charmes! 😉

 • marie

  nog voor ik nummer twee van uw extra toevoeging gelezen had dacht ik al ‘ja lap, dat lied is voor de hele dag’. maar t resultaat van uw blouse is MOOI mooi mooi!

 • elisse

  Mooi! En ik vind dat een keiknappe foto van uzelf 🙂 Als dit een foto is die maar ‘min of meer’ op iets trekt, ben ik benieuwd als er eens echt een foto online staat waar ge zelf content mee zijt. Volgens mij wordt iedereen dan verblind door uw schoonheid!

 • Lelie // A Bouquet of Buttons

  Dat is een schoon exemplaartje! Ik heb er ondertussen ook al een paar gemaakt, wel nog nooit in t-shirt vorm, 1 trui en 2 jurken zijn hier het resultaat. Hier kan je ze zien http://bouquetofbuttons.be/tag/renfrew/ En over die foto’s, ik kan erover meespreken. Ik had dan wel een statief dat als geweldig hielp maar toch. Telkens dat ding instellen op 8 foto’s na elkaar, dan moest ik niet na elke foto terug op de knop gaan duwen. Dat hielp al goed, deze zomer heb ik geïnvesteerd in een spiegelreflex (tweedehands) en een afstandsbediening daarvoor. Dat is de hemel! Als jij ook een afstandsbediening koopt wou ik op zoek bij eentje waar je ook 10 sec als selftimer in kan stellen, ik kan enkel direct en 2 seconden. Soms zijn die 2 seconden net iets te kort om die afstandsbediening weg te moffelen. Dus nu neem ik standaard een kussentje waar ik het naartoe smijt. Selfies maken blijft toch hilarisch.

 • la merlette blanche

  Oh, zo’n schoontje! Die Renfrew top, die staat hier al lang op het verlanglijstje, maar nu kruipt hij toch weer iets hoger precies, de sloeber!

 • Ollie en Wallie

  mooi bloesje! vind dat grijs met de gekleurde bloemen een schoon combinatie!
  en geen schrik hebben van de overlock he

 • Pin It on Pinterest