Gemaakt

Over ezels en bloesjes

Toen ik voor het eerst het Laurel patroon zag verschijnen op de site van Colette Patterns was ik skeptisch. Het leek qua vorm behoorlijk hard op de Sorbetto die niet geschikt was voor mijn lichaamsbouw. Maar opnieuw waren bepaalde bloggers zeer lyrisch over dit patroon en ik zag ook dat het geschikt was voor verschillende lichaamstypes. Dus besloot ik het te wagen, want wie niet waagt niet wint.

En dan is er dat spreekwoord over die ezel die zich geen twee keer aan dezelfde steen stoot. Ja. Dat. Ik moet blijkbaar het voorbeeld van die ezel wat vaker volgen, want blijkbaar zijn zo van die ruimzittende bloesjes met een hoge neklijn écht niet voor mij. Het lijkt wel alsof ik een wandelende circustent ben. Ugh! De taille werd al één centimeter langs beide kanten ingenomen, maar dat zou je natuurlijk niet zeggen. Ik zou de taille verder kunnen innemen, maar dan heb ik waarschijnlijk weer het probleem dat ik het onding niet over mijn schouders krijg.

Oh en nu we het toch over schouders hebben, de schouders van dat bloesje, die zien er ook maar vreemd uit. Ik heb wat zitten sukkelen met de mouwen. Ik was markeringen vergeten over te nemen en die heb ik dan achteraf aangeduid toen het bloesje in elkaar stak, maar dan nog. Die rare puffiness is toch maar… raar. Met een gilletke er over valt het al bij al mee, maar ik weet nu al dat dit bloesje ergens in de donkerste krochten van mijn kleerkast zal verdwijnen.

Dus ja. Ik ben blijkbaar zo iemand die geen kleren waarbij de taille verdwijnt mag maken/kopen. Weer een wijze les geleerd. Misschien dat ik de kleedjesvariant van de Laurel nog wel een kans geef. Aangezien dat dat kleedje vanachter een rits heeft, kan ik in principe verder innemen op de taille, want dan moet het niet over mijn schouders raken. Dus wie weet wordt dat wel wat, in tegenstelling tot dit. Wie weet.

You Might Also Like

 • Danielle

  HayHay!
  Ik vind het een mooi bloesje hoor!
  Draag je (taille)rokken? Misschien kun je m daar in stoppen.
  Vind ik heel leuk maar moet wel je smaak zijn.
  Groetjes Danielle

 • Kathleen

  @Danielle: dat kan ik proberen! Ik heb de Colette Ginger ook al eens gemaakt en dat rokje heeft een vrij hoge taille. Misschien gaan die twee wel samen.

 • la merlette blanche

  Het is te schoon om in de kleerkast te verdwijnen, maar ik snap wel wat je bedoelt. Bij mij zou dat hetzelfde effect geven, denk ik. Maar ik dacht ook wel direct: in een hoge rok stoppen (en tonen hoe dat er uitziet 😉 zodat ik eventueel overtuigd geraak om toch ook ooit zo’n los bloesje te maken)

 • Wapiti

  Op de foto ziet het er helemaal niet zo verschrikkelijk uit. De mouwen zijn misschien wat raar, maar wie weet zet je hiermee wel een nieuwe trend!
  Ik vrees wel dat als je nu al weet dat het bloesje ver weg in de kleerkast zal verdwijnen, dat inderdaad ook het geval wordt. Toch jammer (zeker van het stofje).

 • Elke

  Ik vind de pofmouwtjes tof! Ik heb zo’n hemdje dat ook wat te breed valt, maar nu breek ik dat door een leren lintje rond m’n middel te knopen. En dan poft het hemdje daar wat over. Misschien eens proberen als het met de hoge rok niet lukt?

 • Pin It on Pinterest