Gemaakt

Character design – Les 2

Een tijdje geleden schreef ik me in voor de cursus Character Design bij Skillshare. Het is een online cursus waarbij aan de hand van video’s bepaalde technieken worden uitgelegd. De eerste les deed ik meteen de avond dat de cursus gelanceerd werd, voor de tweede les maakte ik eerder deze week even wat tijd.

In de eerste les is het de bedoeling dat je vlekken tekent. Ok, vlekken met een soort van figuur in gedachten. Ergens moet je een personage in je achterhoofd houden. Dat kan eenvoudigweg een “dorpeling” zijn, maar je kan ook gedetailleerder gaan. Ik was helemaal geïnspireerd door de nieuwe Disney film Frozen en besloot een soort van IJskoningin of een IJstovenares te tekenen. Dus eigenlijk begon het allemaal met deze vlekken. De drie dames die je hierboven ziet zijn respectievelijk vlek twee, drie en vijf.

Character Design

Rorschach gewijs ga je dan proberen in die vlekken personages te spotten en deze verder uitwerken. En eigenlijk ben ik vrij hard fan van deze drie figuurtjes. Ik heb nog nooit op deze manier getekend. Voor mij is het dan ook een serieuze eyeopener op gebied van mensen tekenen. Ik begin altijd braafjes met het tekenen van een ei-vormig hoofd en ga zo verder. Hier begin je met niet meer dan een vlek en check dat resultaat! Dat is toch gewoon absurd!

Voor les drie ga ik waarschijnlijk verder gaan met de middelste dame. In de derde zit het meeste dynamiek, maar met haar kleren weet ik niet goed wat ik moet doen. De eerste dame is tof, maar haar pose is niet interessant genoeg, vind ik. Dus nummer twee it is.

Wil je ook een cursus volgen bij Skillshare? Hun aanbod is zo uitgebreid dat er voor ieder wat wils is. Gebruik om je in te schrijven even deze link. Dan krijg jij normaalgezien $10 korting op je cursus naar keuze. In ruil krijg ik ook $10 credit zodat ik binnenkort misschien een nieuwe Skillshare cursus kan volgen. Verslaafd much?

You Might Also Like

  • gerhildemaakt

    Wauw, prachtig!

  • Ollie en Wallie

    cool, ziet er interessant uit om te doen! en leuke resultaten

  • Pin It on Pinterest