Gebeurd

Wil dat dan zeggen dat ik nu terug patronen mag kopen?

Het is jullie misschien opgevallen, maar de afgelopen weken werd er terug wat genaaid voor mezelf. Hoera! Twee patronen werden gebruikt van de… bwah… veertig of zo die er hier rondslingeren.

Na een kleine telronde bleek dat één vierde van de patronen die ik in mijn bezit heb en die ik daadwerkelijk zelf heb gekocht (dus niet gekregen of geërfd of zo) heb gemaakt. Eén vierde. Wil dat dan zeggen dat ik nu terug patronen mag kopen? Voor zij die me nog niet zo heel lang volgen: exact 506 dagen geleden nam ik mezelf voor om even geen naaipatronen meer te kopen. Ik kocht er te veel en maakte de kledingstukken uiteindelijk nooit. Schaamtelijk, ik weet het. Eén vierde. Dat is niet slecht, toch? Het kan beter, ja, dat is zeker, maar… Het is niet slecht, toch?

Dus nu is de vraag of ik verder ga met de patronen die ik al in mijn bezit heb of toch een beetje zondig en een paar nieuwe patroontjes aanschaf. Er zitten pareltjes in mijn collectie. Echt. Het Cambie jurkje van Sewaholic bijvoorbeeld of het Darling Ranges jurkje van Megan Nielsen of dit superleuke hemdjurkje. Veel jurkjes, dat wel, ja. Ik zou nog wel een Macaron jurkje of twee kunnen gebruiken en een hele reeks Renfrew topjes, dat ook. Maar zo’n nieuw patroon… Het kriebelt, mensen. Het kriebelt. Er zijn zoveel supergetalenteerde indie ontwerpers bijgekomen het afgelopen anderhalf jaar en ik wil mijn tanden wel een keer in zo’n patroontje van Deer&Doe, La Famille Victor of van Cake Patterns zetten.

Jaja, een serieus luxeprobleem, ik weet het. Zal ik maar gewoon zwijgen en gewoon iets gaan maken? Misschien is dat geen slecht idee.

You Might Also Like

 • nobutterfly

  En dan komt er begin december nog een nieuw naaitijdschrift uit…

  Van mij mag je, ik was vergeten dat het al zo lang geleden was. Ik denk dat ik het in dezelfde periode ook zei, maar ik heb me er niet echt aan gehouden.

 • nobutterfly

  ik wacht nog efkes, binnenkort is er zo weer korting voor thanksgiving enzo

 • Wapiti

  Ja, je bent heel goed bezig en je mag nieuwe patronen kopen. Weet je dat naaitijdschriften ook mooie patronen hebben en dat die goedkoper zijn?

 • Kathleen

  @Nobutterfly: hmmm… good point!
  @Wapiti: Ook een “good point” voor jou. 😉 Af en toe kijk ik wel eens naar de magazines, maar ik koop het pas als er minstens twee of drie items in staan die ik wil maken om zo mijn koopgekte ook een beetje in te perken.

 • Lelie

  Amai! 506 dagen! Dat is niet niks! Alleen al omdat het zo lang geleden is mag je van mij een nieuwe kopen 🙂

 • Pin It on Pinterest