Gelezen

Domestic Violets

10790819Het was weer even zoeken achter een boek dat me aansprak. Ik heb er behoorlijk wat gelezen dit jaar en dan is het soms een ware speurtocht. Via via via kwam ik op Goodreads bij Domestic Violets uit. Violets, ja, dat is geen schrijffout. Het zag er al vanaf die woordspeling in de titel veelbelovend uit.

Het zit Tom Violet even niet mee. De relatie met z’n vrouw loopt niet op rolletjes, hij werkt al jaren bij een veel te groot bedrijf dat hem leegzuigt en het boek waar hij al zeven jaar aan werkt zal waarschijnlijk nooit gepubliceerd worden. Op een mooie avond treft hij zijn vader stomdronken aan in de keuken. Blijkbaar heeft de man net zijn derde vrouw verlaten (of was het vierde) en heeft hij de Pullitzer prijs gewonnen voor een boek dat hij jaren geleden schreef. Om het allemaal nog wat gekker te maken verschijnt ook de stiefvader van Tom ten tonele en ontdekt Tom dat zijn vrouw een affaire heeft. Oh en hij wordt ook nog eens ontslagen op z’n werk. Gezellige boel daar ten huize Violet. Gelukkig is het een boek boordevol humor.

Ik ben altijd op zoek naar grappige boeken, maar om de een of andere reden vind ik die bijna nooit. Echt grappige boeken. Dit boek daarentegen was meteen een schot in de roos voor mij. Het had een interessant hoofdpersonage met een vlijmscherp gevoel voor humor. Het bedrijf waarvoor hij werkte noemde hij bijvoorbeeld doorgaans de Death Star, wat bij mij iedere keer ik het las een grijns op mijn gezicht bracht. Zo’n dingetjes. Dat vind ik geweldig. Daarnaast is het ook gewoon een fijn boek om te lezen. Alle onderlinge relaties zijn vrij goed uitgewerkt, maar de belangrijkste relatie is uiteraard die tussen Tom en zijn vader en die wordt zeer mooi weergegeven.

You Might Also Like

  • gerhildemaakt

    Boeken die voor mij een schot in de roos zijn (wegens lachen tijdens het lezen, maar geen platte humor), zijn boeken van Nick Hornby. ‘Juliet, Naked’ en ‘High Fidelity’ steken er bovenuit voor mij. Ook grappig, wegens een goede parodie op chicklit, is ‘Finding myself’.
    ‘Domestic Violets’ ga ik alleszins op mijn te lezen-lijstje zetten!

  • Pin It on Pinterest