Gebeurd

De papierverslaving continues

Zoals jullie misschien intussen wel weten zit ik met een piepkleine papierverslaving. Een kleintje maar hoor. Niets om jullie zorgen om te maken, maar als ik iets in m’n bol haal. Alhoewel ik tegenwoordig al rare toeren begin uit te halen voor bepaalde papierwaren.

Tijdens een van mijn eindeloze surfsessies op het net kwam ik deze ontzettend schattige bookmark tabs tegen en ik was verkocht. Je kan ze gebruiken om in een boek aan te duiden waar je zit of je kan ze gebruiken om allerhande papiertjes mee op te vrolijken. Na even zoeken ontdekte ik dat die tabs praktisch onvindbaar zijn in Europa. Dus gooide ik twee ontwerpjes van $2 het stuk in mijn virtuele winkelmandje bij een Amerikaanse winkel en klikte verder. Verzendkosten? $10. Uhm… Ik dacht het niet, nee. Nee.

Ik wilde die tabs dolgraag uit mijn hoofd zetten. Echt. En ik probeerde ook heel erg hard, maar het lukte me niet. Dus zette ik de zoektocht verder en zo belandde ik op een ietwat louche, chinese site. Gelukkig bestaan er allerhande translate tools en “engrish”-knopjes en zo. Op deze ietwat louche site werden zestig sets van deze tabs aangeboden voor ietsje meer dan wat ik bij die andere winkel bijna had betaald voor twee sets plus verzendkosten. Jawel. U las het goed. Zestig. Een zes gevolgd door een nulletje. Onder het motto “wie niet waagt, niet wint” bestelde ik zo’n lot van zestig sets en wachtte, want het duurt blijkbaar ongeveer vijftig dagen voor zoiets vanuit China in ons belgenland geraakt. U las het goed. Vijftig. Een vijf en een nulletje. Ik kan soms heel goed wachten, gelukkig.

11-tabs2
Gisteren kon ik ze gaan ophalen en ze zijn ge-fokking-weldig!!! Ik ben echt helemaal fan van alle designs. De papegaaitjes zijn om in te bijten, de walrus met z’n bril is gewoon Heisenberg (Breaking Bad, anyone?), de uitdrukkingen van die bijtjes zijn hilarisch en dat ninja konijntje is té geweldig voor woorden.

Ik nam uiteraard van elk design eentje voor mezelf wat wil zeggen dat ik nog een paar sets over heb. Kuch. Ahum. Understatement van de dag. Kuch. Ik heb lang getwijfeld over wat ik wou doen met die setjes. Verkopen aan een euro het stuk en zo genoeg winst maken om mijn papierverslaving verder te voeden? Of gewoon weggeven om andere mensen hun dag mee op te vrolijken? Als ik ze zelf allemaal moet opmaken, dan ben ik nog twintig jaar bezig met overal sticky notes op te plakken. Dan moet ik zelfs een kamer of twee behangen met die sticky notes, denk ik. Ik besloot dat de papierverslaving nu wel even welletjes was geweest en dus gaan die andere sets naar de mensen die maandag hun adres doorgaven en naar andere fijne mensen.

Edit// De louche site is AliExpress. Ik had er nooit van gehoord maar blijkbaar kan je er dus in bulk spullen aankopen bij verschillende verkopers bijvoorbeeld in China. Laat u gaan, zou ik zeggen, maar gebruik uw gezond verstand een beetje. 😉

You Might Also Like

 • Marie

  Ik vind die zaaalog leuk!! Toevallig nog over???:):)

 • Khadetjes

  Ik zit hier al onnozel te glimlachen van er gewoon naar te kijken 🙂
  Ze zijn geweldig!

 • emmel

  en terwijl ik je log aan het lezen was,dacht ik ‘goh zoveel’ mss heeft ze wel een ietsepietsie winkeltje dan koop ik er een paar…. te laat dus

 • Wapiti

  Die gezichtjes maken je dag inderdaad echt vrolijk! Jammer dat ik mijn eigen adres niet doorgaf maandag, wel het adres van de hele wereld! 😉
  (Ik kreeg trouwens vandaag weer een kaart uit Rusland)

 • Ollie en Wallie

  oh super leuk :), 50 dagen wachten is wel lang, maar toch de moeite dan!
  ik ben met mijn papierverslaving hard aan het uitkijken naar het book for paper lovers van flow, nog een weeeeeeekkk 🙂

 • Christel

  Snoezige, adorabele, hebbedingetjes.

 • Aurélie

  Oh, die zijn zooooo schattig! Eigenlijk ben ik benieuwd naar de louche Chinese website 😉

 • Sheena

  Oh, ik ben fan! 🙂

 • Mie

  Oh ik ben ook benieuwd naar die louche chinese site! 😉

 • Alfonsiene

  Mo zo schattig!

 • LJ

  Ik was nog van plan mijn adres door te geven want brieven schrijven is zo heerlijk retro 🙂 maar leek me nogal raar als we dan toch binnenkort naast mekaar gaan zitten 😉 Nu heb ik daar natuurlijk spijt van ja! Hehe. Megacute.

 • Nele84

  Oooooh! Supercute! Eh ja, ik geloof dat ik af en toe wel een “ander fijn mens” ben ;-).

 • Hi-ke

  Ow, en met iets verder te lezen, zie ik nu dit (lees altijd chronologisch bij). ‘t Is zeker niet om zo’n bookmark te krijgen dat ik mij nog aanmeld voor een brief! Integendeel, mijn eigen papier-, boekjes- en schriftjesverzameling moet (moet!) eerst slinken voor er weer iets in huis mag (er kan hier ook gesproken worden van een verslaving ja).

 • Ellen

  Die zijn echt schattig!

 • Elisse

  O EM GEE! Die zijn echt zooooo cute! Ik wil dieje louche site precies wel leren kennen? Spijt ook dat ik mijn adres niet naar u heb gemaild.. Damnit.

 • Ilse

  Misschien moet Fanny en Laura ook papieren hebbedingetjes gaan verkopen? 😉

 • Olga

  Fabulous! Die pinguïns! Ik vind t dapper hoor, zo’n louche Chinese site vertrouwen, dan verdien je ook zulke leuke tabjes! Veel plakplezier!

 • Sara

  Leuk! Ook benieuwd naar de (blijkbaar toch vrij betrouwbare?) louche site :p

 • Pin It on Pinterest