Gelezen

The Rosie Project

The Rosie ProjectThe Rosie Project van Graeme Simsion stond al een tijdje op mijn radar te blinken. Ik zag het boek overal opduiken, zelfs al vertaald en al in het Nederlands, en las er al verschillende zeer positieve reviews over, maar de Kindle prijs wilde maar niet onder de $10 gaan. Dat is zo’n mentale grens voor mij. Uiteindelijk kon ik het niet langer houden en ging ik er voor, want ik moest kost wat kost dit boek lezen.

Don Tillman is een 39-jarige genetica professor aan de universiteit van Melbourne. Hij besluit dat het toch eens de hoogste tijd wordt om op zoek te gaan naar een vrouw en zet The Wife Project op. Aan de hand van een zestien pagina’s tellende vragenlijst probeert hij uit te zoeken of de vrouw in kwestie een geschikt partner is. De lat ligt hoog voor Don. En dan komt Rosie zijn leven binnengewandeld. Een jonge vrouw die volledig het tegenovergestelde is van wat Don zoekt. Ze rookt, haalt zijn schema’s in de war en zet zijn leven helemaal op z’n kop. Samen gaan ze op zoek naar de biologische vader van Rosie.

Op Goodreads schreef ik nadat ik het boek uit had: “Men neme een vleugje Attachments van Rainbow Rowell en men voege er een snufje The Curious Incident of the Dog in the Night-time aan toe en men krijge The Rosie Project. Zeer fijn boek.“. The Rosie Project is echt een mix tussen die twee boeken. Een zeer geslaagde mix. Don heeft een vorm van asperger en houdt zich aan zijn schema’s, maar de vertelstijl en de interessante personages deden me een beetje denken aan die van Rainbow Rowell. Daardoor krijg je dus een fijn, grappig romantisch verhaal dat alles behalve klef is. Just the way I like them. 😀

You Might Also Like

  • Wapiti

    Lijkt een prettig boek, maar is het niet wat te voorspelbaar?

  • Kathleen

    Je weet zo al door het lezen van de korte inhoud hoe het gaat eindigen, maar ach ja. Dat moet je gewoon even negeren.

  • Eva The Human

    Dat klinkt wel als een leuk boek! 😀 als ik in de mood ben om te lezen bestel ik deze

  • Pin It on Pinterest