Gemaakt

DIY Midori Travelbook

En de papierverslaving continues. Deze keer in DIY-style. Een tijdje terug vond ik de schattigste sticky notes van Midori in de rommelbakken bij de Club. Dikke vette chance. Ik had daarvoor nog nooit gehoord van Midori, een Japans merk. Toen ik ze opzocht zag ik dat ze ook een Travelbook hadden en ik was geïntrigeerd.

Travelbook

Een Travelbook is eigenlijk niet veel meer dan een lap leer met daarin verschillende kleine boekjes die bij elkaar worden gehouden door een elastiek. Je kan zelf kiezen welke boekjes je er in steekt bijvoorbeeld een agenda, een adresboek, een schetsboek,… Het biedt opties, dat staat vast. De boekjes van Midori zelf zijn extreem plat, wat er dus voor zorgt dat je een heel dun luxe notitieboekje overal mee naartoe kan nemen. Uiteraard kost zo’n Travelbook een behoorlijke duit en die duit had ik even niet op overschot.

Travelbook

Na wat rondsurfen kwam ik op youtube een DIY filmpje tegen waarin helemaal werd uitgelegd hoe je zo’n Travelbook maakt. Ik had nog wat lapjes leer liggen uit een voorbeeldboek van een meubelwinkel, lapjes leer met klinkende namen als “Lipstick red” en “Caramel” en zo. En het toeval wilt dat ik hier ook nog mini-notitieboekjes uit de Action had rondslingeren die perfect in die lapjes leer pasten. En gelukkig zijn er ook vriendinnen die al eens aan leerbewerking doen en mij willen bijstaan met de nodige kennis van zaken en de nodige tools. Altijd handig. Eens je al je materiaal (of personen met kennis van zaken, al naargelang) binnen handbereik hebt, zit zo’n boekje in geen tijd in elkaar.

Travelbook

De uitsnede van de driehoekjes zat al in de lapjes leer, maar ik vind dat precies niet zo erg. Dat heeft wel iets. Op de achterkant zitten twee gaatjes waar plastic vijzen door gingen die alle lapjes in het voorbeeldboek bij elkaar hielden. Bij dit eerste boekje negeer ik ze gewoon. Bij het tweede boekje ga ik eens proberen om daar een elastiek door te steken in plaats van door een gaat in het midden van de rug.

Zo komt het dus dat ik wéér een nieuw notitieboekje heb. Het zoveelste al. Maar Een mens kan nooit te veel notitieboekjes hebben. Nooit. Nope. Neem dat maar van mij aan.

You Might Also Like

  • Elisse

    Haha nee, een mens kan er nooit teveel hebben. Ik ga akkoord. Heel tof, met dat uitgesneden driehoekje! Dacht dat dat ervoor gedaan was, maar toeval, jom. Zo trendy 😉

  • Wapiti

    Oh, super en heel mooi gemaakt! Ik ben verliefd op schrijfboekjes.
    Mijn dagboeken haal(de) ik zelfs in Venetië bij een kunstenaar die gemarmerd papier maakt. zijn vrouw bindt zelf de alle schriften die ze verkopen. Mooie gemarmerde kaften en prachtig papier om op te schrijven.

  • Pin It on Pinterest