Gebeurd

Crazy cat lady

Al bij al vind ik dat het crazy cat lady gehalte bij mij best wel meevalt, maar toch kreeg ik dit stokje toegeworpen van Olga, poezenmama van Tetkees en Mo. In het begin had ik het vrij vaak over Nelson en Vince en vertelde ik aan iedereen die het wilde horen over hun doldwaze avonturen. Nu is dat al wat minder, maar de liefde is daarom niet minder groot. Nope. In tegendeel.

Schattigste foto van je kat(ten)
Nelson & Vince
Iedereen in koor: awwwwwwwwwwww…

Bijzondere eigenschappen
Olga schreef dat Tetkees aan een fleecedekentje sabbelt denkend dat daar melk zou uitkomen. Dat heeft Vince ook heel lang gedaan tot we het dekentje vervangen hebben door een ander dekentje. Hij heeft ook heel lang gezogen op zijn eten terwijl hij met zijn pootjes in zijn eten duwde alsof hij de melk wilde stimuleren. Het was vreemd, ja, maar nu is het voorbij. We zien hem dat niet meer doen.
Als je ten huize Verbeelding binnenkomt zal Vince ook standaard aan je schoenen komen snuffelen. Standaard. Niets van aantrekken, dat is doodnormaal.
Nelson ronkt. Niet een beetje, niet af en toe. Nee. Praktisch heel de tijd en behoorlijk luid. Het is echt absurd hoe snel hij begint te ronken. Soms is er naar kijken al genoeg om hem te laten beginnen. Letterlijk gewoon even kijken in zijn richting. Dat doet hij al sinds hij piepklein was.
Oh en hij is volledig geobsedeerd door dit speeltje. We spelen daar regelmatig mee en dan zien we hem enkele uren later of zelfs dagen erna naar boven kijken op de plek waar we hadden gespeeld om te zien of zijn aartsvijand daar al terug is.

Omschrijf het geluid dat je kat maakt
Nelson hoor je dus voornamelijk ronken. Miauwen kan hij ook als de beste. Vaak is het nogal een zagend gemiauw, maar soms kan je er ook grappige conversaties mee houden. Zo vond deze conversatie onlangs plaats tussen ons.
Ik (zingend op de tonen van Samson): Nel-son
Hij: Miaauw
Ik: Nel-son
Hij: Miauw
Ik: Je bent een hele lieve, maar ondeugende kat
Hij: Miaaaaauw
Dolle pret ten huize Verbeelding.
Vince is een stille kat. Hij ronkt, ja, maar in tegenstelling tot Nelson is het nauwelijks hoorbaar. Miauwen doet hij zelden en als hij miauwt, dan is het omdat het eten net iets te lang boven hun hoofd laat zweven. Dan krijg je een korte, hoge “mieewww” te horen. Geen “maaauw” of “miaauw”, maar een “mieeewwww” en het geluid dat hij produceert is opmerkelijk hoger als het gemiauw van Nelson.

Koosnaam
Nelson wordt hier wel eens Ronkie genoemd. Ik durf mensen wel eens “jonkie” noemen. Ronkie is daar dus een speling op. Nel of Nelly passeren soms ook de revue.
Vince is meestal Vinceman en soms ook Vinny of Vinny Paz (een rapper wiens muziek Het Vriendje weet te appreciëren).

Bekentenis
Ik plaag mijn katten graag. Niet pesten, plagen. Wereld van verschil, jongens. Dingen zoals doen alsof je naar de keuken gaat wandelen en dan toch ergens anders naartoe gaan. De arme stakkerds denken dan dat ze eten krijgen, maar lekker niet. Dat soort dingen. Het is misschien een beetje gemeen. Een heel klein beetje, maar ik kan het niet laten. Zij plagen mij evengoed terug met al hun “we doen toch lekker dingen die we eigenlijk niet mogen en waarvan we goed genoeg weten dat we het eigenlijk niet mogen”-gedrag. De snoodaards. Ach ja. Plagen is liefde vragen, zeker?

Goede tip voor andere crazy cat ladies
Zooplus. Serieus. We kopen daar standaard het eten voor onze katten en de kattenvulling en wat nog niet. In vergelijking met de betere dierenwinkel is het een pak goedkoper en de reacties op producten zijn ronduit hilarisch. Echt. Alleen daarvoor al is het een schitterende site.

Wat voor kat zou jij zijn? 
Een standaardkat die niets liever doet dan luieren en eten. Ik zou het niet erg vinden om een dagje te ruilen met Vince of Nelson. Absoluut niet. Tamzakken.

Leukste kattenwebsite
Crazy cat lady
Ik volg eigenlijk niet echt een kattenwebsite. Oeps. Daar gaat mijn street cred als crazy cat lady. 😛
Ik volg wel de instragram van shimejiwasabi, iemand uit Japan die eerder dit jaar een kitten adopteerde die aangevallen was door een kraai. Daardoor had het arme diertje een gaatje in zijn keel waardoor het gevoederd moest worden met een slangetje. Ze maakten daar dan ook grappige, gehaakte pakjes door, zodat het poesjes niet kon tegenstribbelen als het gevoed werd door dat slangetje. Dat was echt een mindblowing schattig. Helaas stierf het een tijdje terug. Intussen heeft die persoon opnieuw kittens in huis. Twee of drie. Ik ben er nog niet helemaal uit. Mijn Japans is namelijk niet optimaal (om niet te zeggen onbestaand), maar de foto’s spreken voor zich. Zo’n schatjes! De hond erbij doet bij altijd denken aan Nana uit Peter Pan, ook al is het een volledig ander ras en zo.

Beste kattengif (animated gif, that is)
Ik weet niet, Olga, maar dit klinkt misschien een beetje verkeerd. Kattengif? Gif tegen katten? Oeps. Slechte vraagkeuze daar. 😉
Maar dus… Deze:

High Five

Ziezo. Tot zover dit crazy cat lady stokje. Ik geef het met veel plezier door aan Emma, Elisse, Plutomeisje en Gwendolyn die net een superschattige zwarte kitten adopteerde (voor moest ze binnenkort eventueel terug van start gaan met een blog).

You Might Also Like

 • Wapiti

  Oh, nog iets: jij naait toch en je bent toch niet bang voor een uitdaging!? Kijk dan eens hier:
  http://www.ohfransson.com/oh_fransson/2013/11/welcome-to-the-cat-quilt-along.html

 • Olga

  Onee! Kattengif! Sorry! Niet goed over nagedacht…

 • Elisse

  Joepie! Ik was al van plan hem te doen toen ik ‘m zag bij Olga, nog fijner dat ik nu ook effectief getagd ben! Kan niet wachten om aan de blogpost te beginnen, mihihi. Mooie kattenplaatjes maken om erin te stoppen <3 En oh, wij kopen ook heeel vaak bij Zooplus! Zo'n zalige website! (En ja, de reacties van sommige mensen gaan erover, haha!)

 • LJ

  Ik zou bijna zelf een kat willen gaan adopteren (*pakt haar jas en rent richting asiel*).
  Ware het niet dat ik een hondenmens ben.
  Maar toch. Die eerste foto. Gesmolten!

 • Wapiti

  Wij hebben één kat (ex-kater), Flynn, die even hard ronkt als jullie Nelson. Eten, slapen, knuffelen, bij de kachel liggen, alles gaat met het nodige geronk!
  Maar Flynn is een geweldige jager: konijnen, muizen en ratten worden binnen gebracht en helemaal of gedeeltelijk (resten zijn voor mamawapiti) opgepeuzeld!

 • Madrina

  Oh, ik denk dat ik dit stokje toch stiekem ook ga nemen 😉

 • Eline

  Oeps, nu pas uw post ontdekt (valt het op dat ik gigantisch achtersta met het bloglezen?), maar whoop whoop! een uitnodiging om een hele post aan Loki te wijden sla ik niet af! 😀

 • Eindejaarslijstjes lijstje // End of the Year List of Lists | Plutomeisje

  […] tag is de best tag ooit! Het begon allemaal bij Olga van Team Confetti, maar ook bij Kathleen van Verbeelding en Elisse van Bij Gebrek aan Beter verscheen de Crazy Cat Lady blogpost al. Ik kreeg het stokje […]

 • In de kijker | Verbeelding | Fiekefatjerietjes

  […] feit dat het gewoon een supermooie blog is zijn de berichten ook heel leuk! Wie houdt nu niet van poezen? Deze handige blogkalender is ook de moeite waard! Ook mensen die graag lezen vinden er hun gading, […]

 • Pin It on Pinterest