Gebeurd

De beauty shizzle van 2013

Herinneren jullie zich nog die ene blogpost tijdens de Wijvenweek waarin ik mijn beautyproducten liet zien? De beauty*aaargh*wapper*wapper* blogpost? Die befaamde foto waar niets op te zien was buiten de lavabo? Intussen is er al wat meer te zien.

Ik ga nooit een beautyqueen worden (ha! de gedachte alleen al!), maar kom, ik doe mijn best. Dus hierbij mijn allereerste beauty shizzle blogbericht. En waarschijnlijk meteen ook een van mijn laatste beauty shizzle blogberichten. Maak u dus vooral geen zorgen, het gaat hier geen beauty blog worden. Alhoewel ik er bij blijf dat dat zéér hilarische berichten zou kunnen opleveren. Kathleen poket haar ogen uit met een mascaraborsteltje. Kathleen gaat zichzelf te lijf met een wimperkruller of hoe heet zo’n ding? Dolle pret. Kathleen gaat zichzelf te lijf met eyeliner. Kathleen gaat zichzelf te lijf met blush. Het zou een geweldig zicht zijn. Echt. Maar goed.

 • Herbalism van Lush
  Herbalism
  Af en toe lees ik eens een beauty blog en dan begin ik spontaan te rollen met mijn ogen als mensen het over een must of een mirakel product of zoiets hebben. Serieus? Mascara? Een mirakel? Maar ja, die Herbalism van Lush dat is toch wel een must voor mij. Een mirakel zou ik het nog net niet noemen. Net. Niet. Ik heb last van een behoorlijk vette huid en puistjes. Hoera! Daarvoor moet je dan achtentwintig zijn. Hoera! Dus toen ik in Lush in Antwerpen was vroeg ik of ze niet iets hadden wat kon helpen. De winkeljuffrouw gaf een behoorlijk heldere uitleg en Herbalism leek mij het interessants. En jawel hoor, dikke schot in de roos. Ik mag het niet te vaak gebruiken, anders droogt mijn huid uit, maar ik denk dat ik nu toch min of meer een goed ritme heb gevonden in het gebruik er van.
  Nadat ik een potje had gekocht, begon ik er reviews over te lezen. Jaja, eerst een product kopen en er dan reviews over lezen. De logica zelve, toch? Soit. Heel veel mensen schreven dat Herbalism stinkt. Het heeft een aparte geur, ja, maar ik vind dat dus beestig goed ruiken. Ha!
 • Snow Fairy douchegel van Lush
  Snow Fairy
  Toen ik een tijdje terug in Brussel was, werden mijn gezelschap en ik vrijwel hysterisch toen we de Lush zagen. De vriendin en ik in kwestie hebben zeer veel tijd doorgebracht in de twee grootste shoppingcentra van IJsland (Kringlan en Smaralind, voor de geïnteresseerden) en we maakten dan steevast een tussenstop bij Lush om te snuffelen aan het zeepje van de dag. Dus die dag in Brussel moesten we binnen gaan. Het moest gewoon. Ik heb superlang getwijfeld om de Snow Fairy douchegel mee te nemen, maar mijn goede god, ben ik blij dat ik dat uiteindelijk heb gedaan. Douchegel die ruikt naar snoep én dan nadat je je gewassen hebt zélf ruiken naar snoep. Wat in godsnaam wil je meer?!
 • Moringa Body butter van Body Shop
  Moringa body butterNiet alleen de huid in mijn gezicht doet al eens raar, maar ook aan mijn onderrug en buik krijgt mijn huid soms zo zijn kuren. Dan droogt die daar opeens helemaal uit for no reason. Ik heb er nooit echt veel aandacht aan besteed tot ik het afgelopen zomer in mijn hoofd kreeg om zo’n body butter te kopen. Ik koos uit alle geurtjes voor Moringa en ik ben nog altijd zeer blij met die keuze. Om te beginnen kocht ik een klein potje en ik ben waarschijnlijk te zuinig, want het is nog altijd niet op. Ha!
  De Ginger Sparkle body butter lijkt me ook wel de moeite. Dan heb ik douchegel die naar snoepjes ruikt en body butter die naar koekjes ruikt. Ideaal!
 • Colourglide Shine Lippenstift van de Body Shop
  Colourglide ShineDus… Er was een zotte periode ergens afgelopen zomer. Tijdens die periode heb ik behoorlijk wat YouTube filmpjes gekeken over make up en zo. Behoorlijk fascinerend allemaal. Vooral de gemiddelde gezichtsuitdrukking van een beauty blogger die mascara aanbrengt. Mihihi. Ik kwam tot de conclusie dat ik ook wel eens iets wilde proberen. Aangezien ik een bril draag, wilde ik niet beginnen klooien met mascara en andere oogdinges. Er is niks zo irritant als vlekken op je bril. Echt niet. Dus besloot ik voor de lippen te gaan. Het was een interessant experiment, maar het is toch helemaal niets voor mij, full fledged make up. Je hebt mensen die zeggen dat ze zich naakt voelen zonder make up op. Ik voel me gewoon belachelijk en clownesque met make up op. En ook… Wie verzint die namen van die producten? Djeeses.

En ja, als ik dan toch iets op mij wil smeren, dan kies ik er voor iets te smeren dat niet getest is op dieren, dankuwel. Vandaar dus die Lush en Body Shop producten. Het plan is om binnenkort ook uit te pluizen welke shampoo en conditioner binnen deze category valt. Soit. Het zijn basic schoonheidsproducten, maar zoals ik al schreef, ik doe mijn best. Vier productjes is beter dan niets, toch?

You Might Also Like

 • Nobutterfly

  Ik ben ook een fan van Herbalism, de verkoopster keek vreemd toen ik niet de best verkopende koos, deze die ruikt naar lavendel. Ik heb een droge huid, vreemd dat ze daar niks van gezegd heeft.

 • De Zuster Van

  Ik ben vorige week nog de Lush winkel in Antwerpen gepasseerd en nu heb ik natuurlijk dikke spijt dat ik niets gekocht heb. Want douchegel die naar snoepjes ruikt? Yes please!

  Maar wat is nu eigenlijk een shizzle? Het lijkt eerder iets uit de woordenschat van P.Diddy of zo.

 • Kathleen

  @De zuster van: dat is inderdaad nogal uhm… rap slang. Eigenlijk is het een alternatief woord voor “shit”, omdat dat vaak weg gebliept wordt in rap muziek. Dus eigenlijk heb ik het hier over mijn beauty shit, homeboys! Aiiiight! Ik steek het allemaal op Het Vriendje die te veel naar rap muziek luistert en mij daardoor beïnvloedt. 😛

 • LJ

  Ik ben een fan van smeerseltjes! En ik heb hetzelfde clownsgevoel tegenover make-up. Heb het twéé keer geprobeerd, op korte tijd, en beide keren durfde ik me nauwelijks te bewegen en moest ik op mijn handen gaan zitten, want als lensdrager heb ik de neiging om continu aan mijn ogen te prullen. Not done als daar vanalles opplakt natuurlijk. Dus geef mij maar zalfkes. Met lekkere geurtjes. ‘s Winters zweer ik bij kokos, ook van BS trouwens. mmmmm!!

 • Wapiti

  Je bent goed bezig! Op meerdere vlakken trouwens, want aan dit tempo haal je op je sokken de 1000 berichten en ga je er vlotjes over zelfs.
  En schilderen is niet nodig hoor!

 • la merlette blanche

  Die Herbalism klinkt wel interessant en lijkt me gemakkelijk zelf te maken 🙂 Ik reinig altijd met een zelfgemaakte toner, want oh ja, ik ben ook gezegend met een eerder vette huid.. Qua dierproefvrije shampoo kan ik de Yes To-reeksen wel aanbevelen, mijn favoriet toen ik nog shampoo gebruikte.
  En ja, dat make-up-gedoe, ik wilde ermee leren werken voor ik 30 word, maar ik voel me er toch ook altijd maar een clown mee. Ik won een paar maanden geleden wat make-up-producten, maar ik heb die dan toch maar allemaal weggegeven 😉 En toch, en toch, ik betrap mezelf en anderen (die op andere momenten zeggen dat make-up niet nodig is) erop dat ik/ze toch wel eerder van geschminkte dames zeg(gen) “oh, zo’n mooie madam!”, niet van de ongeschminkten. Bon ja, ooit leer ik er wel mee werken.

  Oh ja, en ook nog: tof dat ge sowieso dierproefvrije producten kiest!

 • Nele

  Heerlijk die Lush! En ik hou echt van die natuurlijke geuren zoals hout en kruiden. Geen snoep/fruit geuren voor mij. Maar ik snap het wel :). En Body Shop natuurlijk. Probeer ook zeker eens douche olie en douche mousse van Rituals. Woow, man, zo’n zachte zaligheid voor de huid. En van die heerlijke en toch subtiele geuren. Ik ben fan.

  Zo geweldig dat je zoveel blogt. De vrolijke toets van de dag tegenwoordig!

 • Evi

  Hier ook een Lush-fan! Ik ken het nog maar sinds dit jaar, maar ben al helemaal hooked! Ik gebruik hun solid shampoo en conditioner en ben daar heel tevreden over (niet supergoedkoop, maar alles gaat wel lang mee)

 • Pin It on Pinterest