Gebeurd

De favoriete seriekes van 2013

We kijken hier eigenlijk nogal weinig televisie en als we ons voor de kijkbuis planten, dan is het vaak om een serieke te kijken en dan doen we het meteen tegoei. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar eens we beginnen zijn we nogal moeilijk te stoppen. Eén aflevering kijken? Hell no. Vijf na elkaar. Een heel seizoen op een week. Dat soort dingen. Oeps.

Game of Thrones

Miljaar! Miljaar! Miljaar! Wat een reeks, wat een reeks. Intriges! Moord! Draken! We zagen alle seizoenen dit jaar en ik kan niet wachten op seizoen vier. Ik heb overwogen om mezelf op de boeken te werpen, maar om eerlijk te zijn heb ik gewoon geen zin om zes kleppers van dat formaat te lezen. Dan wacht ik wel geduldig tot de volgende reeks uitkomt. En ik ben ergens wel blij dat niemand mij gefilmd heeft tijdens The Red Wedding, want boy oh boy, the emotions.

House of Cards

Nog meer intriges! Deze keer in Washington DC waar Frank, een senator, een zeer gevaarlijk spel speelt en andere senatoren, journalisten en wie nog allemaal niet gebruikt als zijn persoonlijke pionnen. Bij de eerste aflevering wisten we niet goed of het wel iets voor ons zou zijn. We zijn allebei niet zo politiek minded. Ik ben ietwat op de hoogte van de Amerikaanse politiek (dat grote witte huis heeft er iets mee te maken, toch? 😉 ), maar ook weer niet zo goed dat ik vanaf het eerste moment wist waarover het allemaal ging. Maar neem het van mij aan, vanaf de tweede aflevering waren we allebei verkocht. Frank wordt gespeeld door Kevin Spacey. Die mannen achter House of Cards hebben heel veel héél goed gedaan, maar hun beste zet was toch wel om Spacey te casten als Frank. Briljant!

Call the Midwife

Call the Midwife was ik in eerste instantie alleen beginnen kijken. Het Vriendje had een kameraad op bezoek tijdens de vakantie begin november en ik moest mij in rust en stilte bezighouden. Na een aflevering was ik helemaal verkocht. Het Vriendje begon uiteindelijk zelf halverwege het eerste seizoen mee te kijken ook al is het een echt vrouwenprogramma. Hij wist het wel te appreciëren. Onze favoriete vroedvrouw was zonder twijfel de ietwat onhandige Chummy (Miranda Hart). Volgend jaar in maart zou het derde seizoen uitgezonden worden op BBC en ik kijk er al naar uit!

Alcatraz

Had ik op voorhand geweten dat deze reeks al na een seizoen gecancelled was, dan was ik nooit beginnen kijken. We zagen vorige week de laatste aflevering en ik heb me al lang niet meer zo kwaad gemaakt op gecancelde serie sinds Pushing Daisies. Het concept is vrij eenvoudig. In 1963 sloot Alcatraz zijn deuren en werden alle gevangene overgeplaatst naar andere gevangenissen. Of dat is toch wat iedereen denkt dat er gebeurd is. Wanneer plots criminelen uit 1963 opduiken in het jaar 2012 wordt een team samen gesteld dat deze criminelen moet zien op te pakken en moet zien uit te pluizen hoe die mannen in godsnaam in 2012 zijn terecht gekomen.

Elementary

Sherlock Holmes scoort altijd goed voor mij. Als hij dan ook nog eens gespeeld wordt door Johnny Lee Miller, sja… Dan kan er helemaal niets mislopen. Ik twijfelde heel hard of ik deze reeks wel wilde zien, want per slot van rekening hadden we nog niet zo heel lang geleden de fantastische BBC adaptatie van Sherlock met Benedict Cumberbatch en die was monsterlijk goed. Alles zou daarbij in het niets vervagen. Maar beide reeksen zijn zo verschillend en allebei bijzonder entertainend.

Breaking Bad

Maar die serie heeft uiteraard geen introductie meer nodig. Of om het kort te houden: brave chemie leraar krijgt te horen dat hij kanker heeft en besluit een klein fortuin bij elkaar te scharen door meth te koken. En dealen. Ja. Beestig goede reeks.

You Might Also Like

 • Flexje

  Je moet gewoonweg de boeken lezen van ‘game of thrones’… Echt goed zijn ze! 🙂

 • Flexje

  Oh ja… En wij kijken ook zo 1 serie op een avond of op een week… :p Zitten nu ook vol ongeduld op seizoen 4 te wachten… 😉

 • An

  Is dat niet verplicht, ganse seizoenen op een week kijken :), dat gebeurd hier ook altijd. Zeker nu ik mijn favo-serie ER voor de zoveelste keer opnieuw aan het kijken ben.

 • Stijns

  En waar is Suits?

 • Elisse

  Yes! Laat een heel seizoen (of misschien wel meerdere 😉 ) van een nieuwe serie kijken nu net op mijn lijstje staan voor de winter! Merci!

 • Nele84

  Zeg niet dat je niet naar Homeland hebt gekeken? En The Bridge? Breaking bad moet ik dan precies ook eens zien. Maar ik ben nu nog bezig aan het herbekijken van alle seizoenen van Grey’s Anatomy, ik wist namelijk niks meer van de eerste seizoenen, er zijn er 10 en ik zit nu aan 4 dus ben nog wel even bezig :). Series zijn de max, voor films heb ik meestal niet genoeg geduld.

 • Valentijn

  Ha, de schok van de Frey wedding 🙂 De boeken zijn idd de moeite, en soms wat anders dan de serie. In vergelijking met Game of Thrones is Lord of the Rings maar peanuts, eigenlijk feitelijk.

 • la merlette blanche

  Oh ja, Breaking Bad was fantastisch! Game of Thrones was hier ook na een week of twee uitgekeken. Nu kijk ik samen met Stefan naar Modern Family, want hij heeft het meer voor luchtige series. Nip/Tuck ben ik onlangs ook naar beginnen kijken, vind ik ook nog vrij goed. Maar de absolute toppers blijven Dexter en Breaking Bad 🙂

 • Olga

  Ik kijk ook graag een heel seizoen achter elkaar. Toen ik laatst ziek op de bank lag kon dat ook echt een keertje (geluk bij een ongeluk). Game of thrones en call the midwife heb ik allebei al uit en ik wacht met smart op meer! Nog twee dikke aanraders: Downton Abbey en Girls!

 • Zjizjipke

  Nochtans zijn de boeken van Game of thrones eeeeeecht heeeeel goed hoor 🙂

 • Pin It on Pinterest