Gemaakt

De deurstopuiltjes

Vorig jaar vroeg mama een adresboekje als kerstkado. Ik maakte daar Sanne&Riet-gewijs een hoesje voor. Het was niet dat dat specifiek gevraagd was, maar dat fleurde zo’n eenvoudig adresboekje meteen op. Dit jaar besloot mama opnieuw dienst te doen op mijn naaiskills, alleen was het een ietsje moeilijkere en ietsje specifiekere vraag.

Ze wilde graag een deurstop of twee. “Geen probleem,” dacht ik, “Daar vind ik wel iets voor op Pinterest.”. En liefst in de vorm van de uiltjes op de postkaartjes die ik heb ontworpen voor Fanny&Laura voegde ze er aan toe. Hmmm. Ik heb al eerder een uilenknuffel gemaakt, dus ik dacht dat ik kon verder bouwen op het patroon dat ik daarvoor heb getekend, maar uiteraard zijn die patroondelen lichtjes onvindbaar na de verhuis. Uiteraard. Want zo gaat dat met verhuizen en een huis halvelings verbouwen waardoor een hele hoop van uw hobbyspullen nog in dozen zit. Dus werd er een nieuw patroon getekend. U gaat me niet meteen patronen zien tekenen voor kleren, maar voor knuffels… Oh boy! En misschien is het maar beter dat ik opnieuw ben begonnen. De andere uil stond niet zo stevig op z’n pootjes en voor een deurstopuil is dat essentieel.

Deurstopuil

Ik had een snelle testversie gemaakt voor ik aan de eerste uil begon, maar toen die eerste uil klaar was zag ik toch nog heel wat foutjes. De ogen stonden veel te ver uit elkaar. Daarmee zat ik wel wat in. Langs de andere kant ziet die uil er daardoor een beetje onnozel uit en onnozel is soms niet slecht. Bij de tweede uil zorgde ik er voor dat de afstand tussen de ogen kleiner werd en dat de vorm meer leek op die van de uiltje op het kaartje. Ik was er nog niet honderd procent tevreden over, maar er was nog te weinig tijd over om helemaal opnieuw te beginnen aan een derde of zelfs een vierde uiltje.

12-uiltje2

En zo kwam het dus dat ik gisteren één zeer zwaar pak overhandigde aan de mama. Ze was meteen superenthousiast over de twee uiltjes. De twee neefjes besloten meteen de uiltjes te confisqueren. Zo gaat dat dan. Er werd getrokken aan de bekjes en het kleinste neefje had toch even problemen met het gewicht van zo’n uiltje. Eens mama ze terug in haar eigen handen had, werden ze meteen aan de deur van de bijkeuken gezet om die open te houden. Ze vielen dus in de smaak, met andere woorden. 😉

Het blijft iets geweldigs hebben om illustraties, platte 2D dingen om te zetten naar 3D knuffels die je kan vastpakken en knuffelen. Of die uhm… een deur open houden. Ja. Dat kan ook uiteraard.

You Might Also Like

 • Elisse

  Ze zijn zo tof geworden! En wow, uw patroonskills reiken echt wel ver! Ferm, jong!

 • gerhilde maakt

  Heel mooi en zo uit de losse pols, chique dinges!

 • Aurélie

  Zo mooi zeg! Ik vind ze super!

 • Kris10V

  Wauw! Ik zou heel blij zijn met zo’n uiltjes als kerstcadeau… Tiptip 🙂

 • Lied

  Leuk cadeautje 🙂

 • Pin It on Pinterest