Gebeurd Uncategorized

Life list: nummertje 52

Het voordeel van een Life List online hebben staan is dat er soms mensen zijn die je een duwtje in de rug willen geven om een droom te verwezenlijken. Afgelopen zomer konden we zo een luchtballonvaart doen en vandaag trokken we onder de noemer “kerstkadootje” richting de Lotto Arena om te genieten van Alegria, een spectaculaire show van Cirque du Soleil.

Zoals zovele dingen begon ook mijn fascinatie voor acrobatie in IJsland. Mijn gastouders sleurden me op een bepaald moment mee naar een opvoering van Romeo & Julliet. Ik verwachtte er niet al te veel van. Ik kende het verhaal, had het al opgevoerd gezien en pfff… Zoveel verschil kon er toch niet zijn? Toch? Mijn mond viel lichtjes open toen bleek dat Romeo aan een blauw doek dat aan het plafond hing acrobatische trukjes deed en Julliet aan haar rode doek ook wat trukjes deed. Niet gewoon wat heen en weer swingen. Nee. Nee. Springen van de ene doek naar de andere, zich oprollen in die doek en helemaal opnieuw ontrollen én net op tijd stoppen zodat ze niet tegen de grond crashten. Pure acrobatie. Pure lichaamscontrole. Ik keek met open mond toe.

Later leerde ik dat als ik acrobatisch circus wilde zien, ik bij Cirque du Soleil moest zijn. Dat was de top van de wereld, het neusje van de zalm. Als ik de rest van de wereld moest geloven, zouden die voorstelling van Romeo & Julliet er niets tegen zijn. En dus wilde ik ooit wel een keer een voorstelling zien van Cirque du Soleil. Ze komen regelmatig wel eens naar België en een paar jaar geleden toen ze optraden in Oostende (ik geloof met hun Cortes show), scheelde het niet veel of ik was er bij geweest. Tickets bestellen en afspraken maken is natuurlijk wel nodig om daadwerkelijk zo’n show te zien. Zei ik al dat ik niet zo goed ben in plannen?

Maar dus… Gisteren trokken Het Vriendje en ik naar de Lotto Arena in Antwerpen waar ik vol verbazing toekeek hoe een paar meisjes hun lichamen letterlijk dubbel plooiden en op elkaar steunden, hoe een man aan een koord boven de zaal rondzweefde, hoe een jongedame een handvol hoelahoeps rond haar lijf deed draaien alsof het niets was en hoe twee clowns de show stalen met twee papieren vliegtuigjes. Opnieuw keek ik met open mond toe. Het is echt absurd wat sommige mensen met hun lijf kunnen. Echt absurd. En dan heb ik het nog niet over de kostuums! Man! Die kostuums! Die zijn ge-wel-dig. Ik wil ook zo’n jurkje als die zangeres. En de make-up. Miljaar. De show was echt af. AF. Perfectie. Om nog maar te zwijgen over alle zeer gespierde torso’s en bovenarmen. Hoeba hoeba.

En ja, dit is echt de top van de wereld, het neusje van de zalm en ik kus mijn twee pollekes dat ik die mensen heb mogen bezig zien. Het was zo ontzettend indrukwekkend. Dat het liedje nog een hele week in mijn hoofd gaat zitten, dat neem ik er met zeer veel plezier bij.

En, lieve mensen, dit is tevens blogbericht nummer 1000. Hoera! Hoera! Dansen! Zingen! Aan trapezes swingen!

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  1000! Je hebt je doel gehaald, proficiat!

 • Elisse

  Hoera! Ik werk in het Sportpaleis en moet vanavond werken dus ik ga ook eens een kijkje nemen in de Lotto Arena denk ik 🙂 Heb twee jaar geleden Varekai van Cirque Du Soleil gezien, en nog nooit een avond zo blij op mijn stoel op en neer zitten hupsen. Mega spectaculair hé, supercool! En woep woep, minifeestje voor blogpost 1000!

 • Wapiti

  Joehoe! 1000! Proficiat! En is er nu champagne en taart?
  Cirque du Soleil, da

 • Wapiti

  …en nu de rest:
  dat is een prachtig kerstcadeau.
  Ik zou een typecursus kunnen gebruiken, dan zou ik niet op de verkeerde toetsen duwen en een reactie in één keer versturen 😉

 • Nele84

  Wat een leuke versie van dat liedje! Met zoveel sfeer uit de zaal erbij. Ik zag Quidam van hen, ook echt een machtige show met prachtige muziek waar ik nog vaak naar luister. Ik begin altijd te bleiten bij van die staande ovatie-dingen, is dat normaal? 🙂

 • An

  1000, wiii 🙂
  Ik zag Allegria, de eerste keer dat ze hier in België waren, zo’n 15 jaar geleden denk ik, super mooi. En dan in quebec, 3 jaar geleden, waar ze in de zomer altijd gratis optreden in openlucht, ook de moeite!

 • Pin It on Pinterest