Gebeurd

De doelstellingen voor 2013

Aan het begin van ieder jaar maak ik een lijst met doelstelling. Geen goede voornemens. Nee. Doelstellingen. Wereld van verschil. Dit waren de doelstelling van het jaar 2013 en wat er van gekomen is.

 • Een kat adopteren. Het werd er niet één, maar twee. Dat was duidelijk een van de beste beslissingen van het afgelopen jaar. Ik weet intussen waar de term “kattenkwaad” vandaan komt, maar eigenlijk zijn het gewoon twee schatjes.
 • Getting Things Done lezen. Mjah. Ik ben er aan begonnen. Ik ben tot over de helft geraakt. En toen was het wel even welletjes. Ik neem een aantal interessante zaken mee uit het boek, maar het hele systeem tot op de letter volgen, dat is precies toch niet aan mij besteed.
 • Drie maal per week bloggen. Ik kwam aan 144 blogberichten in totaal dit jaar. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee of dat beter of slechter is als vorig jaar. De ene maand ging het al wat beter dan de andere. In april had ik overduidelijk een dipje met maar zes blogberichten. De afgelopen twee maanden heb ik dat dan weer goed gemaakt met iedere maand zeventien blogberichten. Dus technisch gezien haalde ik deze doelstelling net niet (144/52=2,7), maar soit. Ik heb weer volop genoten van mijn blogje dit jaar en dat is het belangrijkste. Het blijft een geweldige uitlaatklep.
 • Van ons huis een thuis maken. We zijn er nog niet, maar we zijn goed bezig. Bij ons appartement heeft het ook meer als twee jaar geduurd vooraleer we ons daar echt honderd procent thuis voelden (aka voor alles een plaatsje had). De woonkamer is praktisch volledig in orde, buiten wat plinten en dat is toch al zeer fijn.
 • Naaien voor mezelf. Ik wilde graag vier projecten voor mezelf maken, hetzij kledingstukken of iets voor het huisje. Ik maakte een Laurel bloesje, dat niet zo geslaagd was, maar ik maakte het wel. Ik maakte een Renfrew t-shirtje, wat dan weer wel zeer geslaagd was. Vorige week werkte ik in zeven haasten ook nog die vervloekte hoodie af. En dat was het. Drie projecten. Drie. Pas op, ik maakte ook een tafelzeil voor hier thuis, maar daar kwam geen enkele naald, laat staan een draad bij kijken. Blijkbaar naaide ik toch al meer voor mezelf dan vorig jaar. Toen stond de teller op twee items. Het gaat dus de goede kant uit. 😛
 • Verder werken aan de Life List. Items nummertje 4, nummertje 31, nummertje 52nummertje 81 en nummertje 95 en werden dit jaar geschrapt. Niet slecht. Helemaal niet slecht. Misschien dat ik die Life List binnenkort eens onder handen ga nemen, want er is toch wel wat veranderd sinds ik die lijst opstelde in het jaar onzes heeren 2009.

Het was een ietwat vreemd jaar, dit afgelopen jaar. Zo even je hele hebben en houden inpakken en naar een volledig nieuwe omgeving verhuizen, dat speelt daar een zeer grote rol in. Er waren heel wat fijne momenten, maar ook heel wat momenten waar ik liever niet te vaak aan terug denk. Uiteindelijk komt alles altijd op z’n pootjes terecht en is het een kwestie van even doorbijten.

Ik wens jullie bij deze alvast een geweldig 2014 toe vol creativiteit, liefde, vriendschap en wat nog allemaal niet! En uiteraard verschijnen de doelstelling voor het nieuwe jaar hier op 1 januari. Hoe kan het ook anders? 😉

You Might Also Like

 • Wapiti

  Goed bezig!!!

 • Nele

  Kath, je bent echt een ontzettende inspiratie voor mij! Je projecten zijn niet altijd groot (boek lezen, naaien voor jezelf) maar wel groots in hun eenvoud. 2014 wordt een jaar waarin ik meer eenvoud wil in de dingen die ik wil. En laat ik dat dan ook maar eens flink in Doelstellingen gieten ipv Voornemens :). Een heerlijk 2014 gewenst! x

 • Pin It on Pinterest