Gebeurd

De doelstellingen voor 2014

Ik hou het dit jaar op een korte doelstellingen lijst, voornamelijk omdat de 28 before 29 lijst al genoeg doelstellingen heeft om mij nog een hele poos zoet te houden. Maar toch zijn er een aantal puntjes waarop ik me wil focussen dit jaar.

 • Minstens 100 foto’s nemen die niet blog gerelateerd zijn. De laatste weken kriebelde het serieus om terug wat meer foto’s te nemen. Niet gewoon een kiekje hier en daar ter illustratie bij een blogbericht. Nee, ik wil aan de slag met de Holga en met de Diana Mini. Ik wil op het einde van het jaar een overzicht hebben van beelden die dit jaar voorstellen. Dat overzicht ontbrak de laatste jaren, helaas. Honderd lijkt me zeker haalbaar. Ik heb hiervoor mijn oude Flickr account terug van onder het stof gehaald.
 • Geen nieuwe projecten beginnen. Geen nieuwe lijstjes van dingen die ik voor mijn zoveelste verjaardag wil doen. Geen “beste vrienden, laten we een keer iets zot doen en X ondernemen!”. Geen nieuwe uitdagingen aangaan waarmee ik me het leven alleen maar moeilijker maak. Niks. Nada. Noppes. Er ligt al genoeg hooi op m’n vork zoals het is. En ja, ik ga mezelf serieus onder controle moeten houden, want ik start graag dingen. Ze afwerken daarentegen, dat is dan weer een ander paar mouwen. En ja, we negeren hierbij even deze lijst, ja. Sttt.
 • Georganiseerder leven. Als er een ding is dat ik heb geleerd in 2013 dan is het dat alles valt of staat met een planning. Ik ben geen planner van nature, dus georganiseerd leven is niet evident voor mij. Er zijn een aantal zaken die ik op orde wil stellen en hopelijk vloeit daaruit de nodige rust en orde waar een chaoot als ik soms nood aan heeft, hoe vreemd dat ook mag klinken.
 • Naaien voor mezelf. Ik telde afgelopen jaar drie items die ik voor mezelf had genaaid. Er werd in het algemeen een pak minder genaaid vorig jaar, niet alleen voor mezelf, maar ook voor Fanny&Laura en voor andere mensen als kadootjes. Dus ik ga opnieuw proberen om vier projecten voor mezelf of het huis in elkaar te steken dit jaar. Kledingstukken, tassen, kussens, dekentjes,… Maakt niet uit.
 • En de klassieker: verder werken aan de Life List. En ook aan de 28 before 29 lijst natuurlijk. Het blijft een toffe lijst, maar zie ook puntje twee van deze lijst. Lalala.

Zo. Dat was het. Er zijn nog een paar andere dingen die ik eventueel, misschien, ooit, als ik eens vijf minuten tijd heb, zou willen doen, maar die zet ik voor mijn eigen goed niet op deze lijst, want ik weet dat die misschien-doelstellingen er toch nooit van komen. En voor de rest doe ik gewoon verder zoals ik bezig ben.

En lieve lezers, wat zijn jullie doelstellingen voor het nieuwe jaar? Twintig boeken lezen? Dertig? Veertig? Een marathon lopen? Of vijf kilo afvallen? Of zijn doelstellingen maar stom en doe je lekker gewoon je eigen zin? Ach, het maakt niet uit wat jullie van plan zijn, ik wens jullie hierbij gewoon een schitterend nieuw jaar toe!

You Might Also Like

 • Wapiti

  Mooie doelstellingen!
  De mijne (in verkorte versie):
  – asap de beloofde brief schrijven
  – te voet naar Compostela over de Camino Primitivo
  – lief zijn
  – veel naaien (gemakkelijk te halen, ik doe niets liever)
  – draaischijf meer oefenen tot ik ze helemaal terug in mijn vingers heb
  – geen lelijke woorden gebruiken
  – tevreden blijven
  Voilà, dat volstaat om te beginnen!
  Gelukkig nieuwjaar!!! smak smak smak

 • An

  Happy new year!
  Ik hoop dit jaar mijn huis helemaal verbouwd te hebben, daar zal genoeg tijd in kruipen, dus voor de rest geen doelstellingen.

 • Plutomeisje

  Ik ben nog over mijn nieuwe verjaardagslijst aan het nadenken, dus geen extra voornemens voor 2014 voor mij. Veel succes met uw lijstje doelstellingen en een zalig 2014 gewenst hé! 🙂

 • Pin It on Pinterest