Gebeurd

Eén jaar later

Exact een jaar geleden zetten we meermaals onze handtekening op wat wel duizenden pagina’s leken, maar uiteindelijk kregen we de sleutel van ons huisje. Ons eigen huisje. Een jaar later ziet het er al behoorlijk anders uit en voelt het al wat meer als “thuis” aan.

We zijn niet het soort mensen dat alle mogelijke aanpassingen op een jaar gedaan krijgen. Daarvoor hebben we de know-how niet en we willen ook nog een beetje kunnen genieten van het leven. Oh en een ezeltje dat geld schijt, dat missen we ook. De woonkamer was hét project van 2013 en geef toe, die heeft al een behoorlijke metamorfose doorgemaakt. Bye bye vieze vinyl vloer, hallo parket. Bye bye vieze psychiatriegroene en kotsbruine muren, hallo wit en “Turkse steen”. Bye bye jaren ’80 lattekesplafond (ok, stiekem zit die er nog, maar onder een laagje -of drie- witte verf). Bye bye met de deur-in-huis-vallen, hallo halletje. Bye bye donker kot, hallo licht! En ook wel: hallo heel zielig kerstboompje. Ik daag jullie uit om een kerstboom te zetten met twee zéér speelse katten. Echt. Plinten en een kader rondom de deur van het halletje ontbreken nog, maar daar wordt uiteraard nog aan gewerkt.

Soit. Het “we wonen een jaar in ons huis en gaan daarom eens lekker gaan eten”-etentje wordt nog even uitgesteld wegens een virusje dat besloten heeft zich in mijn buik te nestelen. Ik had het begin van het nieuwe jaar ietsje anders in gedachten, maar het kan nu alleen maar beter worden.

You Might Also Like

 • Sofie

  Dag Kathleen en Thomas,

  Wat een verandering!!! Goed gedaan en veel succes met het volgende project.
  Wij hebben ons volgende project ook al in gedachten: De slaapkamers en een badkamer boven.

  Groetjes Sofie, Kevin, Robbe en Tuur

 • Charlotte

  Het ziet er alvast veel gezelliger uit 🙂 Also: veel beterschap!

 • Jessi

  Het ziet er echt mooi uit! Ik ben benieuwd naar de andere metamorfoses in jullie huisje! 🙂
  Ik had trouwens het kerstboompje nog niet zien staan, totdat ik het las en er naar op zoek ging XD

 • Karoeza

  Heel mooi geworden. Licht en luchtig.
  Beterschap!

 • Piepow

  Serieuze metamorfose is het geworden! Heel tof.

  Enne: veel beterschap!

 • Elisse

  Hahahaha, dat kerstboompje was mij nog niet eens opgevallen! Ohja, een kerstboom zetten is hier nog net gelukt, maar echt lang heeft de versiering het ook niet overleefd. Dus heb ik hem maar al weggehaald. Echt een zotte metamorfose eigenlijk, ziet er al zo gezellig uit! Ik vind vooral het idee van het halletje heel slim. Da’s iets waar ik zelf niet opgekomen zou zijn (ik zit natuurlijk ook nog totaal niet in verbouwingssfeertjes) En héla, veel beterschap he!

 • Els

  Knap gedaan. Ben zeker ook benieuwd naar meer…

 • Caro

  Heel mooi! Zo licht en luchtig.

 • Bieke

  Heel mooi gedaan!
  Je mag mij altijd mailen hoe jullie dat plafond precies hebben aangepakt, wij hebben een soortgelijk plafond in ons nieuw huis en ik zou de latjes graag behouden maar zou ze ook liever wit schilderen.

 • Olga

  Mooi is het! Wat toevallig, wij wonen nu ook net een jaar in ons eigen huis. Er is al veel gebeurd maar het is nog niet af. En ik dacht al dat het niet te doen zou zijn, een kerstboom met twee jonge katten, dus we hebben hem maar overgeslagen dit jaar 😉

 • Flexje

  Hier staat een grote boom hoor… 2m10… 😉
  En de katten hebben er welgeteld 2x in gezeten en er na niet meer… (strenge bazin he…)
  Oh en nog een tip… Met plastic kerstballen valt dat eigenlijk nog wel mee. :p

 • Les Mademoiselles

  Van een metamorfose gesproken! Goed dat jullie door het donkere huis heen konden kijken en er dit van maakten!

 • An

  much much better!
  je moet daar inderdaad langs kunnen kijken bij de huizenjacht en weten dat een likje verf veel wonderen kan doen

 • de la Meringe

  Mooi !!! Vroeg me alleen af … die hoelahoep … voor jou of voor de katten ? ;-))

 • Charlotte

  Oh, waauw, wat een verandering! Echt mooi gedaan.

  Vorig jaar kocht ik ook een huisje (moet mijn sleutels nog krijgen) en één van de grote schrikpunten voor mij is dat er ook met de voordeur in huis wordt gevallen. Ik hoop ook zo’n mooie oplossing voor mijn huisje te kunnen realiseren. Tips zijn altijd welom 😀

 • Pin It on Pinterest