Gelezen

Unenchanted

UnenchantedNa het lezen van een goed boek heb ik meestal moeite met het kiezen van een nieuw boek. The Book Thief bleef nazinderen in mijn systeem en iedere sample die ik las leek niet goed genoeg te zijn. Dus uiteindelijk koos ik voor Unenchanted van Chanda Hahn, een Kindle boek dat gratis werd aangeboden door Amazon. Die gratis boeken zijn meestal niet zo heel geweldig zijn, maar omdat ik dat wist zou ik het minder erg vinden. Zoiets. Rare kronkel. Soit.

Mina Grime is nogal onhandig om het zachtjes uit te drukken. Zo onhandig zelfs dat haar moeder haar niet aan sport laat doen en haar meestal niet mee op schooluitstapjes laat gaan. Gelukkig mag ze wel mee op de uitstap naar Babuchka’s Bakery en daar slaagt ze er in om het leven van de populairste jongen van het school te redden. De dagen die volgen op deze heldendaad gebeuren er vreemde dingen. Mina begrijpt er niets van tot haar moeder haar uitlegt dat haar echte naam niet Grime is, maar Grimm. Zij is een van de afstammelingen van de gebroeders Grimm en laten die Grimms nu net even vervloekt zijn. Door deze vloek zal Mina het moeten opnemen tegen The Story en moet ze er voor zorgen dat alle sprookjes een passend einde krijgen. Liefst een einde waarin zijzelf niet sterft zoals haar vader overkwam.

Het boek was ok. In het begin heb ik me een keer of twee afgevraagd of het wel de moeite zou zijn om mijn tijd er in te steken, want ik wist op voorhand dat het “ok” ging zijn en niet “goed”. Uiteindelijk heb ik de knop omgedraaid en ben ik meegegaan in het verhaal. Al bij al is het niet zo slecht. Het is een interessante invalshoek, de personages zijn toegankelijk en het leest vlot. Plus ik had helemaal niet door dat het verhaal dat Mina oploste in de bakkerij Hans en Grietje was. Het gebeurt niet vaak dat ik in een YA boek iets niet door heb, dus… Aangenaam verrast.

Ik overweeg het vervolg te lezen, maar eerst ga ik toch nog een paar “goede” boeken zoeken om te lezen.

You Might Also Like

Pin It on Pinterest