Gemaakt

De gevlekte bloesemoog papegaai

Ergens diep in het Braziliaanse regenwoud woont de gevlekte bloesemoog papegaai. U heeft er waarschijnlijk nog nooit van gehoord en zelfs David Attenborough himself heeft nog nooit zo’n papegaai van dichtbij mogen aanschouwen. Het is een verlegen vogel, maar lieve lezers, dit is een van de allermooiste en zeldzaamste vogels ter wereld.

De gevlekte bloesemoog papegaai is geen al te groot beestje. Van kop tot het uiterste puntje van hun staart meten ze niet meer dan zeven centimeter. Misschien dat ze daarom zo moeilijk waar te nemen zijn. Ze verkiezen vochtige omgevingen en bouwen dus meestal hun nesten in de dichte begroeiing rondom de Amazone rivier. Volgens de inheemse volkeren zou het zien van een gevlekte bloesemoog papegaai jou en al je nakomelingen voorspoed brengen. Er wordt gefluisterd dat één enkele pluim meer genezende en potentieverhogende krachten zou bezitten dan de hoorn van een neushoorn.

Met andere woorden: ik vond mijn eerste tekening van het jaar behoorlijk geslaagd en wilde die graag delen met jullie en het kind had een naam nodig. 😉

You Might Also Like

 • Elisse

  Ja, wauw! Heel mooi, zo schattig ook 🙂 En een gepaste naam!

 • Ann-Eline

  Su-per mooi ! 🙂

 • Aurélie

  Mooi!

 • Wapiti

  Oef! Toen ik de titel las, dacht ik, een papegaai bij die katjes? Hoe gaan ze dat regelen?
  Maar zie, het is een geweldige prachtige fantasievogel! Knap gedaan!

 • Marie

  Waaauw!!!

 • Anne

  haha wat leuk gedaan, mooi is ‘ie geworden ook!

 • Zjizjipke

  🙂 Mooi!!

 • Pin It on Pinterest