Gegeten

De Wupperlekkere Wafeltjes

Ze stonden al een hele poos op mijn “to bake” lijstje, de wupperlekkere wafeltjes van Stiksel lid Maaike. Vorig jaar maakte ze deze wafeltjes voor het Secret Valentine feestje en ik denk dat ik een stuk of vijf van die wafeltjes soldaat maakte. Oeps. De dag erna vroeg ander Stiksel lid Nele achter het recept en maakte ze een kleine typo waardoor superlekkere wupperlekkere werd, maar die wafeltjes zijn zoveel beter dan superlekker. Ze zijn echt gewoon wupperlekker!

Uiteraard komt het water jullie nu al in de mond. Dat kan gewoon niet anders. Dus vroeg ik even naar Maaike of ik haar recept hier mocht plaatsen en ze gaf mij de toestemming, want de wereld kan altijd nog wel een wafeltjesrecept gebruiken. En het zijn bewaarwafeltjes, dus je kan ze nog enkele dagen bewaren in een afgesloten doos. Hoera!

Benodigdheden voor ongeveer 30 wafeltjes

 • 500gr bloem
 • 1/2 koffielepel bakpoeder
 • 1 zakje + 1/5 van een zakje vanille suiker (iets van een 10g in totaal)
 • 280gr suiker
 • 400gr boter
 • 6 eieren

Hoe ga je te werk?

 • Begin alvast met de boter te smelten. Vierhonderd gram boter smelten, dat heeft zo even z’n tijd nodig.
 • Meng de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en de suiker in een kom en maak een kuiltje in het midden.
 • Klop de 6 eieren los. Je kan dit doen in het kuiltje dat je net maakte of als je niet zo’n held bent daarin (zoals ik), dan kan je dat in een apart kommetje doen en daarna de losgeklopte eieren in het kuiltje dumpen.
 • Voeg terwijl je langzaam de eieren onder de bloem mengt de gesmolten boter toe.
 • Blijf mengen/mix tot je een glad mengsel bekomt.
 • Laat het mengesel een uurtje in de koelkast opstijven.
 • Daarna kan je de wafeltjes beginnen bakken. Ik nam hiervoor een ijsschep zodat ik allemaal even grote bolletjes kon vormen.

En ik heb blijkbaar een ietwat vreemd wafelijzer dat langs de randen goed bakt, maar in het midden niet zo krachtig is. Daardoor heb ik dus wafeltjes die langs een kant goudbruin zijn en langs de andere kant nogal bleekjes. Och ja. Who cares? Zolang de wafeltjes die eruit komen maar lekker zijn, natuurlijk.

You Might Also Like

 • Wapiti

  Op de foto zien ze er al wuperlekker uit!

 • Koen Van der Auwera

  #water #mond

  Ik weet weer een link naar mijn liefste door te sturen. 😉

 • JoChapeau

  Wupperlekkere wafeltjes … daar hebben we hier altijd wel zin in !

 • Aurélie

  Geweldig! Het lief heeft een wafelijzer, dus dat gaan we eens testen :-)! Bedankt!

 • Olga

  Mmm, dat ziet er echt wupperlekker uit!!!

 • Fielosophie

  Heerlijk! Ik was op zoek naar een goed recept voor bewaarwafels want op één of andere manier blijk ik altijd gewone wafels te maken en dan besef ik telkens dat ik dat niet eens zo graag lust.

 • de la Meringe

  Dit worden de uitdeel-wafeltjes voor op school. (maandag Hélène-7jaar en dinsdag Edouard-11jaar).

 • Pin It on Pinterest