Gemaakt

Ebook: Blogkalenders voor beginners

Een paar weken geleden schreef ik mij via Skillshare in voor een cursus rond content planning voor bloggers. Allemaal goed en wel, maar het was vooral gericht op business en bedrijfsbloggers. Ik gebruik zelf al een hele poos een blogkalender om mijn blogberichten in te plannen en dat is handig. Zeer handig zelfs, maar ik wilde graag weten hoe andere mensen zo’n kalender gebruikten. Helaas kwamen persoonlijke bloggers in die cursus niet echt aan bod.

Dus besloot ik zelf er maar iets rond te schrijven. Ik wilde in eerste instantie een werkwijze uitschrijven waaraan ik me kon vasthouden voor mijn eigen blog, maar toen bedacht ik me dat andere mensen dit misschien ook wel konden gebruiken. Ik vermoed dat er wel een of twee mensen “meer bloggen” op hun goede voornemens lijstje voor dit jaar hebben staan. Dus tadaaa. Een beetje later als verwacht, maar toch. Tadaaa. Als ik hiermee twee mensen ga inspireren om meer te bloggen, dan ga ik al superblij zijn, want een ebook over plannen door de grootste chaoot in blogland… Ha! Ha! HA! Als dat maar goed komt.

Laat even je e-mailadres achter en het e-book Blogkalenders voor Beginners zal meteen jouw richting worden uitgestuurd.

[chimpy_form forms=”4″]

En om jullie een idee te geven: mijn eigen kalender voor januari 2014 ziet er momenteel zo uit.

Blogkalender

You Might Also Like

 • Riet

  Wauw, hoedje af! Want dat werkt in twee richtingen: om jezelf aan deadlines te houden en om jezelf in te houden om meteen alles doink doink doink enthousiast met de wereld te delen. Ik ben vooral ziek in dat laatste bedje. En dan weer weken niets, waarin ik zelf denk ‘allez, wanneer kan ik nog eens bloggen.’ 😉

 • katleen

  Echt iets goed voor mij, want ik blog amper…ik zal mij eens wat meer aan deadlines houden!
  En die Skillshare, dat is ook iets tof! Merci voor het sharen!

 • Elisse

  Jeuj!! Driewerf hoera! Net wat ik nodig had!

 • Els

  Superinteressante post ! Ik was wel al gestart met een vaste rubriek voor elke dag, maar het gevaar schuilt dan in het toch zomaar iets posten rond dat thema. Het boeiend houden van mijn posts is zeker iets waar ik nog kan aan werken. Ga je tips absoluut eens goed bestuderen. 🙂 Merci !

 • Ariadnesdraad

  Ik had dit jaar opeens zomaar twee agenda’s. Dus reserveerde ik d’r ééntje voor Ariadnesdraad
  De posts komen er in, aantal geschreven berichten, en ook de reacties waarop ikevt. een nieuwe post kan bouwen … Werkt voor mij prima!

 • Wendy

  Top! Wat een leuke post. Erg handig ook. Ik ben een kei in plannen en organiseren, maar ik wil dit zeker uitproberen. Dank!

 • A Bouquet of Buttons

  Kei leuk!!!! Het ziet er erg leuk uit!

 • Lena

  Supermooi en handig! Een pluimpje voor jou!

 • Kapucijnaap

  Tof! Ik ben sowieso één van die twee mensen die “meer bloggen” op het lijstje heeft. Meestal vind ik dit soort e-books en tips wat te veel naar de “promoot jezelf tot je erbij neervalt”-kant neigen, maar dit is echt gewoon een leuke, praktische handleiding die tot meer blogplezier gaat leiden denk ik. Ik krijg als het ware meteen goesting om eraan te beginnen, en dat terwijl ik toch al met een paar weken/maanden aanslepende “geen tijd/geen zin”-fase zit. Merci!

 • Linda

  Wat een goede post! Ik heb nog nooit vooruit geschreven of een planning gemaakt voor mijn blog omdat ik dat eigenlijk nooit nodig vond/had (ik schrijf sowieso wel eigenlijk), maar momenteel loopt mijn hoofd óver van de ideeën en is het misschien wel een goed idee!

 • gerhilde maakt

  Ik had enkel een kalendersjabloon verwacht, maar het is veel beter dan dat! Dank voor de handige tips en de mooie lay-out.

 • mama saartje

  ik heb nog niet alles nagelezen, het enige dat ik voorlopig in mijn hoofd heb opgeslagen van deze pagina, is dat je hoodie bijna af if of af is, en dat ik die bijna te zien krijg 😉
  En mea culpa, mea culpa, morgenavond lees ik je post op een degelijke manier…

 • Marjolein

  Wow, wat gaaf. Ik blog nog niet, maar ik krijg meteen zin om met een blog te beginnen!

 • An

  tof zeg! binnenkort eens uitvoerig bestuderen

 • Les Mademoiselles

  Ik heb even geen tijd om dit helemaal te lezen maar ik wil wel even zeggen dat de lay-out van jouw mini-cursus helemaal top is, echt mooi!

 • Sabrina

  Super! Net wat ik nodig had om eindelijk eens deftig werk te maken van mijn blog-ambities!

 • Mirte

  Heel erg handig! Ik heb meteen de plugin in wordpress gedownload.

 • Lies

  Dank je wel! Zeker een flink aantal bruikbare tips! Ook al blog ik al 8,5 jaar.

 • Blogs, blogs, blogs and also: blogs | Nifty Eef

  […] in Dutch here. She has written a short ebook (expertly designed, one of the reasons I love her) on keeping a calender for your blog. If you can read Dutch I would recommend downloading it. A lot of the things in it you, like me, […]

 • Hoe word ik een betere blogger? 3 tipsAbfabulies

  […] een echt plan, daar kwam het niet echt van. Terwijl het zo veel steek houdt. Dus downloadde ik de blogkalender van Kathleens Verbeelding. En echt, dat is een geriefke! Bedankt, Kathleen, ik hou van alles wat […]

 • How to Plannen 5: Printables

  […] 1. Verbeelding / 2. Insperedva / 3. lifewithmylittles / 4. Elite Blog Academy  /  5. Secret Bloggers Business […]

 • Mijn week: kamperen in eigen huis - La Gringa

  […] de middag doe ik wat dingen op de computer, ga aan de slag met de leuke blogplanner van deze site en dan is het tijd voor mijn favo moment van de week: de vrijdagmiddagborrel! Na een […]

 • Blogplannen voor komend jaar - Pakkende teksten | schrijftraining in Utrecht | workshops bloggen in Utrecht - Pakkende teksten | schrijftraining in Utrecht | workshops bloggen in Utrecht

  […] Een plan is een contentkalender, dacht ik in mijn naïviteit. En ik heb contentkalenders gezocht en gevonden. Persoonlijke bloggers raad ik deze contentkalender aan van Kathleen van Verbeelding. […]

 • Over mijn blogplanner / bullet journal / lijstjesschriftje | Fiekefatjerietjes

  […] (lees: de afgelopen twee jaar ongeveer) gebruikte ik de blogplanner van Kathleen. Heel erg handig en leuk om mee te werken, maar de losse A4-papieren stoorden mij. Ik had ook […]

 • Bloggen over bloggen: inspiratie | brabbeltjes

  […] printte de blogkalender van Kathleen af, hier te vinden, nam mijn bullet journal en begon in te vullen wat ik al zeker wist. Of neen, ik begon […]

 • Pin It on Pinterest