Gemaakt

Schnipp Schnapp Hoodie

Het was via MamaSaartje dat ik Schnipp Schnapp leerde kennen. Zij maakte deze prachtige trui en linkte naar de Dawanda shop waar ze het patroontje had gekocht. Niet lang daarna kocht ik het patroon voor de hoodie. Vrij snel daarna knipte ik het hele ding en toen verhuisde ik.

Het duurde bijna tien maanden vooraleer ik de trui in elkaar begon te steken en nog eens twee maanden vooraleer ik hem afwerkte. Een project van lange adem zou u kunnen zeggen, maar dat is eigenlijk een behoorlijke understatement. Maar soit. Het is afgeraakt. Hoera!

Ergens ben ik echt fan van deze hoodie, maar ergens verafschuw ik hem ook. De stofkeuze is super. Niet alleen de kleurencombinatie vind ik schitterend, maar beide stofjes zijn verbazend zacht en daardoor zit de trui supercomfortabel. Het patroon op zich was duidelijk en de instructies helder. Ik verstond het meeste dankzij mijn Pfaff Deutsch, mijn gezond verstand of Google Translate. Maar er zijn bepaalde zaken die echt niet zo flatterend zijn aan deze hoodie. Ik blijf mij te pletter storen aan de schoudernaad die minstens drie centimeter lager hangt dan waar die eigenlijk zou moeten komen. Nochtans maakte ik de juiste maat. Alle andere naden komen mooi uit en zo.

Ik weet dat dit een Duits patroon is, maar zelfs Helga en Olga hebben niet zulke brede schouders. Echt niet. Ik heb relatief brede schouders tegenover de rest van mijn lijf en zelfs ik krijg het niet gevuld. Lag het aan mijn naaivaardigheden? Na een blik op Google Images bleek ik niet de enige met het probleem te zijn. Intussen heb ik de trui ook al door verschillende andere mensen laten passen en niemand krijgt de schoudernaad op de juiste plaats. Dus sja. Niets houdt me uiteraard tegen om deze hoodie thuis te dragen over mijn pijama. Chill wear, weet u wel, voor cocooning en zo.

Jammer dat die vervloekte schoudernaad zoiets raar doet, anders zou ik een hele reeks van deze truien hebben gemaakt. Ik heb het wel op comfortabele, zachte truien met een kap. Het patroon zelf aanpassen is helaas een beetje boven mijn kunnen. Ach ja. Volgende en beter.

You Might Also Like

 • Olga

  Nee, zulke brede schouders heb ik inderdaad niet 😉

 • Elisse

  Heel jammer dat ie niet helemaal perfect zit, maar wel een superleuke stofkeuze! En wat een lieve krabpaal hebben jullie, kruipen de poezen er dikwijls in?

 • Eline

  ‘k Vind hem wel mooi, alleen inderdaad jammer van die schoudernaden (alhoewel, als je het niet gezegd had was mij dat niet direct opgevallen, denk ik). Extra jammer, want ik was dat patroon ook aan het overwegen, ‘k zou wel eens een schone pull willen maken. 🙂

 • Bieke

  Zou dat zo moeilijk zijn om zelf aan te passen? Gewoon een stukje extra bovenaan de mouwen, en een beetje minder schouder aan het voor- en achterpand, niet?

 • Eva

  Wow echt wijs! Die naden storen mij niet zo hard eigenlijk 😉

 • Pin It on Pinterest