Gelezen

The Husband’s Secret

The Husband's SecretAf en toe kan je niet rond een bepaald boek heen. In mijn geval was dat boek in kwestie “The Husband’s Secret” van Liane Moriarty (niet die van Sherlock, natuurlijk). Het verscheen iedere keer opnieuw in mijn “related to items you’ve viewed”-lijstje op Amazon en ook op Goodreads zag ik het verschillende keren passeren. Dus gaf ik toe en ging ik er voor, niet helemaal wetende wat ik moest verwachten.

Terwijl Cecelia’s echtgenoot Jean-Paul op zakenreis is, stoot zij als ze op zolder iets aan het zoeken is per ongeluk op een brief die hij aan haar richtte. Er staat op dat ze de brief enkel mag lezen in het geval dat hij is komen te sterven. Haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld (hoe zou je zelf zijn?), maar ze doet haar best er niet aan toe te geven. Ze gaat terug naar haar supergeordende leventje met haar succesvolle Tuperware zaak, haar drie prachtige dochters en haar taken als zeer actief lid van de ouderraad van de school. Maar toch gaat die brief haar leven uiteindelijk op z’n kop zetten en niet alleen haar leven, maar ook dat van Rachel en Tess, twee dames die tot voor kort praktisch vreemden waren voor haar.

Ik heb genoten van dit boek. Echt. Maar toch waren er een paar dingetjes die me een beetje stoorden. De grote plottwist die je van mijlen ziet aankomen bijvoorbeeld. Sja. Ik vind het niet fijn als ik al op voorhand door heb wat er gaat gebeuren. En eens die grote plottwist er was, dan was er precies een gigantisch stuk “filler” tot aan de volgende twist. Op een bepaald moment vroeg ik me af wat ik aan het lezen was. Het was leuk geschreven, daar niet van, maar het was duidelijk filler. Er gebeurde niks. Helemaal niks. Ik heb dan uiteindelijk gewoon innerlijke criticus afgezet en gewoon verder gelezen. De gevatte manier waarop Moriarty schrijft, maakte voor mij veel goed. Helaas niet alles, maar toch veel.

Ik denk dat dit een boek is waar je in het algemeen niet te veel bij mag nadenken omdat het anders veel van z’n initiële charmes verliest. Als je dat in het achterhoofd houdt, valt het echt wel te smaken.

You Might Also Like

Pin It on Pinterest