Gemaakt

Kaartjesmakerij

Kaartjes maken. Ik verdien daar af en toe een cent aan. Maar meestal worden die kaarten volledig op de computer gemaakt en dan afgedrukt door een sympathieke drukker. Echt kaartjes maken met papier en lijm en veel gepruts, daar deed ik niet aan mee vooral omwille van het “gepruts” gedeelte. Waarom zou je ook als je mooiere en professioneel ogendere kaartjes kan maken met een computer?

Een tijdje geleden kocht ik een knutseldoos. Dat stond op mijn 28 before 29 lijst, dus ja, dan moest dat ook gebeuren. In die knutseldoos zaten van die mousse vierkantjes. Ik had ze al vaak gezien in hobbywinkels, maar ik had geen flauw idee waarvoor ze dienden. Die knutseldoos bracht verheldering. Die vierkantjes zorgen ervoor dat je 3D kaarten of papierkunstwerkjes kan maken waarbij een laag wat verder naar voren steekt. Aaaaahhhh!

Afgelopen week was ik ‘s avonds doelloos aan het rondsurfen toen ik toevallig op het YouTube kanaal stootte van LawnFawn, een Amerikaanse zelfstandige die de schattigste, doorzichtige stempels maakt en die stempels worden gebruikt bij kaartjesmakerij. Op het YouTube kanaal stonden verschillende tutorials en al snel maakte mijn brein de klik. Leuke illustraties? Die tover ik zo uit mijn mouw. Papier in alle kleurtjes en met alle motiefjes? Sja, daar heb ik intussen een flinke verzameling van. Van die vierkantje mousse blokjes? Die had ik niet meteen, maar daar kon voor gezorgd worden. De plaatselijke hobbywinkel is uiteindelijk nog geen vijf minuten stappen en die hebben zowat alles in huis. Inclusief vierkante mousse blokjes.

En zo zette ik me zondagmiddag aan mijn allereerste kaartje. Het idee zat al sinds donderdag in mijn hoofd: een kaartje om iemand uit te nodigen voor een tasje thee te komen drinken onder het motto “Tea, Darling?”. Het zat in geen tijd in elkaar. En goed, er moet nog wat geoefend worden, maar je moet ergens beginnen.

Die kaartjesmakerij voelt een beetje aan als een bomma-hobby (sorry, hippe bomma’s en kaartjesmakers), maar ik kan er mijn “ik wil kleuren met mijn Copic markers”-ei in kwijt. Tekeningen maken en inkleuren gewoon om te kunnen kleuren is toch ook niet altijd dat, want dan zit je opeens met massa’s tekeningen die je nergens kwijt kan. Dus. Kaartjes. Die kan je opsturen en zo en dan kan ik zoveel tekenen en kleuren als ik wil. Dat alleen al gaat er bij mij voor zorgen dat ik nog heel wat kaartjes ga maken. Yup. En misschien deel ik binnenkort wel wat leuke illustraties zodat jullie zelf kaartjes kunnen maken, want stiekem ziet het er ook gewoon heel leuk uit.

You Might Also Like

 • Aurélie

  Mooi zeg! Ik ben fan 🙂

 • wapiti

  Oh, keitof, zo’n kaartje! Als je niet weet naar wie je het zou sturen,….
  Ik heb trouwens nog iets leuks voor je papier- en tabblaadjes-verslaving. Ik zal het opsturen.

 • An

  zo schattig 🙂

 • Olga

  Wat een schatje! Ik denk dat die wel een glimlach gaat veroorzaken als ie op iemands deurmat valt!

 • jackie

  wat een schattig kaartje…
  Ik vind zelf kaartjes maken best ontspannend….
  Kon ik ook maar zulke cutie plaatjes maken…

 • Pin It on Pinterest