Gebeurd

28 before 29: maand 7

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 28 before 29 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 28 before 29 lijst.

En amaai, ik heb een serieuze inhaalbeweging gedaan deze maand. Het was dan ook nodig. Ik stond behoorlijk achter.

 • Nummertje 4: Een ebook uitgeven
  Check! Om eerlijk te zijn had ik een heel ander ebook in gedachten. In eerste instantie wilde ik een van mijn NaNoWriMo schrijfsels op jullie loslaten, maar daar staan té veel fouten in. Nee, echt. Dus koos ik er voor om een korte, informatieve ebook te publiceren. De pdf werd intussen al meer dan 200 keer gedownload en aan de reacties te zien viel het in de smaak. Hoera! 😉
 • Nummertje 11: Een paar keer naar het werk proberen te fietsen
  Ik kocht een nieuwe fiets. Hoera! Het is een begin. Meer over de fiets en de wilde plannen kan je hier lezen. Vorige week fietste ik trouwens even 7,5km naar een zeer fijne teken/hobbywinkel en 7,5km terug (give or take een paar 100 meter). Ik sta er nog altijd van te kijken dat ik na zo’n rit geen last had van mijn benen of van een pijnlijke poep. Goede fiets dus.
 • Nummertje 13: Een game uitspelen
  Journey
  Check! Het Vriendje was dit weekend weg dus zag ik mijn kans schoon om de Playstation voor mezelf op te eisen en een spel te spelen. In eerste instantie wilde ik Lego Harry Potter spelen, want Ni No Kuni bleek toch een beetje te moeilijk te zijn. Helaas vond ik de Harry Potter disc niet. Boe. En toen viel mijn oog op Journey en bedacht ik me dat dat een spel was dat wel bij mijn niveau paste plus het is ontzettend knap gemaakt plus het duurt helemaal niet zo lang. Een hele poos geleden zag ik Het Vriendje Journey spelen en ooit wilde ik dat ook wel eens spelen. Ooit. Het is een spel waarbij je niet dood kan gaan (woehoe!) en waarbij je niet moet vechten (woehoe!). Ideaal dus. Het is de bedoeling dat je met je mannetje een hele reis maakt door een woestijn en een vreemde wereld om uiteindelijk de top van de berg te bereiken. Ik zette me er aan en ik speelde het op een paar uren uit. Net toen Het Vriendje binnenkwam zat ik aan een moeilijk stuk, waarbij hij héééél even heeft geholpen omdat ik misschien een beetje heel hard aan het vloeken was. Hééééél even maar. Hij wou held spelen uiteraard. De rest van het spel deed ik helemaal zelf. Dus ja… Deze schrap ik ook. Nah!
 • Nummertje 16: Een muurschildering maken
  MuurschilderingIk ontdekte Posca stiften. “Qué?” hoor ik u denken. Posca stiften. Het zijn stiften gevuld met acryl (verf?) waarmee je praktisch op elke ondergrond kan tekenen. Ik testte het intussen uit op gekleurd papier, plastic en uiteraard ook op een muur. Het was een kleine testtekening op een muur in de hobbykamer en ik vind niet dat dit al telt als “een muurschildering maken”. Nee. Het is nog steeds de bedoeling dat er iets groters wordt uitgewerkt. Maar die stiften zouden het mij al een pak makkelijker moeten maken, want om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n held met penseel en verf. Ik ben… uhm… nogal onhandig en durf wel eens te smossen.
 • Djeco Paper LaceNummertje 19: Een speelgoedknutselpakket… ding kopen
  Check! Ik kocht een knutselpakket van Djeco (met dank aan Appelstien voor de tip!). De doos heet “Paper lace” en het is de bedoeling dat je een paar reeds héél mooi uitgeknipte illustraties inkleurt en met deze prenten een soort van 3D kaartje maakt. De illustraties zijn zo fijn uitgeknipt dat het inderdaad een beetje lijkt op kantwerk. Echt heel knap. Er zaten vier ontwerpjes bij en ik heb ze intussen alle vier gemaakt. Het is moeilijk om uit te leggen, maar ik heb me er keihard mee geamuseerd. Hell, ik heb daar keihard mijn zen in gevonden. Niet moeten nadenken en gewoon kleuren, ja hoor. Zen. Zo’n knutseldoos aankopen en uzelf er mee amuseren is écht een dikke aanrader. Het kriebelt om ook de andere paper lace knutseldoos met andere illustraties te gaan kopen. Ik kan nog wel wat meer zen gebruiken en zelf zo van die fijne kantachtige illustraties zitten uitknippen om daarna in te kleuren, dat is net een stap te ver.
 • Nummertje 26: Vijf kledingstukken maken voor mezelf
  coppeliaHet was de bedoeling om dit weekend ook even de Coppélia in elkaar te steken en dat ging allemaal zeer goed tot ik plots aan stap 9 kwam er niets van begreep. De uitleg op zich begrijp ik in het geheel niet en het feit dat de illustraties over de tekst staat, helpt ook niet bepaald. Ik heb een mailtje naar de ontwerpster gestuurd om te vragen wat ze nu net bedoelde, want ik begon er hoofdpijn van te krijgen. Blijkbaar hebben die honderden andere naaisters die er al in slaagden een Coppélia te maken dit probleem niet gehad, want zij showden hun bloesjes zeer trots. Ik voelde mij dus een beetje dom. En dan moet je weten dat er maar 11 stappen zijn, dus vastlopen op stap 9 was behoorlijk frustrerend, believe you me.
 • Nummertje 28: 20 handgeschreven brieven/postkaarten versturen
  Check! Na mijn vorige overzichtje kreeg ik héél veel mailtjes van enthousiastelingen die ook wel een briefje of een postkaart van mij wilden ontvangen. Hoera! Afgelopen weekend maakte ik werk van in totaal zeven kaartjes en briefjes en die zijn NU onderweg naar heel wat fijne mensen. Door die zeven kaartjes en briefjes heb ik nu de twintig gehaald! Hoera! Maar ik heb nog niet iedereen die z’n adres doorgaf iets gestuurd, dus als je deze week geen briefje ontvangt: geen paniek, het komt nog! Mijn schrijfvinger moet eerst even genezen.

De stand van zaken tot nu toe? 12 van de 28. Jikes!

Ik heb zo het gevoel dat alle “makkelijke” dingen nu wel gedaan zijn. Even slagen voor mijn theoretisch rijexamen (nummertje 1) of even tussen de soep en de pattatten een lappendeken/quilt maken (nummertje 8) of nog even een veertigtal tekeningen maken met mijn Copic markers (nummertje 23), dat vergt toch al wat meer moeite. Maar ik blijf er keihard voor gaan, want eigenlijk amuseer ik mij te pletter met deze lijst. Het zijn echt allemaal dingen die ik al lang wilde doen en waar ik mij nu eindelijk aan zet. Mezelf onder druk zetten, het is een hobby gelijk een ander, mevrouw.

You Might Also Like

 • Elisse

  Ah die lijst! Ik heb me het afgelopen jaar ook zo geamuseerd met de mijne dat ik er een nieuwe opstelde dit jaar en hiiii ik kan niet wachten om eraan te beginnen! Oh en ook, uw e-book is zo handig! Ik heb deze week de kalender afgedrukt en yay voor overzichten enzo! En ook jeuj voor Journey, dat is zo’n mooi spel. Ik heb het nog niet gespeeld maar zag er al wel heel veel filmpjes van en wauuuuuw…

 • appelstien

  Amai, goed bezig! Wat plezant trouwens dat er zo regelmatig blogjes van u verschijnen, uw kalender-methode werkt duidelijk :)! Hier lukt het mij amper om te reageren op blogjes, laat staan om zelf te bloggen, maar ik heb dan ook een baby als excuus :p. Fijn dat mijn tip plezant bleek! Ooit heb ik hopelijk ook tijd om zo’n doos eens van voor naar achter uit-te-knutselen!

 • emmel

  wow, toch veel gedaan van uw lijstje!

 • An

  toch goed bezig he!
  die stiften moet ik eens verder gaan bestuderen 🙂

 • wapiti

  Super! Zo goed op schema! Als je hulp nodig hebt bij die quilt, gil dan maar. Ik heb er al verschillende gemaakt, gemakkelijke, super gemakkelijke en moeilijkere. Geeft veel voldoening en warmte 😉

 • Alfonsiene

  Ik heb je brief ontvangen! Super bedankt, ik werd er meteen heel erg vrolijk van 😀

 • trijnewijn

  de postbode bracht ook hier puur plezier in een envelopje. Een héle dikke merci daarvoor!!! En ja, de dochter slaapt intussen alweer iets vaker door,sjoef. Broer en zus zijn met de leuke stickertjes gaan lopen, maar de kaartjes staan buiten hun bereik boven de schouw te pronken 😀

 • Pin It on Pinterest