Gelezen

Goodnight Tweetheart

Goodnight tweetheartEn toen was er plots nood aan een kort en extreem melig boek, want lange melige boeken, dat gaat me meestal niet af. Kort en extreel melig, dat lukt net. In mijn lijst met briefromans was ook Goodnight Tweetheart opgedoken, een boek dat voor een groot deel is opgebouwd uit, u raadt het al, tweets en direct messages op twitter.

Abby Donovan zit met een writer’s block en dat is een beetje vervelend omdat haar uitgever een nieuwe bestseller verwacht. Haar agent raadt haar aan om gebruik te maken van social media om zo toch een beetje in de spotlight te blijven terwijl ze aan haar nieuwe boek werkt. Op twitter leert ze Mark, een professor in de literatuur, kennen. Hij probeert haar de do’s en don’t’s van twitter te leren. Langzaam maar zeker valt Abby voor de charmes van deze onbekende man. De vraag is uiteraard of hij wel is wie hij beweert te zijn in die berichtjes van 140 tekens.

Och ja, veel valt er eigenlijk niet over dit boek te zeggen. De manier waarop het is opgebouwd in tweets en direct messages is een leuke gimmick, maar daardoor wordt het niet opeens een geweldig boek. Het is een en al clich├ę, maar ach, af en toe moet dat kunnen. Af en toe moet je je hoofd eens af kunnen zetten en dan moet je kunnen genieten van een boek dat is opgebouwd uit one liners van 140 tekens en verwijzingen naar allerhande televisieshows (Penny! Penny! Penny!).

Ik denk dat dit vooral een tof boek is als je ergens aan de rand van een zwembad ligt in een of ander zeer exotisch oord en vooral niet wil nadenken. Of als je eind december nog snel een boek moet lezen om aan het aantal boeken te geraken dat je jezelf had voorgenomen om te lezen dit jaar, want het leest wel ontzettend vlot. Dat wel.

You Might Also Like

  • wapiti

    Wow, weer een boek gelezen! (al is het dan een kort en melig exemplaar) Twintig kussen van de boekenjuf! En je zat al op de eerste bank. Ik ben me ijverig door ‘Het Putterje’ aan het worstelen. Alleen al door het aantal bladzijden telt dat voor drie ­čśë

  • Eline

    Korte melige boeken zijn inderdaad perfect voor tussendoor! Of voor als ge de beslissing van uw volgende keigoed mega-literair verantwoord boek wat wilt uitstellen. Ik ben aan het overwegen om de volledige Harry Potter reeks nog eens te lezen als tussendoor. Kwestie dat ik echt wel een goeie literair verantwoorde keuze kan maken daarna… ^-^

  • Pin It on Pinterest