Gebeurd

Schoon Schrift

Eind november had ik me ingeschreven voor een Skillshare cursus met de veelbelovende naam “Introduction to the Art of Modern Calligraphy“. Kalligrafie met van die zware letters, dat zegt me weinig, maar van die dunne, sierlijke letters die tegenwoordig veel op trouwuitnodigingen verschijnen, dat zei me wel wat. Uiteraard had ik het nodige materiaal niet in huis en pas vorige week haalde ik eindelijk alles in huis zodat ik eindelijk met deze cursus aan de slag kon gaan. Eindelijk.

Vorige week heb ik dus een paar avonden niets anders gedaan dan gekliederd met een kroontjespen en inkt. Dat spreekt voor zich. Ik merk dat het veel moeilijker is dan dat het lijkt, zo’n mooie letters maken. Je moet aandachtig omgaan met al je letters en met de pen en inkt, iets wat zeer vreemd is als je gewend bent om met een gewone balpen te schrijven of met de computer. Maar het is wel ontzettend ontspannend, vreemd genoeg. Gewoon even een willekeurig gedichtje opzoeken op het internet en dat overpennen en je dan heel hard focussen op je letters en je pen, dat is blijkbaar “ontspanning” voor mij. Ha!

Maar ik moet nog veel oefenen. Nog heel veel oefenen zelfs, want er zitten nog te veel ongelijkheden in mijn letters. En misschien moet ik ook maar eens beginnen schrijven op potloodlijntjes, want ik op den duur ga ik toch wel héél erg schuin schrijven. Jikes! Maar goed, oefening baart kunst. Dat weet iedereen. En wie weet maak ik dan binnenkort ook prachtige trouwuitnodigingen in schoon schrift. 😉

Wil je ook een cursus volgen bij Skillshare? Deze cursus waarin je schoon schrift leert of misschien wel een andere? Hun aanbod is zo uitgebreid dat er voor ieder wat wils is. Gebruik om je in te schrijven even deze link. Dan krijg jij normaalgezien $10 korting op je cursus naar keuze. In ruil krijg ik ook $10 credit zodat ik binnenkort misschien een nieuwe Skillshare cursus kan volgen. Verslaafd much?

You Might Also Like

 • meike

  Ha, ik herken dit van de kunstacademie, dat ik echt vloekend zat te schrijven tijdens typografie! Het is zo lastig, maar als je het kunt is het zooo mooi! Succes he!

 • Khadetjes

  Oefenen is de boodschap 😉
  Maar opgepast, ook hier is er verslavingsgevaar!

 • An

  Das nog iets voor mij 🙂
  Het ziet er toch al goed uit!

 • Inge

  Een tip om recht te schrijven zonder potloodlijntjes: ik maak (meestal met de computer) een blad met daarop vette horizontale lijnen. Dat blad leg ik onder het blad waarop ik iets wil schrijven. Ik zie die lijntjes er dan een beetje door waardoor ik mooi recht kan schrijven (zonder vervelende potloodlijn).

 • Riet

  Lol die aankondiging!

 • Pin It on Pinterest