Gelezen

When you reach me

Als je terugkomtEen tijdje geleden ging ik specifiek op zoek naar dunne boeken. Ze mochten maximum driehonderd pagina’s tellen. Ik had zin om véél verschillende boeken te lezen op korte tijd en daar zijn boeken met maximum driehonderd pagina’s ideaal voor. Uiteraard kwam ik al snel in de wondere wereld der jeugdboeken terecht en het was het zeer dunne When you reach me (amper 199 pagina’s) dat mijn aandacht trok.

Het is 1979 en de twaalfjarige Miranda heeft zo haar eigen problemen. Haar beste vriend Sal wil niets meer met haar te maken hebben nadat hij zomaar in elkaar geslagen werd door een andere jongen. Dan beginnen er plots vreemde briefjes op te duiken die aan haar gericht zijn. Ze weet niet goed wat ze er van moet denken, maar al gauw raakt ze gefascineerd door het mysterie van de briefjes en wat er achter ligt. Er is sprake dat zij de dood van iemand van haar vrienden kan voorkomen en uit de briefjes kan ze afleiden dat de persoon die haar schrijft dingen weet die zelfs nog niet gebeurd zijn. Omdat ze het mysterie wil oplossen, komt Miranda steeds meer en meer uit haar schelp.

Het leuke aan het hele mysterie is dat het iets te maken heeft met time travel en dat wordt vrij duidelijk al bij de ontvangst van het eerste briefje. Doordat je zo een kleine tip krijgt van wat er eventueel zit aan te komen, is het zeer moeilijk het boek opzij te leggen. Aangezien het een boek is voor jongeren, leest het zeer vlot. Dat is uiteraard fijn meegenomen. En ik denk dat het een boek is waar heel wat kinderen van kunnen genieten omdat het niet zo heel ingewikkeld is. Daarbovenop is het ook het behoorlijk herkenbaar, op de een of andere manier. Iedereen zoekt op een bepaald moment zijn plekje in de wereld en dat is ook wat Miranda doet. Maar tegelijk is het ook een boek waar volwassenen die even niet te hard willen nadenken van kunnen genieten.

Het boek is ook verkrijgbaar in het Nederlands onder de titel Als je terugkomt. De ebook versie van Querido heeft een ontzettend mooie cover. Daarom besloot ik die te gebruiken in plaats van de Kindle versie cover. Het oog wil ook wat. 😉

You Might Also Like

  • Anneke

    Robert Williams – Luke en Jon is ook een mooi jeugdboek, als we dan toch in die categorie beland zijn!

  • Pin It on Pinterest