Gegeten

Overnight Oats à la Kathleen

Nike vroeg na het zien van mijn plogje hoe ik mijn overnight oats maak. Dus hierbij een kort receptje. Ik heb zelf lang rondgezocht en veel geëxperimenteerd voor ik een samenstelling vond die me echt lag.

Het recept waarop ik mij heb gebaseerd stond in Amerikaanse maten (cups). Zelf heb ik deze superschattige set cups en die gebruik ik standaard om mijn overnight oats te maken. Ik raad jullie allemaal keihard aan om in zo’n set cups te investeren, want je kan opeens een hele boel recepten proberen zonder alles te moeten omrekenen naar grammen en hopen dat daarbij niets fout loopt.

Benodigdheden

 • Havermout. De Biotime havermout die je in de Colruyt kan vinden valt hier zeer hard in de smaak.
 • Yoghurt. Het Vriendje en ik jagen er met gemak een grote pot PurNatur yoghurt door per week.
 • Amandelmelk. Het kan ook met andere soorten melk zoals koemelk
 • Honing
 • Chiazaden, maar die zijn optioneel
 • Een potje om het boeltje in te mixen natuurlijk
 • Een eetlepel om het boeltje mee te mengen

Werkwijze

 • Kap 1/3 cup havermout in je potje
 • Voeg drie zeer volle eetlepels yoghurt toe
 • Knijp een fijne hoeveelheid honing over de yoghurt. Hiermee bepaal je zelf hoe zoet je je overnight oats wil hebben.
 • Optioneel. Voeg een klein beetje Chiazaden toe. Ik las ergens dat je maar 15g per dag van dat goedje mag eten. Dus… A little goes a long way.
 • En kap er vervolgens nog 1/4 cup amandelmelk bij.
 • Meng het boeltje goed door elkaar met de eetlepel en zet het daarna in de koelkast.

De volgende ochtend kan je genieten van je overnight oats. Je kan er dan nog vers fruit of muesli aan toevoegen. Eens je de basis hebt, kan je er eigenlijk alle kanten mee uit. En ja, ik kom zonder enige probleem met zo’n potje toe tot aan de lunch.

You Might Also Like

 • nobutterfly

  Ik heb dezelfde cups! Mijn lief vond ze maar niks, tot hij ontdekte hoe handig het is om cups in huis te hebben en niet te moeten omrekenen. IK ga je recept eens proberen, ik ben meestal wel nogal lastig in havermout, niet te veel melk, niet te weinig.

 • Margot

  Het kan geen toeval zijn, ik gebruik exact dezelfde ingrediënten voor mijn ontbijt (zonder de chiazaden, maar met fruit/noten/pitten), maar ik maak het gewoon ‘s ochtends vlak voor ik het naar binnen smikkel. Wat is het voordeel van ze “overnight” te maken? gezonder? lekkerder? maagvullender?

  • Kathleen

   Goeie vraag. Ik weet niet of het gezonder of vullender is, maar het grote voordeel aan overnight oats voor mij is dat ik gewoon een potje uit de koelkast moet nemen en en that’s it. Als je maar een halfuur hebt om door je hele ochtendroutine te razen, dan is dat best handig, zo’n potje. 😉

 • fie

  ik krijg er op slag goesting van!

 • appelstien

  Mmmm, al eet ik het drie- tot vierdubbele… Kan ook met de borstvoeding te maken hebben natuurlijk 🙂

 • la merlette blanche

  Ik vind een banaan ook vrij essentieel. Maar ik doe er meestal geen yoghurt (of ja, in mijn geval yofu) in, dus dat zal elkaar wel compenseren. Oh en kaneel en zelfgemaakt vanille-extract als extra smaakmakertjes! Oh, ik krijg er alweer goesting in!

  • Kathleen

   Hahaha! Ik ben absoluut geen bananen-fan. Het is niet iets waar ik zelf automatisch naar grijp, dus vandaar waarschijnlijk dat het er bij mij niet in zit. 😉

 • Marjolein

  Gojibesjes erbij zijn ook erg fijn. Zelf geloof ik er in dat dát is wat mij de winter doorhelpt, maar misschien werkt alleen het placebo-effect al goed. En lijnzaadolie (niet teveel want het smaakje is mwah) schijnt ook een goede toevoeging te zijn. Allebei heb ik het zelf niet onderzocht hoor, maar ik geloof nog steeds wel in ‘superfood’.

 • Nike

  Merci!!!
  Ik was ondertussen zelf al een beetje aan de slag gegaan met de ingrediënten die ik op de foto van je plogje kon herkennen. Ik maak mijn nachtgraantjes met amandelmelk, kaneel en chiazaadjes. Nooit gedacht dat ik het zo lekker zou vinden.
  Zo’n setje cups moet ik inderdaad dringend eens aanschaffen.

 • Getest en goedgekeurd april | Puurweb

  […] Overnight oats (Verbeelding): ik ontbijt supergraag met havermout, maar als ik naar het werk moet, heb ik geen tijd om havermoutpap te maken, ik ontbijt altijd op het werk. Dan zijn deze overnight oats een echte uitkomst, ‘s avonds meng je alles en zet je het in de koelkast en ‘s morgens is je ontbijtje klaar. Supersnel en lekker! […]

 • Pin It on Pinterest