Gebeurd

28 before 29: maand 8

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 28 before 29 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 28 before 29 lijst.

Ai ai ai, dat begint hier te korten en ik zit nog maar halverwege. Ik voel de druk stijgen. Serieus stijgen. Er zijn nog wel een paar puntjes die Work In Progress zijn, maar ik weet niet of ik de volledige lijst ga kunnen afwerken tegen 19 juli 2014. Jikes!

 • Nummertje 3: een fotoalbum maken van de afgelopen vijf jaren
  Ik selecteerde afgelopen zaterdag een hondertal foto’s van een paar geweldige gebeurtenissen de afgelopen vijf jaar. Ik kwam tot de pijnlijke constatatie dat ik eigenlijk zeer weinig foto’s neem van niet-blog-gerelateerde zaken. Vandaar “een honderdtal” en niet een meervoud daarvan. Er zijn bijvoorbeeld bijna geen voor-foto’s van ons huis, wat op zich niet zo erg is, want het was een beetje een gedrocht, ons voor-huis, maar toch. Dat zijn dingen waar je naar wil terug kijken, toch? Misschien niet te lang, maar toch eventjes om er mee te lachen. Ik mis foto’s van ‘gewone’ momenten met andere woorden. Een werkpunt. Nu is het dus wachten op de levering van die foto’s en dan kan ik aan de slag! Hoera!
 • Nummertje 5: naar de kapper gaan

  Bekentenis van de dag: het is éxact twee jaar geleden dat ik nog naar de kapper ben geweest. Tot op de dag. Ja. U wil niet weten hoe lang mijn haar momenteel is. Echt niet. Maar onlangs zag ik het bovenstaande filmpje passeren op Facebook en dacht ik: “Jong, als Emily dat kan, dan kan ik dat ook!”. Dus bestelde ik bij Geef Om Haar de speciale briefomslag waarin je je haar kan doneren zodat er pruiken van kunnen gemaakt worden voor vrouwen met borstkanker. Topinitiatief! Het minimum dat je moet doneren is twintig centimeter, maar laten we eerlijk zijn, dat is niet bepaald een probleem bij mij. Het grote probleem is die kapper binnen stappen en hun hun ding laten doen. Ik zag wel dat er een bepaalde Leuvense kapper (Haïti’s Hair Garden… What’s in a name?) op de lijst van Geef Om Haar kappers staat waar ik één keer ben geweest en waar ik ontzettend tevreden van was (shock!). Alleen was het een beetje aan de dure kant, maar… dus… ja… Ahum. Kuch.
 • Nummertje 8: een lappendeken/quilt maken
  Check! Het dochtertje van de baas werd geboren en door het geboortekaartje raakte ik helemaal geïnspireerd om een lappendeken met allemaal ruiten te maken. Veel werk, maar het resultaat mocht er wezen.
 • Nummertje 11: een paar keer naar het werk proberen te fietsen
  Check! Toen ik de 28 before 29 lijst opstelde dacht ik nog dat het 14km heen en 14km terug was. Het is dus eigenlijk 16,5km heen en 16,5km terug. En intussen heb ik dat een paar keer gedaan. Drie keer om exact te zijn. Twee keer vorige week en één keer de week daarvoor. Dat kon ook niet anders met het geweldige weer van de afgelopen weken. Het is niet niks, maar het is ook niet verschrikkelijk. Net genoeg uitdaging en net lang genoeg om even in de zen-mode te gaan. 😉
 • Nummertje 23: 52 tekeningen maken met mijn dierbare Copic Markers
  Ik zit al eventjes met een idee in mijn hoofd voor dit puntje, maar ik geraak er maar niet toe om het verder uit te werken. Ik zou graag een aantal tekeningen maken en die volgens het Pay What You Want principe aanbieden hier op mijn blog en al het geld dat ik inzamel gaat rechtstreeks naar Syrië 12-12. Ik zag onlangs een artikel met cijfers verschijnen over wat er was ingezameld voor Haiyan 12-12 (€8,8 miljoen op een paar weken tijd) tegenover Syrië 12-12 (€3,75 miljoen sinds april vorig jaar) en dat artikel vreet nog altijd aan mij. Het was absurd. Ronduit absurd, die cijfers. Om nog maar te zwijgen over alle andere artikels die ik lees over Syrië. Deze foto heeft bijvoorbeeld een zeer grote indruk achtergelaten op mij. En dan heb ik het nog niet over het feit dat zoveel kinderen geen toegang hebben tot onderwijs en dat hen daardoor kansen op een betere toekomst zomaar worden ontnomen. Razend word ik daar van. Razend. Dus ja… Dat is het plan. Nu het nog uitwerken.
 • Nummertje 26: vijf kledingstukken maken voor mezelf
  Ik vermoed dat dit puntje misschien wel eens dit weekend zou kunnen afgevinkt worden. Hoezee! Een weekend niets anders doen dan naaien met een paar fijne dames. Ik kijk er al naar uit.

Dus ja, veertien puntjes zijn officieel afgevinkt en staan er nog veertien open. Dat wil dus zeggen dat ik er ongeveer vier per maand moet afvinken. Ha! HA! Eens benieuwd. Even mijn theoretisch rijbewijs halen op vier maanden. Riiiight. Adem in. Adem uit. Adem in. Adem uit.

You Might Also Like

 • Wapiti

  Dat haar is een prima ding! Doen dus. Dat theoretische examen voor een eventueel rijbewijs is ook niet zooo verschrikkelijk moeilijk. Gewoon eens aan beginnen, dan is dat ook weer van de baan.
  Je bent goed bezig, maar zorg ervoor dat je er plezier aan beleeft. Dat is uiteindelijk toch ook belangrijk 😉

 • Olga

  Als je maar eens in de twee jaar naar de kapper gaat, is het wel te verantwoorden om naar een iets duurdere kapper te gaan. Geweldig dat je je haar weggeeft aan zo’n goed doel 🙂

  • Kathleen

   Dat is een zeer goede redenering. 😉

 • meike

  Goed bezig! Ik kijk uit naar nr 23, erg goed. Heftige foto, heftige situatie, ik koop sowieso een tekening van je als je ze klaar hebt. Zou je me willen mailen als je ze plaatst?

  • Kathleen

   Ik hou je op de hoogte!

 • Elisse

  Spannend! En haar, dat groeit hé! En bij u gelijk kool precies, dus dat komt wel in orde. Succes met de rest van uw lijstje! En oh een naaiweekend, klinkt keitof!

 • Anneke

  Je theoretisch rijbewijs? Dat is de DVD uitlenen van de bib en een weekendje oefenen. Daar heb je heus geen vier maand voor nodig hoor.

  • Kathleen

   Het heeft eerder te maken met faalangst en te weinig zelfvertrouwen, vrees ik. Niet zo zeer met het leren op zich. :s

 • Trien

  Van de zomer heb ik ook een 20-tal cm gedoneerd aan “Geef om haar”. Een kleine geste waar je een ander mss enorm veel mee verder helpt.
  Hopelijk zet je snel de stap!

 • Eline

  Dat mag een dure kapper zijn hé, als hij op de lijst staat en ge gaat voor 18 mei is het toch gratis. 🙂 Ik heb dat een paar jaar geleden ook gedaan, geen spijt van (en ik had echt maar nipt 20cm om weg te geven). ‘t Was toen bij de Cliént, maar gratis en goed geknipt, dus content. ^-^

  Hup, hup, hup, voor uw theoretisch rijbewijs! ‘t Is twee middagen op die website doorbrengen en dat examen gaan maken en dan zijt ge er vanaf! (en kunt ge, zoals ik, heel hard niet beginnen aan uw praktisch gedeelte :p)

 • Pin It on Pinterest