Gebeurd

Klooien tussen de ooien

Ik kwam thuis met vier afgewerkte kledingstukken en een tas. Dat is ongeveer evenveel als dat ik vorig jaar op één jaar tijd bij elkaar heb genaaid. Ha! Dat het naaiweekend een succes was, dat staat dus vast. Maar niet alleen was het een zeer productief weekend vol met toffe madammen en lekker eten, het was ook een toplocatie.

Tien jaar geleden zat ik met AFS in IJsland en als uitwisselingsstudent is het de bedoeling om ook wat vrijwilligerswerk te doen. AFS IJsland zorgde er zo voor dat ik een week (of was het langer?) even Reykjavik mocht verlaten om te gaan helpen op een schapenboerderij in het noorden van het land. Ik had daar wat schrik voor, want ik ben nooit echt dicht in de buurt van een boerderij gekomen en ik wist echt niet wat ik moest verwachten. Die week (of was het langer?) tussen de schapen vergeet ik nooit meer. Lammetjes eten geven met de papfles, lammetjes zien geboren worden, ze zien rondhuppelen door de stallen, de geur van schapenstal,… Dus toen bleek dat de locatie voor het naaiweekend de Schaapskooi was, een échte schapenboerderij, was ik al zeer enthousiast.

Mijn enthousiasme werd alleen maar groter toen bleek dat er al lammetjes waren. Lammetjes! Lammetjes zijn de max. Echt. Zo koddig. En er waren zeven lammetjes die de papfles moesten krijgen omdat hun moeders gestorven waren. En ik mocht daar bij helpen op vrijdagavond! Ik liet er zelfs mijn eten voor koud worden. Lammetjes eten geven of eten? Keuze snel gemaakt hoor. Flashback naar tien jaar terug. Zware flashback. Dus ik blij. Zeer blij. Ondertussen en na het papfles voeren heb ik ook nog even gepraat met de boer. Een sympathieke man die graag bezig is met zijn schapen. Hij vertelde over de verschillende soorten schapen die hij heeft, wees naar een paar ooien die op bevallen stonden en vertelde over de lammetjesdagen, een soort van opendeurdagen, die er zitten aan te komen volgend weekend. Lammetjesdagen!

Over die afgewerkte kledingstukken en die tas schrijf ik nog wel een keertje, want die zijn leuk. Echt waar. En waarschijnlijk leest u daar liever over, maar even in een schapenstal staan en lammetjes rond zien dartelen en de geur van schapenstal opsnuiven, dat was echt wel hét hoogtepunt van mijn weekend. Wie er dus zelf even tussenuit wil en wakker wil worden met het geblaat van schapen in de verte: de Schaapskooi is the place to be. Of voor wie zelf een naaiweekend wil organiseren onder het motto “klooien tussen de ooien”. Toplocatie.

You Might Also Like

 • Hanne

  Lammetjes zijn zo leuk! De ouders van mijn vriend hebben ook schapen en deze tijd van het jaar is absoluut mijn favoriete tijd. Lammetjes! Wel droevig dat van zoveel lammetjes de mama’s gestorven waren.
  Ik ben benieuwd naar wat je gemaakt hebt!

 • trijnewijn

  Lammetjes zijn de max! Elke pasen uit mijn kindertijd mochten we heel voorzichtig eens gaan kijken naar de nieuwe lammetjes bij mijn pepe, elke pasen deden wij van ‘oooo zo schattig en lief’. Helaas is mijn pepe er niet meer, maar toch: leve lammetjes!

 • Wapiti

  Oh, je vertelt het met zoveel enthousiasme dat ik onmiddellijk zou vertrekken.

 • la merlette blanche

  Moh, zo’n coole locatie!

 • Bloem

  totaal out of topic … ik weet dat nog dat gij in IJsland zat. M.a.w. ik kende u 10 jaar geleden ook al! Amai 🙂

 • Katleen Vanacker

  Wauw, dat ziet er daar tof uit!

 • Lobke

  Ter info, het was wel degelijk een week :p! Van mij was die ervaring net ietsje minder positief… Dat heb je als je min of meer gillend van beesten wegloopt ;). Al vind ik lammetjes ook fantastisch….alleen maar om naar te kijken natuurlijk :D!

 • Pin It on Pinterest