Gelezen

The Ghost Bride

The Ghost BrideOp het einde van ieder jaar organiseert Goodreads de Goodreads Choice Awards. Daarin kan je zelf stemmen welke boeken binnen bepaalde genres jij het beste vond. Ik vind het altijd interessant om eens door de genomineerden te gaan, want daar zitten vaak interessante boeken tussen. Zo vond ik dus The Ghost Bride van Yangsze Choo in de categorie Fantasy.

Op een goede dag vraagt de vader van Li Lan haar om te trouwen met de geest van de overleden oudste zoon van de rijke Lim familie, Lim Tian Ching. Uiteraard is dit nogal een vreemde vraag, maar wanneer de geest van Lim Tian Ching begint op te duiken in haar dromen, begint Li Lan zich toch zorgen te maken. Samen met haar Amah trekt ze naar een medium dat haar een drankje voorschrijft waardoor ze beter zou moeten slapen en waardoor de geest van Lim Tian Ching haar niet meer zou mogen storen. Ondertussen komt ze ook te weten dat zij eigenlijk was uitgehuwelijkt aan de neef van Ching, Tian Bai, waar ze intussen hopeloos verliefd op is. Op een bepaald moment neem Li Lan net iets te veel van dit drankje en daardoor raakt haar geest gescheiden van haar lichaam. Om terug in haar eigen lichaam te kunnen kruipen, moet ze naar het dodenrijk om daar te achterhalen welke deal Lim Tian Ching heeft gemaakt om zo’n machtige geest te worden. Ze krijgt hierbij gelukkig de hulp van de mysterieuze Er Lang.

Op zich is het een interessant verhaal, wetende dat de er heel veel historisch correcte informatie in verwerkt is en dat het que Chinese mythologie ook juist zit. Maar er ontbrak iets voor mij. Ik kan er nog steeds niet helemaal mijn vinger op leggen. Misschien waren de personages te plat? Misschien waren er te veel plotwendingen om plotwendingen te hebben? Misschien kon ik mij niet vinden in het hoofdpersonage? De ene moment is Li Lan smoorverliefd op Tian Bai. Nog geen twintig pagina’s later is ze opeens aan het bezwijken voor de charmes van Er Lang zonder enige echte opbouw of verklaring waarom en dat terwijl ze dus nog steeds eigenlijk smoorverliefd is op Tian Bai. Woman. Get a grip. Soit. Interessant concept dus, qua verhaal, alleen bleef ik precies een beetje op mijn honger zitten.

You Might Also Like

Pin It on Pinterest