Gebeurd

U mag mij gerust “spons” noemen

Het is hier nog altijd stilletjes. Toch naar mijn normen. Er staan nog wat boekrecensies ingepland en binnenkort komt het maandelijkse 28 before 29 overzicht er weer aan, maar voor de rest is het hier vrij rustig en staan er vrij weinig blogberichten ingepland. Uiteraard is daar een zeer goede reden voor. Niet alleen is het weer wat drukker achter de Fanny&Laura schermen, maar ik heb me ook op een paar cursussen gestort.

slider_learndesign

Na het lezen van “I just like to make things” van Lilla Rogers kriebelde het zo hard om meer te leren over surface design. Maar wat? En hoe? En waar? Het is niet bepaald een opleiding die je aan een doordeweekse school, laat staan aan een avondschool kan terugvinden. Na een paar zeer gerichte termen in google kwam ik uit bij The Art and Business of Surface Pattern Design van Make it in design. Deze cursus bestaat uit vier modules die elk vijf weken duren. De eerste module startte half maart en intussen zijn we net begonnen aan week 4. Voor deze cursus maakte ik onder andere de walvissen die ik vorige week liet zien. Voor module 2 heb ik me ook al ingeschreven, voor module 3 en 4 moet ik nog even sparen, vrees ik.

Creative Brand

Ondertussen heb ik me ook ingeschreven voor de Creative Brand cursus van Creative Bug, want ja, ik wil wel eens horen hoe getalenteerde en supercreatieve ondernemers zoals Heather Ross (die maakt illustraties voor op stofjes! Voor op stofjes, mensen!) en Liesl Gibson (van onder andere de Oliver + S patroontjes) bepaalde zaken aanpakken. Er zit een hoofdstuk in over een idee pitchen voor een boek en ook licensing (je illustraties verkopen om te laten gebruiken op bijvoorbeeld stofjes), maar ook hoe behou je een gezonde werk/leven balans. Allemaal superinteressant. Die cursus begint… uhm… wel… vandaag.

Rightbrainers summit

Intussen probeer ik ook de Right Brainers in Business summit te volgen waar iedere dag een interview wordt gedaan met een creatieve ondernemer. In tegenstelling tot de andere cursussen is deze video summit gratis. Alleen vervallen de interviews binnen de 48u als je geen premium account aankoopt. Gelukkig kan ik makkelijk tijdens de werkuren met mijn koptelefoon naar zo’n interview luisteren en er uit meepikken wat ik zelf wil. Tot nu toe zijn er al verschillende interessante gasten gepasseerd waaronder Lilla Rogers.

Het zijn relatief tot vrij prijzige cursussen, ja, maar hier is het lelijke kantje van een zaak in bijberoep hebben: vorig jaar heb ik behoorlijk wat euro’s aan de belastingen moeten afstaan. Te veel verdiend in combinatie met mijn hoofdberoep en te weinig onkosten gemaakt. Hip hoi. Lesje geleerd. Zo gaat dat dan. Dit jaar investeer ik dus in mijzelf en in kennis. Pataat! Ik ben van nature een zeer leergierig iemand en alle kennis uit die cursussen slorp ik op en ga ik daarna toepassen, uiteraard. U mag mij gerust “spons” noemen.

Dus als het hier even wat rustiger is, dan komt dat omdat ik keihard spons aan het spelen ben. Over een paar weken of zo zal dat allemaal wel weer beteren en dan ben ik terug gewoon Kathleen. 😉

You Might Also Like

 • An

  ziet er allemaal interessant uit, maar de tijd ontbreekt me een beetje op dit moment 🙂
  maar eens mijn huis af is he, dan ga ik mij es volledig smijten in het grafische wereldje!

 • Hanne

  Ik vind die online courses ook fantastisch! Momenteel volg ik ook Creative Brands van Creativebug. het eerste deel ziet er al super uit!

 • Elisse

  Gij zit niet stil, dat is zeker!

 • Pin It on Pinterest