Gebeurd

28 before 29: maand 9

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 28 before 29 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 28 before 29 lijst.

 • Nummertje 5: naar de kapper gaan
  Vlak voor ik vertrok naar Gent afgelopen woensdag, sprong ik nog even binnen bij de kapper. Niet om mijn haar te laten knippen, nee. Ik wilde een afspraak maken en eens horen hoe dat zat met Geef om Haar. Blijkbaar knipt de kapper in kwestie iedere woensdag zonder afspraak en hebben ze ervaring genoeg met Geef om Haar. Dus ofwel ga ik volgende week woensdag naar de kapper ofwel de week daarop. Het was een goede zet om even die kapper binnen te stappen om gewoon even te praten. Dat stelt mij mentaal al een pak meer op mijn gemak. En ja, ik weet dat dat raar klinkt, maar ik zwans niet als ik zeg dat ik een kappersfobie heb.
 • Nummertje 12: Julie’s House in Gent bezoeken
  Afgelopen woensdag trok ik naar Gent om even wat leuks te gaan doen met de Van Katoen bende (daarover volgende week meer, maar ook hier kan je er al wat over lezen). Helaas kom ik niet erg vaak in Gent. Dus ik besloot er meteen maar van gebruik te maken en langs te gaan bij Julie’s House. De twee andere dames van de Leuvense alliantie zagen dat ook zitten, gelukkig. Ik moest ook niet lang nadenken over wat ik wilde nemen. Als ik ergens “red velvet cake” zie staan, dan ga ik er gewoon voor. Idem met huisgemaakte limonade. Het heeft gesmaakt. Amaai nog niet. Zowel de red velvet cupcake als de huisgemaakte limonade met granaatappelsap krijgen het “goedgekeurd door Verbeelding”-label. Serieus, zo’n gezellig lekkernijenhuisje met cupcakes en taarten en zelfgemaakte limonade, dat is toch iets wat we missen in Leuven. Wie voelt zich geroepen om dat te openen? Ik wil gerust reclame maken in ruil voor wat proevertjes. 😉
 • Nummertje 21: af en toe eens iets proberen met mijn uiterlijk
  Ik weet dus niet wat aan te vangen met dit puntje. Echt niet. Het is ZO vaag. Ik heb me al meermaals afgevraagd waarom ik dit in godsnaam op mijn lijst heb gezet. Suggesties zijn altijd welkom in de reacties. Momenteel zijn dit de kanshebbers: mijn nagels professioneel laten lakken, maar serieus, dat vind ik voornamelijk geldverspilling, en naar de kapper gewoon klasseren onder “iets proberen met mijn uiterlijk” en dat is het zo’n beetje. Yup. Noot: het hele “to gaatjes or not to gaatjes” dilemma wordt NIET opnieuw van onder het stof gehaald. Ik herhaal NIET. Hoewel ik woensdag echt zo’n toffe oorbellen zag bij de Huiszaluw in Gent.
 • Nummertje 24: even de belgische grenzen verlaten
  Ik trek begin juni richting Maastricht met de zus en een week later trek ik voor een conferentie naar Leiden. Nederland, the place to be als je “even de belgische grenzen wil verlaten”. Yup. Zeer exotisch en zo. Het kriebelt ook nog altijd om even in mijn eentje een paar dagen richting Londen te trekken en dat vliegtuig richting IJsland dat blijft ook nog altijd zeer aanlokkelijk klinken.
 • Nummertje 26: vijf kledingstukken maken voor mezelf
  Check. Ik maakte drie Renfrew t-shirts, een hoodie, de Coppélia cache coeur en een Lady Skater jurk. De hoodie wordt tegenwoordig als fietspull gebruikt. ‘s Ochtends kan het nog wel koud zijn, maar een warme jas aandoen dat is toch net te warm. Die hoodie met die afschuwelijke mouwen blijkt ideaal te zijn om mij warm te houden, zonder mij te laten zweten gelijk een paard. Over de Coppélai cache coeur en de Lady Skater jurk zou ik nog eens moeten bloggen.
 • Nummertje 27: ongebruikte/kapotte spullen blijven weggooien
  Sinds het lezen van dit boek (binnenkort volgt er een recensie. Er volgen binnenkort nog veel blogberichten, blijkbaar, ahum) ben ik terug in opruim en weggooi modus. Beetje bij beetje dingen weggooien en weggeven, dat is het plan nu en te beginnen met de zaken waar ik al zeer lang niet naar heb gekeken. Er zijn nog altijd een hele hoop spullen die we sinds de verhuis vorig jaar in januari niet meer bekeken hebben. De hoogste tijd om daar dus iets aan te doen en te sorteren wat weg mag. Intussen werden er al elf kledingstukken en vier paar oude schoenen weggedaan. Dat is al een goed begin, lijkt me.

Nog twaalf puntjes te gaan. Haalt ze het of haalt ze het niet? Place your bets, ladies and gentlemen!

You Might Also Like

 • Elisse

  of ge dat nu haalt of niet, die twaalf puntjes, het feit dat ge doelen stelt en uzelf blijft uitdagen vind ik al een overwinning op zich. af en toe eens iets proberen met uw uiterlijk: iets met make-up? en toitoi met de kapper hé! dat komt hier in de sjakos 🙂

 • lies

  Ik ben heel erg benieuwd naar je recensie van dat ene boek.

 • Villa Speelmama

  Oh, ik heb ook een kappersfobie! Gelukkig kan mijn zus ook redelijk goed mijn haren knippen dus blijf ik dat kappersbezoek maar uitstellen. Veel succes woensdag!!
  Ik ben ook in de opruim-modus. Volgens mij is dat de lente die in ons hoofd kruipt 😉
  En hier ook altijd een hoofd vol blogberichten; tijd is nog wat anders 😉
  Leuk om lezen! 🙂

 • Leen

  Waaaa dan ga ik je na mijn verlof misschien al niet meer herkennen?! Veel succes bij de kapper…
  Ik wil altijd wel eens van mijn nagellakjes meepakken naar meidenlunch, telt dat ook mee als iets proberen met je uiterlijk? Hoewel gaatjes daar is eigenlijk niks aan hé, dat doet een beetje pijn maar ge kunt van die keischoon oorbellen dragen. Met walvisjes aan bijvoorbeeld.
  Gewoon boeken, die vlucht naar Ijsland! (en terug, eventueel)

 • lien

  puntje 21 is misschien combineerbaar met puntje 5?

 • Olga

  Ik vind het nog steeds zo te gek dat je je haar gaat doneren en zo’n groot stuk van je haar af is wel echt een transformatie voor je uiterlijk. Ik durfde ook nooit gaatjes in mijn oren totdat ik iets heel heftigs meemaakte en besloot meer dingen te doen die ik wilde maar niet durfde. Dat leverde gaatjes in mijn oren en studeren in het buitenland op. En nageltjes lakken kun je heus zelf! Kies het allermooiste kleurtje uit van Essie (duur maar het blijft lang zitten) en maak er gewoon jouw signature kleur van 😉

 • Silke

  Ik heb je blog nog nooit gelezen, en ben hier via via verzeild geraakt, maar ik ben geïnsprireerd om mijn ‘zegje’ te doen over dat “iets” met je uiterlijk. Je zou kunnen eens schoenen/sjaal/trui/kleed/rok kopen die je normaal op je eentje nooit zou kopen, maar een ander zei ‘dat zou je geweldig staan’?
  Je zou ook eens gewoon lippenstift moeten opdoen om naar je werk te gaan. Elke vrouw ziet er volledig anders uit met lippenstift! In datzelfde thema: een feestjurk aan naar het werk?

 • Pin It on Pinterest