Gemaakt

Pisseblommen

Afgelopen zaterdag kregen we een toffe opdracht bij de Surface Pattern Design cursus die ik aan het volgen ben. Er passeerden al heel wat toffe opdrachten, daar niet van, maar deze voelde aan alsof het een echte brief van een echte klant zou kunnen zijn. We moesten een “high end” sjaal ontwerpen voor professionele dames tussen de 30 en de 45 jaar en het thema was “celebration”.

De briefing had ik met een half oog gelezen, want het stukje over het thema had zich helemaal niet geregistreerd bij mij. Ik wou gewoon iets doen met pisseblommen (paardenbloemen in het schoon Nederlands). Onze tuin stelt niet veel voor. Het is momenteel voornamelijk een koertje waar onkruid groeit. Die paar pisseblommen die er groeien, die vind ik superleuk om naar te kijken. Ook aan de voorkant van ons huis groeide er een flinke tros pisseblommen, maar blijkbaar was een van onze buren daar niet zo mee opgezet, want onlangs vonden we het plantje uitgetrokken en platgestampt terug. Jawel. Arme pisseblommen. Zo’n ondergewaardeerd plantje.

Ik tekende eerst de motiefjes met pen op papier, scande die tekeningen in en ging verder aan de slag in Illustrator. Daarna zocht ik een afbeelding op van een sjaal via Google images en photoshopte mijn pattern op die sjaal om het er wat “echter” te laten uitzien. En geef toe, dat geeft wel een goed beeld van wat het uiteindelijke eindproduct zou kunnen zijn. Achteraf gezien weet ik niet of dit een sjaal is voor professionele dames tussen de 30 en de 45 jaar, maar ik vind wel dat het ontwerp helemaal binnen het thema “celebration” past. Die pisseblommen lijken op vuurwerk! Ha!

En stiekem, zeer stiekem, vind ik dit ontwerp helemaal fantastisch en ben ik keihard van plan daar een sjaal voor mezelf van te maken. Of een pijamabroek. Of een kussen. Of een zomerjurkje. Of een notitieboekje. Of gordijnen. Of zo. Stiekem, zeer stiekem, ben ik er helemaal wild van en ben ik trots op wat ik heb gemaakt. Dat laatste zal u mij niet vaak horen zeggen aangezien ik mijn eigen grootste criticus ben, dus dat zegt meer als genoeg.

You Might Also Like

 • Anneke

  Een kleedje voor mijn dochter. Meteen. Stuur de stofstalen maar op!

 • Liesbeth

  Mooi, mooi! Maar ik heb de pissebloemen liever op uw stofke dan in mijnen hof! 🙂

 • Hanne

  Heel schoon! Niet echt mijn kleur, dat geel, maar die groene versie, awel ja!
  (Ik wou wel dat dat geel wel mijn kleur was, hoe vrolijk dat je daar van wordt!) (Spoonflower?)

 • puk

  Ik ben een anonieme lurker die nu toch wil reageren: ik val helemaal in de doelgroep en zou de sjaal meteen kopen!

 • appelstien

  Ik zou dat stofke ook hups in mijn boodschappenmandje klikken! Goe bezig!!

 • Maureen

  Mooi ontwerp. Ik vind de groene versie super leuk.

 • Sara

  supermooi! en de cursus lijkt me ook héél interessant, is dat dan om stofjes en zo te leren ontwerpen? en waar volg jij dat?

 • lielebeesje

  Oh, ik vind ze ook allebei geweldig (alleen is geel voor mij ook niet draagbaar, de andere des te meer). Hier moet je echt iets mee doen!

 • Kris10

  Als de sjaal in productie gaat, wil ik er graag eentje bestellen!

 • liesbeth

  En terecht dat je trots bent! ‘t Is een prachtig stofje en zeer geschikt voor de sjaal. Zou zo in de winkel kunnen hangen.

 • Nele

  Ik hou niet zo van prints maar dit vind ik echt ongelofelijk mooi! Lente-boost!

 • Charlotte

  Leuk! Ik zie er zo al een kleedje of rokje in!
  Toffe kleurtjes ook. Ik ben toevallig bezig met een nieuw ontwerp voor mn blog met die twee kleurtjes als basis! 😀

 • Nobutterfly

  Oh ja! Ook een voorkeur voor blauw zodat ik het zelf kan dragen

 • Elisse

  Wow ja, keischoon patroontje!

 • Wapiti

  Voor mij ook een sjaal! Of een zomerbroek (om die steunkousen te bedekken) De kleur mag je zelf kiezen. Je kunt dat heel goed!

 • Kelly

  Ik zou het direct kopen! Allez, in biologische variant dan toch, maar Spoonflower biedt die optie, hé, als ik mij niet vergis? 🙂

 • Anneleen

  Moest deze sjaal in de winkel liggen, ik zou hem kopen! En het lijkt me een veelzijdig motiefje, dat zeker ook toepasbaar is voor andere projecten.

 • trijnewijn

  Zo mooi! Ik was vroeger ook dol op het uitblazen van die bloemen… tot ik ze nu zie woekeren in onze tuin. Volgens de buurjongens zijn die dingen gewone paardebloemen, maar als ze in het uitblaasstadium komen, dan zijn het wensbloemen. Moet ik nog zeggen dat zoonlief sindsdien veel wensen doet als hij in de tuin rondloopt?

  Moest je het stofje ooit echt maken, dan wil ik er ook wel. Ik vind het een heerlijk unisex stofje en zo zijn er veel te weinig. Die gele versie ziet er super zomers uit, maar past niet zo goed bij de bleekscheetjes die wij zijn. Die blauwe daarentegen, daar zie ik een hemdje in voor de zoon, een kleedje voor de dochter, met een extra zwierig rokje eraan en een rokje voor mijzelf. En als manlief wil meedoen, kan ook hij zo’n hemd krijgen 😉

 • Eline

  Zalig patroontje, ‘t ziet er zo echt uit (als ge weet wat ik bedoel :P). Ge moogt terecht trots zijn. 🙂

  Misschien iets om in het achterhoofd te houden als je ooit iets wilt doen met uw patroontjes en stofjes: By Hand London heeft zo een Kicktstart project gedaan met de bedoeling van mensen zelf stof te laten printen naar eigen ontwerp en waar ge ook stof met uw print op kunt verkopen.

 • Les Mademoiselles

  Absoluut: doen!

 • Bieke

  Supermooi! Ik zou wel zo’n gele pyamabroek willen!

 • Marjolein

  Ja, vooral doen!! Heel eigentijds, hoewel ik ook een flashback krijg naar de jaren 60! Leuk, je bent echt goed in stofjes ontwerpen en ik kijk al uit naar het volgende ontwerp!

 • Pin It on Pinterest