Gebeurd

To infinity… and beyond!

Vijf weken werd er intensief getekend en ontworpen, gefacebooked en nog meer ontworpen. De eerste module van The Art and Business of Surface Pattern Design is helaas afgelopen. Ik heb al veel cursussen online gevolgd, maar deze was voor mij behoorlijk life changing. Ik hou er een toffe community op na vol gelijkgezinden die even geobsedeerd bezig zijn met pattern design als mezelf en eindelijk begin ik een beetje te geloven in mijn illustratiecapaciteiten.

De tweede module van deze opleiding begint pas in juli, dus dat wil zeggen dat ik twee volle maanden heb om even te bekomen en wat plannen die uit deze cursus zijn voortgevloeid uit te werken.

 • Een internationale website uitwerken. Ik vermoed dat de aantal kanten die je met pattern design uit kan in België en het nederlandstalige taalgebied eerder beperkt zijn. Dus wordt het de hoogste tijd om eens een site in iengliesh op te zetten.
 • Mini-collecties uitwerken. Een stuk of tien of zo. Dat vormt al een schoon portfolio en een portfolio hebben is belangrijk als je verder wil gaan. De eerste mini-collectie is al klaar en die zie je hier boven. Die uiteraard vertrokken vanaf de Theo en Thea kaartjes die ik onlangs ontworp voor Fanny&Laura.
 • Bloemen. De volgende keer als je voor een rek met wenskaarten staat moet je eens tellen hoeveel kaarten je met bloemen ziet. Of beter nog, ga eens een winkel met stofjes binnen en tel het aantal stofjes met bloemen tegenover de stofjes met grappige figuurtjes. Ik heb geprobeerd om de bloemen te negeren, maar blijkbaar spelen die een vrij belangrijke rol in pattern design, dus ik weet wat me te doen staat.
 • Een lijst opstellen met interessante agents. Het zal nog niet voor meteen zijn dat ik agents ga beginnen aanschrijven, maar alvast een lijst opstellen met agents die me aanspreken lijkt me geen slecht plan.
 • Even bekomen. Een cursus vijf weken intensief volgen dat is… wel… intensief. Ik heb het hier over praktisch iedere avond een uur of twee werken bovenop alle andere dingen die van me verwacht worden. Het Vriendje heeft mij laten doen omdat ook hij zag dat ik goed bezig was, maar nu is het weer even tijd om het een beetje rustiger aan te doen en wat leuke dingen te doen met Het Vriendje.
 • Keihard vallen. Keihard opstaan. En daaruit leren. Rinse. Repeat.

De cursus zal nog wel even blijven nazinderen. En het kriebelt al wel weer om te tekenen en te ontwerpen. Blijven gaan met die banaan, zoals het gezegde gaat. 😉

You Might Also Like

 • Marie

  Blijven gaan Kathleen, ziet er alvast super uit!!

 • Hanne

  Leuk! Ik wil taart eten door Theo en Thea!

 • gerhilde maakt

  Goed bezig!

 • An

  uw illustratiecapaciteiten waren er al hoor! wordt alleen maar beter, dus goe bezig!
  is de Fabric8 contest van spoonflower niks voor u om aan mee te doen?

 • Flexje

  Sterk bezig!! 🙂 Ik ben fan!! 😉

 • Aurélie

  Oh, het ziet er zo mooi uit! Stof maken van die vogeltjes (hint hint …) ;-)!

 • Charlotte

  Tzal wezen, bakske frezen!

  Keigoe bezig! Fan van Theo en Thea 🙂

 • Wapiti

  Goed zo! Je wordt zeker nog beroemd!!!

 • Eline

  Zalige collectie! Leuk dat je zoveel geleerd hebt en dat je zo geïnspireerd zijt nu. 🙂 Ben heel erg benieuwd wat er nog allemaal uit gaat voort komen. Think big en ga ervoor! *cheerleader pomponnetjes*

 • Pin It on Pinterest