Gemaakt

You’re gonna hear me… RAWR!

U weet hoe het spreekwoord gaat. Waar het hart van vol is, stroomt de mond van over. Dus ja, ik ga het weer over surface pattern design hebben, ja. U bent hierbij gewaarschuwd. En ik vrees dat er nog wel wat berichten in deze orde zullen volgen.

Heel dat surface pattern design verhaal is trouwens ook de reden waarom het hier op de blog weer wat stilletjes. Momenteel is het even allemaal tekenen wat de klok slaat en lieve mensen, dat doet deugd. Ik heb veel te lang niet voor mezelf getekend en nu begint dat allemaal terug naar boven te komen. Iedere vrije moment die ik heb ben ik bezig met tekenen en werken aan motiefjes. Letterlijk. Zonder zwanzen. Ieder vrij moment. En als u mij een deze dagen tegenkomt en ik zit een beetje voor mij uit te staren, dan ben ik waarschijnlijk in mijn hoofd een nieuw motiefje aan het tekenen.

Rawr - Katie Dots by Kathleen Verhetsel

Eén van de opdrachten tijdens de cursus was om te tekenen op muziek. Eigenlijk is dat iets wat ik zelden doe, tekenen op muziek. Ik luister ook niet heel vaak bewust naar muziek. Er zijn een paar playlists op Spotify die ik al eens opzet, zo ruis-gewijs op de achtergrond, maar daar blijft het ook bij. Maar op één van die playlists, de Mood Booster lijst vol happy liedjes, staat Katy Perry’s “You’re gonna hear me roar”. De gemiddelde mens denkt bij het woord “roar” waarschijnlijk aan leeuwen en tijgers en andere grote katachtigen. Ik denk bij “roar” spontaan aan “rawr” en dinosaurussen, want dinosaurussen zijn cool. Op vijf minuten stonden vier verschillende dino’s op papier. Letterlijk. Zonder zwanzen.

De afgelopen weken maakte ik er een motiefje van en ontwierp ik nog wat bijhorende motiefjes om zo een collectie te bekomen. Mini-collectie nummero dos. Kaboom! Ik ben er niet honderd procent tevreden van, maar momenteel is het echt een kwestie van kwantiteit boven kwaliteit. Ik moet mijn stijl zien te vinden en dat kan je alleen maar door véél te tekenen en véél te maken. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet al wat mock ups heb gemaakt van potentiële producten. Ik wil die tas om thee uit te slurpen en ik overweeg me voort te planten al is het maar om mijn nageslacht in zo’n body’ke te kunnen steken.

Rawr - Katie Dots by Kathleen Verhetsel

Aangezien het geen optie was om mijn eigen naam te gebruiken zoals zoveel surface pattern designers doen (Amy Butler, Helen Dardik, Heather Ross,…) wegens een achternaam die toch steeds verkeerd wordt geschreven en onuitspreekbaar is voor de meeste internationale liefhebbers, koos ik voor een pseudoniem dat lekker bekt: Katie Dots. Er staat wel in het piepklein in het logo “by Kathleen Verhetsel”. Ah ja. Uw eigen echte ik nooit vergeten, hé.

You Might Also Like

 • Marjolein

  Zonder zwanzen: weer heel leuk! Ook de kleuren… Ik heb maar 1 goeie raad: vooral voortdoen!

 • Ollie en Wallie

  Zo cool!

 • fiekefatjerietjes

  Zalig! Ik word hier spontaan vrolijk van!

 • gerhilde maakt

  Wauw, wat een talent! Leuke naam.

 • Aurélie

  Heel erg cool! Mooi!

 • Margot

  Wow!! supermooi. voor zo’n bodyke zou ik ook snel een baby kopen

 • Wapiti

  oh!! Ik ben te oud voor nog maar eigen nageslacht. Geen babyspul dus voor mij, maar zo’n beker, daar zou ik ook wel thee uit lusten! Laat maar komen! (ik zal je wel betalen hoor)

 • Juffertje in het Groen

  Wow, goed bezig! Leuke figuurtjes en toffe kleurtjes!

 • Elisse

  Cool! Blijven prutsen, ben benieuwd naar meer resultaten 🙂

 • Maja

  Ik weet niet of je het bewust doet, maar je tekeningen zijn zo geschikt voor jongensstofjes en dus hoop ik als jongensmama stiekem dat je de stap zet om ze in productie te brengen. Ik ben nog altijd boos op mezelf dat ik de van katoen tijd geen ninja stof heb gekocht.

 • Bieke

  Allee waaw, zo cool! Dat is toch een ontwerpke dat in ‘t echt zou verkopen, op stofkes zie ik toch vaak zo’n kleurrijke stijl. Ik zou het alvast kopen, met een dino-loving kleuter in huis. En ook wel voor mijzelf. 🙂

 • Olga

  Zo leeeeeeuk!!!

 • Anneleen

  Wanneer gaat je collectie in productie en kunnen we de spulletjes kopen in je shop? Ik plaats me alvast op de wachtlijst!!

 • Pin It on Pinterest