Gebeurd

28 before 29: maand 10

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 28 before 29 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 28 before 29 lijst.

Maand tien! TIEN! Nog twee maanden en dan verjaar ik. Hoera! Maar er moet nog veel gebeuren tegen dan. Nog heel veel. Jikes.

 • Nummertje 3: Een fotoalbum maken van de afgelopen vijf jaren
  De foto’s zijn gesorteerd en moeten gewoon nog even worden gedrukt, maar ik zou eerst even al die foto’s nog snel willen bewerken. Alleen zou daar echt belachelijke hoeveelheden tijd in kruipen aangezien het om honderden foto’s gaat. Ik ga me er dus moeten over zetten. Jikes. Al het fotoalbummateriaal is aanwezig voor de rest, dus eens ik de foto’s heb dan kan ik er aan beginnen. Foto’s. Klein, maar belangrijk detail als je een fotoalbum wil maken. Yup.
 • Nummertje 5: naar de kapper gaan
  Check
 • Nummertje 16: een muurschildering maken
  Bwaah… Check. De tekening is nog niet helemaal af in mijn ogen, maar vult toch al een halve muur. Dat is al meer dan dat ik in eerste instantie in gedachten had om te doen. Ik schrijf binnenkort hoe ik het gedaan heb en met welke materialen en zo. Momenteel gaan jullie het even moeten doen met de foto hierboven.
 • Nummertje 21: Af en toe eens iets proberen met mijn uiterlijk
  NagellakEigenlijk ben ik daar al onbewust een tijdje mee bezig. Ik droog mijn haar af en toe met een haardroger, wat een jaar geleden niet gebeurde wegens geen haardroger. Ik smeer mijn lijf regelmatig in met een heerlijk geurende body lotion, wat een jaar geleden ook niet gebeurde wegens geen body lotion. Ik slaagde er zelfs in om er een klein potje body butter van de Body Shop door te jagen op minder dan een jaar tijd. Helemaal leeg. Ayup! Dus eigenlijk ben ik keigoed bezig met dit puntje, maar er is natuurlijk niet echt iets zichtbaar. Een paar jaar geleden kocht ik een piepklein potje knalroze nagellak in het Kruidvat. Gewoon omdat het kon. Ik lakte daarmee mijn nagels af en toe in de weekends en vond dat ergens wel fijn. En natuurlijk is er ook nog mijn fascinatie met nailart die er niet op geminderd is. Dus trok ik naar de Hema en staarde daar een dikke tien minuten naar de gigantische keuze lakjes. Uiteindelijk kwam ik thuis met een oranje (dat in het flesje niet lijkt te knallen, maar op je nagels écht wel afsteekt), twee soorten mint-achtig blauw (omdat ik toch een beetje wil nailarten en ik met die twee kleurtjes wat kan prutsen) en een topcoat met witte streepjes (omdat ik dat wel behoorlijk fascinerend vond). Zodus. Ja. De bedoeling is dus nu om terug af en toe in het weekend mijn nagels te lakken. En als onze noorderburen het goed doen in het WK, dan gaat dat oranje lakje nog goed van pas komen. Mark my words.
 • Nummertje 24: Even de Belgische grenzen verlaten
  Dumper op de feestpret: de conferentie waar ik naar toe zou gaan in Leiden werd afgelast. Helaas pindakaas. Gelukkig is er nog altijd Maastricht en die IJsland plannen beginnen ook steeds meer en meer vorm te krijgen, maar dat zou voor na mijn 29ste verjaardag zijn.
 • Nummertje 27: Ongebruikte/lege/kapotte spullen blijven weggooien
  Ik blijf mijn best doen. Zo heb ik bijvoorbeeld deze maand iemand kunnen blij maken met een Mollie magazine die ik hier nog had rondslingeren en waar ik toch niet meteen iets mee van plan was.

Ik ben me er intussen volledig van bewust dat ik nooit ofte nimmer heel de lijst ga kunnen afwerken voor mijn 29ste verjaardag. Die komt met een razende vaart dichterbij. Nog twee schammele maandjes en er staan nog tien items op mijn lijst. Als ik er opeens in slaag om vijf zaken per maand af te vinken, dat is dus praktisch een item per week, dan zou het lukken. Ik heb er zo mijn twijfels bij, maar ik blijf wel keihard gaan. Uiteraard. Ik ben altijd een deadline dametje geweest, dus wie weet. Wie weet. En stiekem begin ik al na te denken over een nieuwe lijst: 30 voor 30. Dertig begot. Maar eerst nog even negenentwintig. Laten we vooral niet te hard van stapel lopen. 😉

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Topcoat met witte streepjes? Dat vind ik ook behoorlijk fascinerend precies … Hoe werkt dat dan?

 • lucie

  Ik heb het uitgetest, en tot mijn grote verbazing is een digitaal album maken sneller dan eerst foto’s afdrukken. Foto’s inplakken vraagt echt veel tijd! Maar het voordeel is wel dat je er van alles kan bij schrijven en tekenen en …

 • Kathleen

  @Gerhilde: een topcoat is een doorzichtige nagellak die er voor zorgt dat je gekleurde nagellak er onder langer blijft zitten. Maar blijkbaar heb je ook topcoats met een extraatje er in zoals glitters bijvoorbeeld. De topcoat met streepjes heeft kleine witte streepjes er in. Je kan ze een beetje zien op de foto. En dat geeft nog een extra je ne sais quoi aan die nagels. 😀
  @Lucie: het plan is om de fotoalbum te maken met Project Life spulletjes. Daarbij schuif je foto’s gewoon in plastic hoesjes. Niets plakken of zo. Ik vermoed wel dat ook dat op zich al behoorlijk wat werk zal zijn. Aan digitale albums stoor ik mij toch alleen maar omdat ik daar niet volledig mijn goesting mee kan doen. Beroepsmisvorming. 😛

 • Kris10

  Ik kan het heel erg mis hebben maar onze noorderburen doen niet mee aan het WK geloof ik. Toch niet aan het WK voetbal. Misschien wel aan het WK IJshockey of Indoorrolschaatsen?

 • Kathleen

  @Kris10: jawel hoor, ze zitten in Groep B en spelen 13 juni hun eerst match. Hup Holland Hup!

 • Pin It on Pinterest