Gemaakt

De muurtekening

Onze slaapkamer was de kamer van de puberzoon van de vorige eigenaars. U weet wel hoe dat gaat. Zestien. Totale teenage angst. Dus zijn de muren van onze slaapkamer zwart. Ja, u leest het goed. Zwart. Volledig zwart behalve het plafond. Doorn in mijn oog. Echt. Geef mijn maar lichte ruimtes met witte muren en kleur. Oh! Kleur! Zwart lieve mensen, is in mijn boekje geen kleur.

U denkt misschien: “Allez Kathleen, een kamer verven, dat is nu toch niet zoveel werk?”. Daarin heeft u gelijk, maar er is een tussendeur met een andere kamer die we eerst willen dichten voor we de muren beginnen witten en sinds dag één staan er spullen in die kamer die niet zo makkelijk te verplaatsen zijn bijvoorbeeld een bed. Plus er is een planning, geloof het of niet. Eerst de zolder ombouwen tot een toffe ruimte, daarna doen we de andere kamers. Dus. Ja. Zwarte muren. Het plan was om het nog even zo te laten en ons er niet te veel van aan te trekken.

Posca markersVan boven naar onder: wit in PC-8k, rose in PC-8k, wit in PC-5M en appelgroen in PC-5M

En toen leerde ik plots Posca stiften kennen. Net zoals bij de Copic markers, zeg niet zomaar “stift” tegen een Posca marker. Posca stiften zijn verfstiften op waterbasis. Met andere woorden je kan er mee tekenen op héél veel materialen onder andere stof, plastic en ja hoor, muren. Blijkbaar kan je de verf verwijderen met water en zeep, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Maar toch. Woep! Woep! Ik ging aan de slag met vier stiften, want net als bij de Copic markers kosten die stiften een arm en een been per stuk. Ik koos voor twee witte stiften in verschillende dikte en een fluo roze en een fluo groene dunnere stift. Daarna zette ik me een middagje aan de muur mét toestemming van Het Vriendje. Jawel. Zijn liefde voor de zwarte muren is even groot als de mijne.

In eerste instantie dacht ik verf te gebruiken voor mijn “muurschildering” toen ik dat opschreef op mijn 28 before 29 lijst, maar eigenlijk ben ik niet echt een grote “verf met penselen en zo”-fan. Die Posca stiften waren dus een godsgeschenk. In no time en zonder al te veel geklieder was de zwarte muur gepimpt en hebben wij daar nu al een paar weken een leuke illustratie staan waarmee we iedere ochtend kunnen opstaan en iedere avond mee kunnen gaan slapen. De illustratie in kwestie is nog niet helemaal af. Ik zou graag nog verder werken tot aan het plafond, maar dit is al een goed begin. Eén ding staat vast: Posca stiften, jong, da’s nogal een uitvinding!

Voor de geïnteresseerden: Posca stiften kan je vinden bij de betere hobbywinkels zoals bijvoorbeeld Lucas Creativ of in skaterwinkels zoals De Giraffe in Leuven. De prijs per stift verschilt. Dikkere stiften zijn duurder dan de dunnere.

You Might Also Like

 • Ann-Eline

  Ik zou zelfs speciaal een zwarte muur nemen om zo iets moois er op te tekenen!
  Of een ‘krijtbord’ muur. Altijd handig én je kunt variëren 🙂

 • Anneke

  Wij gaan in onze living speciaal 1 muur met donkere bordverf beschilderen om dan met van die krijtstiften tekeningen te kunnen maken 🙂

  Maar mss is dit dan een alternatief, kunnen we toch standaard verf (jeuj, meer kleuren!) kiezen.

 • Khadetjes

  Posca is goed gerief jong! -zelf-een-halve-arm-kwijt-aan-mijn-collectie 🙁

 • Els

  Het mag dan al wat kosten, het resultaat is super. Volgens mij gaat het nog moeilijk worden om die muur uiteindelijk te overschilderen…

 • Hanne

  Zo op die foto ziet dat er supertof uit! Misschien dat jullie die muur laten 🙂
  Nee, ik snap het wit gegeven. Ik heb toen ik naar mijn huidige woonst verhuisde ook ongeveer elke bereikbare muur wit geverfd. Content dat ik daarvan ben!

 • Pin It on Pinterest