Gelezen

Lost Lake

Lost Lake - Sarah Addison AllenSarah Addison Allen leerde ik een paar jaar geleden kennen en haar schrijfstijl was meteen een schot in de roos bij mij. De mengeling van interessante personages en een vleugje magie dat misschien niet echt magie is, is helemaal mijn ding. Ik hou haar dan ook via Goodreads in het oog en haar nieuwste boek, Lost Lake, stond al een hele poos op mijn to read lijstje te blinken.

Na een jaar in een soort van slaap te hebben geleefd na de dood van haar echtgenoot, wordt Kate opeens wakker en ze merkt dat haar schoonmoeder haar hele leven én dat van haar dochter naar haar haar hand heeft gezet. Tijdens het inpakken van verhuisdozen ontdekken Kate en haar dochtertje een postkaart van Lost Lake Cottages, het vakantiedomein van Kate’s groottante Eby. In een zeer spontane bui springen Kate en haar dochter de wagen in en trekken richting Lost Lake. Daar aangekomen blijkt dat tante Eby heeft besloten het domein te verkopen omdat ze te oud is om de zaken draaiende te houden. Maar een paar trouwe bezoekers van het vakantiedomein proberen daar een stokje voor te steken. Ook Kate, die zich helemaal herboren voelt door de kracht van het meer, besluit haar deel te nemen aan deze strijd voor het voortbestaan van Lost Lake.

Het boek is helemaal in Sarah Addison Allen stijl. De personages zijn fijn en een tikkeltjes magisch. Iedereen heeft zo z’n eigen vreemde trekje zoals Devin, het dochtertje van Kate, die ontzettend goed kan horen en een van de oudere dames die jaarlijks terugkeren naar Lost Lake heeft een bepaald effect op mannen. Het is geen in your face magie met toverstokken en magische drankjes, maar het is daar. Subtiel en eenvoudig. Ik vermoed dat niet iedereen dat op prijs stelt, maar ik vind het geweldig. Die magie zorgt voor interessante en kleurrijke personages en de personages dragen echt de verhalen van Allen, in al haar boeken, en zij zorgen er voor dat je helemaal in het boek gezogen wordt.

Het verhaal op zich is niet zeer vernieuwend, maar het is een tof boek voor als je even je verstand op nul wil zetten en even wil meegevoerd worden naar een magisch oord zoals Lost Lake. Vermoedelijk is dit een zeer goede aanrader om te lezen aan de rand van een zwembad of op de oevers van een al dan niet magisch meer.

Het boek is helaas nog niet verschenen in het Nederlands, maar u kan bij uw betere online boekenhandel wel terecht voor een kopie van de orginele, engelstalige versie.

You Might Also Like

Pin It on Pinterest