Gemaakt

I want to ride my bicycle

Ik was eigenlijk niet van plan om deel te nemen aan de Tigerprint wedstrijd waaraan ik zoveel van mijn klasgenootjes zag deelnemen. Eigenlijk heb ik het niet zo voor wedstrijden en “om ter best”. Doe gewoon je eigen ding en dat is al meer dan genoeg. Maar toen was er weer een zaterdagochtenduitspatting. Jawel.

Het begint intussen een begrip te worden hier ten huize Verbeelding, die zaterdagochtenduitspattingen. De afgelopen weken heb ik mijn beste teken- en illustratiewerk verricht op zaterdagochtenden. Ik ben sowieso een ochtendmens, dus dat het creatieve hoogtepunt van de week op een ochtend valt is geen verrassing. Maar dat er soms zomaar op tien minuten een toffe schets in mijn schetsboek kan staan zonder dat ik er eigenlijk heel hard bij stil sta, dat verbaast me soms nog.

Schets

De oplettende lezer zal opmerken dat er een klein verschil is tussen de schets en de uiteindelijke illustratie. In eerste instantie tekende ik een poes in het mandje achterop de fiets. Die werd uitgegomd en toen kwam er een hondje in de plaats, want zo’n hondje in een mand met een flapperende tong dat zag ik zo helemaal voor mij. En toen ik de illustratie aan het uitwerken was, toen besloot ik dat er toch een poes in moest, want poezen zijn nu eenmaal veel leuker, hoewel hondjes ook wel hun charmes hebben. Flapperende tongen met kwijl en zo. Charmes. Yup.

Tigerprint is een ontwerpstudio die verantwoordelijk is voor alle wenskaarten die geproduceerd worden voor Marks&Spencer, een van de grootste grootwarenhuizen in Engeland. Eén keer per maand organiseert Tigerprint een wedstrijd om nieuw talent te ontdekken. Je krijgt dan een vrij duidelijke briefing en een thema. Het thema van de wedstrijd van deze maand was een verjaardagskaart voor een jongen OF meisje tussen de 8 en de 12 jaar oud mét een menselijk personage. Je ziet vaak verjaardagskaarten met antropomorfismen bv. konijnen en beren die een verjaardag vieren en taart eten. Dat soort zaken. Dat mocht deze keer dus niet. Tigerprint gaf ook nog als tip mee om rekening te houden met de hobby’s en interesses van kinderen binnen die leeftijdscategorie.

Ik denk eerlijk gezegd dat mijn personage een beetje te oud is voor de briefing. Eén van mijn klasgenootjes zei dat meisjes van die leeftijd er toch ouder uit willen zien en dat is natuurlijk ook een waarheid als een koe. Ach ja. Ik heb de illustratie ingezonden en we zien wel. Ik heb alleszins weer een toffe illustratie om in mijn portfolio te steken en dat op zich is al mooi meegenomen. En moest ik toevallig winnen (kans is klein, want de concurrentie is bikkelhard), dan horen ze mij waarschijnlijk gillen tot in de hun studio’s aan de andere kant van het Kanaal en dan heb ik wel een zéér geldig excuse om binnenkort nog eens naar Londen te trekken. Moeha!

You Might Also Like

 • Riet

  Ik word er in elk geval instant vrolijk van en ik heb het niet zo op de usuals wat betreft kaartthema’s: als hij het niet haalt, mag hij van mij in elk geval in je eigen shop!

 • lielebeesje

  Waar kan ik stemmen? 😉

 • Flexje

  Je keuze voor de poes in het mandje is gewoonweg ronduit schitterend! 🙂 Hondjes zijn zooooo cliché… :p En heb je ooit al eens een poes in zo’n mandje zien blijven zitten?

  Dikke kanshebber… 🙂

 • liesbeth

  Ik denk dat veel meisjes erg blij zouden zijn met zo’n kaartje! Prachtig gedaan. Zomaar op een zaterdagochtend.

 • Sheena

  Ik vind het supermooi! En goed dat je toch voor de poes gekozen hebt, veel leuker zo 🙂

 • Sofie

  Ik vind dat meisje net wél keigoed in die leeftijdscategorie passen!
  En weer een pareltje he 🙂

 • Natalie

  And….we have a winneeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrr! Wat mij betreft toch. Maar ik denk echt dat je een hele goeie kans maakt. Let us know!

 • Kelly

  Ze doet me zo hard aan mezelf denken! Behalve het poesje en de bloemetjes dan. Maar los van die details: geweldig schoon, ik word er vrolijk van! Ik zou het alleszins aan een klein of groter meisje geven, met veel plezier.

 • An

  Super leuk en heel vrolijk, past ook perfect bij de zomer!

 • Aurélie

  Schoon! En kitties rule :-)!

 • Pin It on Pinterest