Uncategorized

Verjaardagswishlist

Iedere jaar rond deze tijd krijg ik de vraag wat ik graag zou krijgen voor mijn verjaardag. Meestal haal ik dan mijn schouders op en zeg ik “Kies maar”. Hetzelfde scenario herhaalt zich nog eens rond de eindejaarsfeesten, maar dan is de vraag natuurlijk wat ik graag voor kerstmis zou willen. Ik weet meestal niet echt wat ik graag zou krijgen en ben eigenlijk blij met alle mogelijke kadootjes, zelfs al is het een doos koekjes. Hmm… Koekjes.

Ik ben opgevoed met de gedachte: “Als je iets wil, dan moet je er voor werken,”, dus dat doe ik ook. Als ik iets wil, een nieuwe Filofax, een paar schoenen, een nieuwe computer, het zoveelste ebook op mijn Kindle of knutselboek, dan werk ik daar voor en spaar ik iedere maand een beetje zodat ik dat zelf kan kopen. Ongegeneerd spullen vragen voor mijn verjaardag of kerstmis, dat is niet zo eenvoudig voor mij. Vandaar dat ik meestal emo-kip-gewijs bijna in tranen uitbarst als ik een schone kado krijg.

Vorig jaar deed ik een poging om een lijstje op te stellen, maar ik kwam niet verder dan drie items en een van die items was een boekenbon. Hoe orgineel. Dit jaar besloot ik keihard mijn best te doen en een verjaardagswishlist op te stellen en wie weet kan ik die lijst ook recycleren met kerstmis. Dus… Here we go. Waar kan je mij écht content mee maken?

 1. Een doos plakkaatverf. Ik kwam op het internet een paar illustratoren tegen die vol lof spraken over “gouache”, dus wilde ik dat wel eens uitproberen. Blijkt “gouache” gewoon een fancy woord te zijn voor plakkaatverf, dat goedje dat we allemaal wel kennen van de lessen Plastische Opvoeding. Jawel. Maar toch. Ik wil er wel eens mee prutsen zonder dat er een PO leerkracht in mijn nek staat te ademen.
 2. Frozen. De dvd, bluray, Diamond Edition. Whatever. Mijn innerlijke Disneygeek heeft deze film nodig zodat ik te pas en te onpas “Let it go” kan meebrullen en Disney avondjes kan houden in gezelschap van Belle, Ariël en Anna.
 3. Een boekenbon. Nee. Serieus. Van de Standaard Boekhandel, alsjeblieft, omdat die hier om de hoek zit en ik daar iedere woensdagmiddag even binnenwandel… gewoon… omdat het kan. Uiteraard heb ik niet de fondsen om iedere woensdag daar iets te kopen, dus ja, een boekenbon, da’s altijd fijn.
 4. Een potje nagellak. Ik heb momenteel drie kleurtjes. Drie! En een paar extra kleurtjes kunnen natuurlijk geen kwaad, vooral niet als ik kunstwerken wil beginnen maken op mijn nagels. Mihihihi. Koop eens een kleurtje waarvan je denkt dat het bij me past of waarmee je mij associeert. 😉
 5. Een Fujifilm Instax mini 90 camera. Omdat ik iets heb met fototoestellen en nog geen fototoestel heb waarbij je foto’s instant worden ontwikkeld. Die Instax camera’s steken al een tijdje mijn ogen uit en ik zag deze week nu ook een Kickstarter van Lomography die een soortgelijk toestel zouden uitbrengen. Iiieeeeh!
 6. Groene schoene. Ja. Schoenen, ja. Die staan al even op mijn verlanglijstje, maar het budget voor een paar “uitspatters” is er momenteel niet. Potdekke. Ik vind ze wel mooi, maar ik heb ook altijd schrik bij zulke schoenen of ik ze wel zal aandoen. Ik en hakjes, ook al doe ik mijn best, ik zal toch altijd meer een sneakermeisje blijven. Voor de liefhebbers: maat 37. Ayup. Tiny feet FTW!

En dat is het zo’n beetje. Ik zit hier al een kwartier naar “7.” te staren, maar ik kan echt niets verzinnen. Als ik zo nog eens kijk naar mijn wishlist, dan lijkt het wel de wishlist van een twaalf- of veertienjarige. Ha! Dat zegt dan weer genoeg over mijn mentale staat. Soit. Ik ben toch al aan twee items meer geraakt dan vorig jaar. Go me! Kus van de juf en een bank vooruit en zo. 😀

Maar zeg eens lieve mensen, zijn er nog zaken waarvan jullie denken “Misschien is dit nog iets voor op uw wishlist! Dat ga je zo geweldig vinden!”? Een bepaald boek of gadget? Een must have voor in de keuken of in de badkamer? Misschien een bepaalde ervaring in plaats van een hebbeding? Laat u gaan in de reacties zou ik zeggen. Er zullen vast wel enkele potentiële kadootjeskopers (*kuch*Het Vriendje*kuch*) meelezen en u dankbaar zijn voor de gouden tip. 😉

You Might Also Like

 • Anneleen

  Wat ik geregeld op mijn lijstje zet (naast de nieuwste Disney-DVD’s 😉 ): crea-tijdschriften, liefst met naaipatronen (Ottobre, Burda, Knipmode/Knippie,…) Geen grote kost voor de kadootjesaankoper, terwijl je er wel lang mee toekomt qua naai-inspiratie!

 • Hanne

  ik vraag ook vaak een stoffenbon van de pauli, of de witte scrub van rituals, omdat dat zo super goed ruikt en je daar zo’n zacht vel van krijgt.
  De dvd van Frozen zou ik ook superblij mee zijn!

 • Hi-ke

  Enkele ideetjes (op basis van je blog en op basis van wat ik zou vragen 🙂

  – Een setje Copic Markers (of die verfstiften waar je laatst die mooie muurtekening van toonde)
  – Iets voor je fiets: vb. een degelijke regenbestendige fietstas, een fietsgps (weliswaar enkel interessant als je recreatief tochten doet en ik heb de indruk dat jij je fiets vooral voor woon-werkverkeer gebruikt).
  – Ik heb meestal wel een specifiek verlanglijstje van boeken, dus ofwel inderdaad een boekenbon, ofwel geef ik enkele titels door (is vaak leuker voor de gever, omdat die iets specifiekers kan geven).
  – Soms vraag ik ook keukengerei: ik bak graag, dus vb. een nieuwe bakvorm of een bon (Dille & Kamille, Alice Délice, Home of Cooking…).
  – Cadeaubon van een interieurwinkel, waar je toch al iets op het oog hebt (zo hebben wij een bijdrage gekregen voor een lamp in de eetkamer).
  – Of een cadeaubon / pakketje met je favoriete douchegel/parfum/bodyscrub.
  – Een bijdrage voor een nieuwe online cursus (weliswaar dan in cash geld, zodat je het wel zelf kan inbrengen 😉
  – Iets van je lifelist (vb. bon voor die professionele masseur, bijdrage voor die harplessen… als ik zo even vluchtig door je lijst scrol)

 • gerhildemaakt

  Ik dacht ook aan die Copic Markers. Wat ik doe is Pinterest gebruiken: als ik iets tegenkom, dan pin ik het op mijn bord cadeautips (http://www.pinterest.com/gerhildemaakt/cadeautips/), het is daar niet helemaal voor gemaakt, maar je kan het wel zo gebruiken. Soms denk ik gewoon aan iets, zonder dat ik het per se op Pinterest tegenkom en vul ik het gewoon aan op mijn bord. Zo kan je een lijstje opbouwen en hoef je er niet stante pede een te verzinnen (want dan zou ik ook niet aan veel geraken).

 • Wiete

  Op mijn verlanglijstje staan
  * een houten horloge of zonnebril (maar ik heb hele dunne polsen en een klein hoofd, dus de meeste dingen die ik online zie, zijn te groot 🙁 )
  *een creusetpot, een mooie paarse liefst
  *heel de vintage ivy collectie van http://www.dotcomgiftshop.com
  en boekenbonnen inderdaad, liefst eentje van de dry coppen in Leuven ( geen idee of die er hebben eigenlijk, maar dat zal wel) omdat ik dan ook lekkere koffie kan drinken en een onafhankelijke boekhandel kan steunen.

 • Maartje

  Weet je, wat jouw werk doet met websites, of jij met Fanny&Laura – als je dat naar boekhandels kopieert, dan komt je zo hard niet bij de Standaard Boekhandel uit. Dat vind ik altijd een beetje jammer, hoe boekhandel toch altijd nog Standaard Boekhandel blijkt.

  Nee? Ik begrijp dat dichtbij gemakkelijk is, maar.

  Enfin ja, een detail natuurlijk.

 • Ariadnesdraad

  En een kledingbon, is dat een idee ?

 • Lies

  Maartje heeft gelijk vind ik. Zoek eens op naar Confituur (vereniging van onafhankelijke boekhandels) daar zijn er een paar van in Leuven ;).

 • Pin It on Pinterest