Gebeurd

Acht jaar later…

Morgen is het exact acht jaar geleden dat ik mijn domeinnaam verbeelding.org registreerde. Jawel. De volle acht jaar. Bloggen doe ik al een pak langer, maar die domeinnaam, dat bleek een blijvertje te zijn. Na acht jaar ben ik er nog steeds zo ontzettend blij mee en ik hoop dat dit nog de komende acht jaar mijn virtuele thuis mag blijven.

De laatste tijd kriebelt het om mijn blog opnieuw uit te vinden. Ik ben dan misschien wel al zo lang aan het bloggen, maar ik heb belange niet het lezerspubliek dat sommige bloggers hebben die nog maar één jaartje bezig zijn. Mensen sturen me na acht jaar nog steeds niet spontaan allerlei zaken op om te reviewen en een boekendeal heb ik er ook nog niet aan overgehouden. Ha! Ooit, jongens! OOIT!

Maar uiteindelijk blog ik omdat ik graag schrijf en omdat als ik het hier niet zou neerschrijven, ik het ook volledig zou vergeten. Mijn geheugen is echt een zeef. En toch… Toch kriebelt het om er wat meer mee te gaan doen. Dat gebeurt om de zoveel jaren en soms zelfs om de zoveel maanden eens. Dan wil ik een nieuwe layout of wil ik gebruik maken van een aantal leuke plugins. Of dan vind ik weer even wat nieuws uit om over te schrijven, dat helpt ook altijd. Boekrecensies, 28 before 29,… Maar de laatste tijd lijk ik een beetje vast te zitten. Ik weet niet goed waarover te schrijven en ik vind niet meteen een plugin waardoor ik dolenthousiast word. Ik modder maar wat aan momenteel. Modder. Modder. Plets. Plets.

Dus lieve mensen, hierbij een kleine oproep om mij te helpen bij het opnieuw uitvinden van mijn blog of om mij gewoon even een schop onder mijn kont te geven, gelijk u wil. Vorig jaar stelde ik voor Fanny&Laura een grote enquête op en daaruit leerde ik verbazend veel. Dus dit jaar doe ik de grote Verbeelding enquête. Aha! De enquête kan je hier *klik*klik*klik* vinden en ik laat deze een weekje open.

Wie weet wordt Verbeelding dankzij uw hulp binnenkort nog beter en nog interessanter en nog bombastischer! Niet dat Verbeelding nu bombastisch is, maar u snapt vast wel wat ik bedoel. En als uw hulp niks triggert (wat me zou verbazen!), dan ga ik even moeten wachten tot deze dame klaar is met haar blogboek.

You Might Also Like

 • An

  Wauw, al 8 jaar! Om jaloers op te zijn.
  Soms heb ik ook wel zin om mijn blog nog eens om te gooien, of vraag ik me af hoe ik meer volgers kan krijgen. Misschien ga ik gewoon nog eens een nieuwe blog beginnen 🙂

  Voor mij ben je alvast nog steeds goed bezig!

 • Piepow

  Awel, ik ga je enquête invullen, niet omdat ik vind dat je blog niet ok is, maar omdat ik jou daar blijkbaar een plezier mee doe.
  Blijven bloggen hoor, daar doe jij mij dan weer een plezier mee. Ik kijk vooral telkens weer uit naar je boekentips, we hebben blijkbaar nogal dezelfde leessmaak.

 • Karlijn

  Wow, 8 jaar alweer! Wat een lange tijd zeg. Ik volg je nog niet zo lang dus ben niet bekend met ‘veranderingen’ enzo. Ik weet alleen dat ik je blog zoals hij nu is ontzettend fijn en leuk vindt. Maar ik ga de enquete invullen hoor, hopelijk helpt het!

 • appelstien

  Ik ben te laat voor de enquete (ik was even internetloos), maar ik wou wél even melden dat ik uw stijl héél graag lees, dat ik ook heel graag lees dat ge nadenkt over hoe en wat en waarom (en méér schrijft dan alleen “het is hier kei tof”, ookal lees ik dat laatste óók heel graag hoor :)). En dat ik blogberichten zoals “ik kreeg de 10e doos van lego voor mijn kinderen” en “dit is nu eens een toffe webwinkel en toevallig kreeg ik van hen dit en dat”, meestal toch niet lees. Dus wat mij betreft moeten die er niet bijkomen :D.

 • Pin It on Pinterest