Gebeurd

Lippen zo zacht als babybilletjes

Enkele weken geleden kocht ik een getinte moisturizer én een getinte lippenbalsem, de Baby Lips balsem van Maybelline. Ik had een avondje naar filmpjes van beautyvloggers gekeken op YouTube en die Baby Lips was een product dat regelmatig werd aangehaald als een must have. Dus liet ik mij even beïnvloeden, want zo hoort het. Het internet is er om u te beïnvloeden.

Toen ik in de winkel stond en de tekst op de verpakking las, draaide ik uitvoerig met mijn ogen. Ik heb de verpakking intussen helaas weggegooid, dus ik kan niet verwijzen naar de exacte tekst, maar het kwam er op neer dat uw lippen na een week zichtbaar soepeler, mooier, gezonder en blahblahblah waren. In kleine lettertjes stond er bij dat dit gebaseerd was op de zelf-evaluatie van 105 vrouwen die hadden deelgenomen aan het onderzoek. Honderdenvijf vrouwen gedurende een week een lippenbalsem laten testen en dan zo doen over de resultaten, dan mag ik al eens draaien met mijn ogen, vond ik. Ik was dus op z’n minst een beetje skeptisch, maar alles en iedereen krijgt hier het voordeel van de twijfel.

Zelf koos ik voor de oranje Baby Lips: Cherry me. Die geeft een mooie donkerroze tint af zonder echt lippenstift te zijn en vanaf de eerste keer dat ik dat goedje op mijn lippen smeerde was ik fan van de kleur. Het is subtiel genoeg, maar het geeft toch een extraatje. Oeh! En hij ruikt naar snoepjes! Lekker! Dikke bonus! De lippenbalsem voelt een beetje plakkerig aan als je hem op doet. Toch alleszins plakkeriger dan uw standaard doorzichtige lippenbalsem, mijn enige referentiepunt. Dat gevoel gaat gelukkig snel weg en de kleur verdwijnt ook vrij snel, eigenlijk. Een glas water drinken en bye bye kleurtje. Ik drink best wel veel glazen water op een dag, zo blijkt. Waarom dan moeite doen?

Omdat uw lippen er na een week zichtbaar soepeler, mooier, gezonder en blahblahblah uitzien. Zonder zwansen. Ik heb meestal niet al te veel last van vellekes aan mijn lippen of droge plekken of iets dergelijks. In de winter komt dat uiteraard wat vaker voor, maar dan heb ik mijn oude trouwe doorzichtige lippenbalsem en het duurt vaak wel een tijdje voor ze herstellen, maar ze herstellen. Dus standaard zijn mijn lippen best wel ok. Sinds  de aankoop van de balsem deed ik iedere ochtend dat goedje op mijn lippen en toen ik onlangs toevallig in de spiegel keek, viel het mij op. Mijn lippen zien er inderdaad soepeler, mooier en gezonder uit. Jawel. Zonder zwansen. Mijn lippen waren opeens zo zacht als babybilletjes. En maak u vooral geen zorgen, ik heb uitvoerig met mijn ogen gedraaid en mezelf uitgelachen toen ik die opmerking maakte. Maar ja. Ja. Het is wat het is en ere wie ere toekomt.

Of het zoveel beter is als een gewone Labello of Hema lippenbalsem, dat laat ik in het midden. Ik merk wel dat ik meer geneigd ben om deze balsem te gebruiken dan mijn gewone lippenbalsem (die gebruik ik bwah… een keer per maand of zo), omdat deze zo een mooi kleurtje achterlaat en zo lekker ruikt, maar dat is ook het enige. Ik denk dat moest ik een week een standaard lippenbalsem gebruiken net zoals ik deze heb gebruikt, dat ik dan ook een verschil zou merken tegenover helemaal geen lippenbalsem gebruiken. Dat is uiteraard nogal logisch.

Soit. Test het zelf, zou ik zeggen. Ik kocht mijn Baby Lips balsem bij Lookiss in Leuven. Daar hebben ze ongeveer alle mogelijke kleurtjes die verkrijgbaar zijn. Ik geloof dat ik er iets van een €3,49 of €3,99 voor betaalde. Het was iets met een drie vooraan en een negen achteraan. Zei ik al dat ik een geheugen als een zeef heb? Maar nu heb ik ook wel lippen zo zacht als babybilletjes. Hoera! Mooie aanvulling bij de zeef. 😛

Meer van dit soort berichten? Minder van dit soort berichten? Laat het even weten door deel te nemen aan de Grote Verbeelding Enquête. De enquête kan je hier *klik*klik*klik* vinden.  Er hebben intussen al 80+ mensen deelgenomen. Wow! Het zou zo tof zijn moesten we aan de 100 geraken! Of aan de 105 mensen, want blijkbaar is dat genoeg om uitspraken op te baseren om op de achterkant van een product te plakken. Just saying.

You Might Also Like

 • Annelies DH

  Tonen die donkerroze baby lips! 🙂

 • Elisse

  Haha, goeie uitleiding! Mooie link gemaakt met de inhoud van de blogpost 😉 Zal hem eens snel invullen! Heb ook al veel goeie dingen gehoord over Baby Lips, maar aangezien ik echt nog duizend (lichtelijk overdreven misschien) lippenbalsems heb liggen en die graag eerst wil opmaken, moet deze nog eventjes in de rekken wachten op mij!

 • Olga

  Hihi, die heb ik ook! Ik gebruik hem eigenlijk bijna nooit. Alles wat ook maar enigszins een kleurtje afgeeft op mijn lippen vind ik altijd ZO raar staan (zit tussen mijn oren denk ik). Maar ik ben overtuigd door je sales praatje en ga proberen hem ook een week lang elke ochtend op mijn lippen te smeren 😉

 • Christel

  Na het lezen van dit berichtje heb ik ze ook in hus gehaald, ook na nadien wat opzoekwerk gedaan. Lijkt een echt hype en zie nu mij, alle 5 heb ik ze al. Vandaag de hydrate geprobeerd, zalig. Echt een fijn gevoel op je lippen. Fan van het eerste uur, zowat dankzij jou. 🙂

 • Piepow

  Ik zie ze vaak passeren in de pennenzakken van mijn leerlingen. Toch ook zelf eens proberen, als ik het hier zo lees. Nu nog zien waar ik ze kan vinden.

 • Pin It on Pinterest