Gebeurd

28 before 29 – maand 11

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 28 before 29 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 28 before 29 lijst.

Maand elf! ELF! Nog maar één maand en ik ben belange nog niet klaar met deze lijst. Belange niet. Excuseert u mij terwijl ik even ga hyperventileren in een hoekje.

 • Nummertje 21: Af en toe eens iets proberen met mijn uiterlijk
  Ik lakte vier keer mijn nagels. Ik maakte maar van drie keer een foto, dus vandaar maar drie foto’s. En uiteraard kocht ik ook een paar beautyproductjes. That’s as good as it gets, vrees ik.
 • Nummertje 24: Even de Belgische grenzen verlaten
  Check. Ik liet ze die Belgische grenzen niet heel ver achter mij, maar ver genoeg om dit puntje te mogen schrappen.

En dat was het. Een zeer zeer zeer kort lijstje deze maand. Schandalig kort zelfs. Ahum. Dat wil zeggen dat ik nog acht items op mijn lijst heb staan. Van z’n leven dat ik dus alle puntjes ga kunnen afvinken. Een paar er van zie ik nog wel zitten en een paar staan open voor interpretatie, maar alle acht afvinken? No way, José! De volgende puntjes staan dus nog op de lijst:

 • Nummertje 1: Slagen voor mijn theoretisch rijexamen (faalangst, uitstelgedrag, faalangst, uitstelgedrag,… vicieuze cirkel)
 • Nummertje 2: Getting things done lezen + toepassen
 • Nummertje 3: Een fotoalbum maken van de afgelopen vijf jaren
 • Nummertje 9: Een rolletje film volschieten met mijn Diana mini + laten ontwikkelen
 • Nummertje 10: Idem als hierboven maar dan met de Holga
 • Nummertje 17: Een illustratie gepubliceerd zien in een magazine
 • Nummertje 23: 52 tekeningen maken met mijn dierbare Copic markers (de teller staat op 11)
 • Nummertje 27: Ongebruikte/kapotte spullen blijven weggooien (deze heb ik deels gedaan de afgelopen tijd, maar niet genoeg, vind ik zelf)

Dus nu is de vraag: neem ik de onafgewerkte puntjes van deze lijst mee over naar een nieuwe lijst? Als ik streng ben voor mezelf dan zou ik ‘ja’ antwoorden op die vraag en lieve mensen, meestal ben ik best wel streng voor mezelf. Maar iets zegt me dat de dingen die ik dit jaar niet heb kunnen afvinken, toch niet meteen zullen afgevinkt worden. Dus ga ik de onafgewerkte puntjes laten voor wat ze zijn en mij gewoon focussen op een hele lijst vol nieuwe items. Maar er is nog één maand tot aan mijn negenentwintigste verjaardag. Nog één volle maand. Er kan nog veel gebeuren in een maand tijd.

You Might Also Like

 • Tinne

  Een aantal dingen op je lijstje blijven ook gewoon leuk om van te dromen, zelfs als zie je ze nu nog niet gebeuren. Dus misschien toch meenemen en wie weet, op het onverwachte, afstrepen.
  Tinne

 • Hi-ke

  Ik zou de puntjes die ik eigenlijk wel écht graag had gedaan er terug in opnemen. Kan mij inbeelden dat je enthousiasme om te gaan fotograferen met die Holga of te tekenen met je Copic Markers iets groter zal zijn dan vb. Getting things done uitlezen 🙂
  En dat rijbewijs: ik weet dat faalangst alle rationele argumenten teniet doet, dus alle begrip 😉 Maar probeer eens het proefexamen bij de VAB in te vullen (http://www.vab.be/nl/rijschool/content.aspx?pid=251), zelfs al heb je nog geen letter in het theorieboek gelezen. Normaalgezien zal dat al best wel meevallen (nu niet dat je direct geslaagd gaat zijn, maar toch, sommige dingen zijn echt wel vrij evident). Misschien helpt dat om die eerste faalangst even de kop in te drukken?

 • Wapiti

  Je bent goed bezig, dat telt toch ook? Enkele puntjes kun je nog uitvoeren in deze laatste maand (denk ik toch). Er zitten wel wensen tussen die niet alleen door jezelf vervuld kunnen worden. Daar hoef je niet te streng op te zijn. Blijf dromen, je bent op de goede weg!!!!!!

 • Eline // Never Kiss a Cactus

  Ik vind ook dat je goed bezig bent! Ge hebt al veel dingen kunnen schrappen en voor de rest… ‘t is niet slecht om dingen te hebben om van te dromen hé 🙂

 • Lucie

  Ik zou nog niet opgeven! Ik zou een mooie wandeling/fietstocht in de natuur plannen en je Diana/Holga in je zak steken, zonder doelstelling, en je zal vanzelf wel geïnspireerd geraken. Ik zou, zoals HI-KE het voorstelt, gewoon eens dat examen afleggen online, dan zal je zien dat het wel meevalt. Of als je avontuurlijk bent: gewoon een examen vastleggen, en dan zal je vanzelf wel het boekje vastpakken de avond ervoor. En voor de rest niet te streng zijn op jezelf!

 • Pin It on Pinterest